Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa všetkého si film veľkú česť vo svete nezíska, no sláva mu odo mňa právom patrí. Joe Carnahan vytiahol z vrecka ďalší scenár, ktorý sa u mňa ujal. Film o korupcii v radoch americkej polície. Ja som si pred filmom povedal: ďalší? Keď som však videl Carnahanove meno v úvodných titulkoch, preskočila iskra a už počas úvodných z nej vzbĺkol oheň, ktorý horel až do konca, len miestami to mierne tlelo. Joe tentokrát konečne zahral poriadne tvrdo na emočnú stránku filmu, na čo bolo však treba slušných hercov, a nimi (perfektne hrajúci) Norton, Farrell, Emmerich a Voight bezpochyby sú. K tomu veľmi zodpovedne vyberaná kvalitná hudba, štýlová kamera a filtre. Žiadne zvraty, ktoré vám dajú facku sa nekonajú, tu ide o čistú a hlavne hustú kriminálku so zameraním na mravné hodnoty. 85%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně vystavěný drama o křivých policajtech s dost drsnejma scénama a dobře napsanejma charakterama. Škoda že na Noaha Emmericha padlo nejmíň prostoru, protože právě jeho postava je ze všech nejzajímavější. Jinak z ústředního tria hrajou výborně všichni (což samozřejmě u takových jmen není s podivem). Scéna "zavoláme sociálku, máme tu popálený dítě..." - brrr. Jen malá výtka ke konci, kterej je podle mě trochu moc uspěchanej. Jinak by to asi bylo za pět. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,740,721Tržby Celosvetovo $43,440,721Tržby za predaj DVD v USA $12,139,651 //počet predaných kusov 631,803║ Strhujúci dej, výborné obsadenie a napätie až do poslednej chvíľky. /80%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hrdost a sláva je značně drsnou a realistickou výpravou mezi americký (nejen) prohnilý a korupcí prolezlý kriminální systém. Ač jsem se zpracováním námětu, scénářem i dialogy spokojena, něco mě po celou dobu sledování jakoby rušilo a vadilo. Nějaká drobnost, maličkost. A já nemohu přijít na to, co. Možná můj dojem zapříčinilo dabingové obsazení, konkrétně mého oblíbeného Colina Farrella. Tomu "propůjčil" hlas Filip Švarc, k němuž již začínám pociťovat lehkou averzi. A zvláště, když ještě nahradil Colinův jemně drsný Irský hlas. Občas jsem měla pocit, že Ed Norton tady vyzníval spíše jako vedlejší postava a nějak mi v jeho projevu chyběla ta energie, kterou dříve míval. Jistě, nejspíš to bylo jeho kladnou postavou, kterou scénáristi nějak (ne) napsali, ale i tak tento můj pocit nehodlal ustoupit. Chvílemi jsem si říkala: "kam se poděl Derek?":) Už mě opravdu začínají rozčilovat ty filmy, u nichž řeknu, byl dobrý, skvěle natočený, zahraný, silný příběh, ... ALE. To "ale" už mě pěkně štve:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni odlschoolova kriminalka, kde se dej sice zase toci okolo zkorumpovanejch poldu, drog a penez, jenze je to podany fakt zajimavou formou, takze film dokaze paradne zaujmout. Navic, i kdyz tu moc akce neni, tak je celej film natocenej perfektne napinave a svizne a taky pekne drsne. Delka je sice trochu prehnana a ten konec je takovej lehce divnej, ale rozhodne se neda rict, ze by tu byly naky zbytecny sceny, ve filmu jsou max tak dve, tri hluchy mista. A navic tu je paradni obsazeni, Norton si po case dal zase drsnaka a skvele mu to sedne a zbytek obsazeni v podobe Farrella, Emmericha a Voighta je taky paradni. Proste skvela kriminalka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2008 na Torontském IFF. (Varan)
  • Příběh se zakládá na pravdě. Bratrům O'Connorům ho odvyprávěl bývalý policista Robert Hopes. (Olík)
  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama