Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sát z cecíku policejní prohnilosti, loajálně to přehlížet nebo si hrát na Serpica? Dilemata umocněná rodinnými vazbami spějí v rutinním O´Connorově módu k očekávanému vyvrcholení. Není tam nic navíc, kamera na gumových šňůrkách ruší a nebýt scény, kdy chce Farrell přežehlit plínky přímo na kojenci, dalo by se o Hrdosti a slávě říct, že je emočně zpustlá. Na téma lesk a bída policejní morálky je natočena spousta lepších filmů.. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Aby film fungoval, je nutné věřit všemu,co nám předkládá a vzhledem k tomu, že je skvěle zpracován i odehrán, není vážně těžké přijmout fakt, že ve vyšších sférách policie ještě mohou existovat lidé, pro které vlastní svědomí, nebo chcete-li, hrdost a sláva, převyšuje pojmy jako rodina a loajalita. Drsná krimi s morálním přesahem zároveň předvádí všechnu špínu velkoměst, která u strážců zákona může po delším styku způsobit necitlivost, cynismus i falešný pocit neomezené moci nad životy těch, o kterých se domnívají, že morálně stojí o několik tříd níž a možná si nikdy neuvědomí, že nastoupili vlastní zločineckou cestu, která není patrná na pohled, neboť jí kryje odznak a uniforma. Skvělý Edward Norton, který bývá tak úsporně obsazován, že jsem málem zapomněla :-(. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor a Joe Carnahan brilantně zachytili lesk a bídu (tu především) policejní dřiny, sestavenou jako památku na policejní tagédii. Bez příkras, bez obviňování, bez okázaláho moralizování a patosu. Takovou, jaká je. Protože všichni jsme jen lidi. Čest a slávu tomuhle filmu, i přes některé drobné nedostatky.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Stát se policajtem. Mít zaslouženou úctu. Chodit v uniformě, mít odznak. Ta HRDOST, kterou jsem cítil. Skoro i SLÁVU. A všechno jsme to zahodili….“ Rodina policajtů, kde čest policajta je zároveň její ctí. Zemřou čtyři chlapi. Vyšetřování – prostě poldové v práci. Někdo pátrá, jinej má zas ,,svoje“ metody, jak dostat z hajzlů pravdu. A všichni žijí i svůj život. Přirozenej běh věcí, kde nejzajímavější postavou je ta E.Nortona. Kdo tohle už neviděl? To zajímavější se začne odehrávat v závěrečné třetině. Po nalezení vraha. Film přestane být běžnou kriminálkou a začíná být dramatem. A možná právě proto tento film, kde na začátku jsou všichni ,,ti dobří“ a na jehož konci je to ,,zase jen“ policie, stojí za zhlédnutí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE SOLD OUR SHIELDS OFF TO THE HIGHEST BIDDER." --------- Vždy som chcel dvojicu Norton & Farell pekne spolu na jednom mieste. Konečne to mám a čo z toho nakoniec bolo? Slabá, zbytočne dlhá, nepekná krimi bez chuti a dobrej príbehovej linky, navyše plná všemožných klišé. Čo už. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2008 na Torontském IFF. (Varan)
  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama