Reklama

Reklama

Vlak do dospělosti

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1989, 16 min

Režie:

Fero Fenič

Hudba:

Miki Jelínek

Obsahy(1)

O mladých mužích nastupujících základní vojenskou službu. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úprimné výpovede mladíkov, idúcich vlakom na základnú vojenskú službu. Odpovedajú na otázky typu: "Zabil by si nepriateľa, ak by si musel?" a rozprávajú o svojom strachu z vojenčiny. "Som homosexuál, obávam sa, čo ma tam čaká..." a tak podobne. Skini, punkáči, rómovia z osád. Tí tu otvorene rozprávajú aj o kriminalite v ich spoločnosti. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který nám ze šťastné mladé generace alespoň z části ukazuje, jak se cítili vojáci, kteří odjížděli na vojnu. Je tu cigán, punker, skinhead i pacifista. Respondenti jsou povětšinou inteligentní, nejde o žádné blábolení, ale o přesné zachycení pocitů člověka, který ví, že jede promarnit dva (tuším, že dva) roky svého života. ()

xentrixx 

všechny recenze uživatele

Pozor, tento nenápadný a zapomenutý snímek je svým způsobem raritou. Vedle kratičkého záběru na legendární pražskou HC formaci Kritická situace je jedním z jeho protagonistů Petr Štěpánek. Jeho jméno dnes znají pouze zasvěcení pamětníci, byl to však on, kdo se Šimonem Budským, Ádou Vitáčkem a Danem Landou založil kapelu F.A.S., z níž se stal později Orlík. Vzácností je taky pár záběrů na hospodu U Českého lva pod Nuselákem, v níž se před revolucí scházeli jedni z prvních pražských skins. ()

Reklama

Reklama