Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký skladatel Jerome Kern patřil již za svého života mezi legendy. Je autorem přibližně sedmi set písní, včetně hitů, jakými jsou například "Ol' Man River", "Can't Help Lovin' Dat Man" nebo "A Fine Romance". Kern bývá s trochou nadsázky označován za člověka, který vymyslel muzikál.
Tento film z produkce MGM mapuje život legendárního skladatele od jeho kariérních počátků až po největší úspěchy, které sklízel na divadle, ale i ve filmu. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicky Hollywoodsky muzikal zo 40. rokov, ma cez 2 hodiny a tocili ho traja reziseri. V strede vladne velka nuda a je tuna zas dost vatovo planych dialogov : 60 % ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Fajn na tomhle muzikálu je to, že k němu nebyla obnovena autorská práva, takže je volně stažitelný z archive.org. Je to docela s podivem, protože je doslova narvaný tehdejšími hvězdami. Robert Walker hraje Jerome Kerna, slavného broadwayského skladatele, z jehož života a písní se tenhle film skládá. Ovšem, po pravdě řečeno, ve druhé půli filmu příběh ustupuje zcela stranou a zní jedno skvělé hvězdné (Judy Garland, Frank Sinatra, Kathryn Grayson, nedávno zesnulá June Allyson ad. nebo skvělá tehdy ještě začínající Angela Lansbury) číslo za druhým. A je to dost dobře, protože příběh tohohle filmu nikdy nebyl moc zajímavý... Ale k čertu s tím, stahujte a bavte se... I won't dance, don't ask me, I won't dance, don't ask me, I won't dance, merci beaucoup... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

1000. film v mé filmotéce a druhé dnešní jubileum po stovce přidaných obsahů. Ke stažení volně tady. ____ Aneb možný podtitul - Čekání na Franka. Stopáž filmu je přesně 2:15:08 a Sinatra se objeví až v čase 2:12:27, zazpívá jednu písničku a THE END. Na to, že jsem se k tomuto muzikálu dostal právě přes Sinatrovu filmografii, je to slabota. Jako muzikál výborné, jako film nudné, roztahané a nezajímavé. Spousta krásných melodií a písniček na pozadí životního příběhu slavného hudebního skladatele. Ovšem ta iritace z Franka je příliš, příliš silná :-) Na druhou stranu, na rozdíl od toho Godota Sinatra přeci jen přišel. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama