Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rod Wilhernů byl proklet čarodějnicí, jejíž dcera kvůli jednomu z Wilhernů skočila z útesu. Čarodějnice vyřkla kletbu, že další holčička narozená v jejich rodu bude nositelkou prasečího obličeje a zbaví se ho jen tehdy, když se provdá za stejně urozeného muže. Až po několika generacích se v rodě Wilhernů narodila dcera Penelope a opravdu měla prasečí nos, který nešel chirurgicky upravit. Jessica Wilhernová svou dceru Penelopu celý život úzkostlivě chránila, a když dospěla, začala Jessica zvát urozené nápadníky, kteří nesměli opustit dům bez podepsané smlouvy o mlčenlivosti. Jedním z nápadníků byl i Edward Vanderman, který z domu uprchl bez podepsání mlčenlivosti a hned běžel na policejní stanici, kde se mu vysmáli. Edwardovo oznámení zaslechl novinář Lemon, který se kdysi snažil vyfotit Penelope, když byla ještě miminko. Edward se dá s novinářem do holportu a zjistí, že Max Campion je urozeného původu, ale propadl hráčské vášni. Lemon s Edwardem osloví muže, kterého považují za Maxe a nabídnou mu slušný finanční obnos za to, že půjde za Penelopou a tajně ji vyfotografuje. Max si Penelopu získal a sám k ní cítí náklonnost, i když ani po několika schůzkách stále neviděl její tvář. Když Max konečně uvidí Penelopu, neuteče, chce se jí dotknout, ale rychle ucukne, protože skrytý fotoaparát se zvednutím ruky spustil. Penelope si Maxovo ucuknutí vyloží špatně a uteče. Max fotoaparát rozbije, nechce Penelopu prodat novináři, ale odmítne si i Penelopu vzít za ženu. Penelope si myslí, že ji Max odmítl kvůli jejímu vzhledu, a uteče z domova s nosem schovaným pod šálou. Penelope poprvé za celý svůj život poznává obyčejné věci, jako je pití piva nebo jízda na skútru, a získává svou první kamarádku Annie. Když Penelope omdlela v baru, byla odvezena do nemocnice, ale odtud už odchází bez šály, s úsměvem odpovídá novinářům na otázky a získává si obyvatele města. Edward Vanderman, který se znemožnil tím, že popsal Penelopu jako stvůru s tesáky, je otcem donucen, aby požádal Penelopu o ruku. Penelope se sňatkem souhlasí, ale jen kvůli své matce, která je zlomením kletby posedlá... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka pre deti aj dospelých. Christinu mám rád odmalička, s prasačím rypákom či bez; na nej stojí celý film. A funguje to. V komediálnej a rozprávkovej rovine je Penelope perfektná GP záležitosť, len tá romantika bola nejaká divná. A tiež mám výhrady k postave Reese Witherspoon. Pár celkom slušných vtipov sa jej ušlo, len keby tá postava sama o sebe nebola tak strašne zbytočná. Ale aspoň je to celé úplne iné, než by to natočil Burton. Skôr mi to pripomínalo Matthew Vaughna a jeho Hviezdny prach.Taká rozprávka s nadhľadom. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický,príjemný a milý britsko americký humor,aj keď toho britského tam prevláda.Ako sa prasiatko krásavicou stalo.Toto je taká rozprávočka pre dospelých.Presne tu som si uvedomil,že všedné veci ktoré robíme každý deň možu byt v niektorých očiach zaujímavé,ako napr.Penelope keď po prvý raz videla pulzujúce mesto.Ch.Ricci aj s rypáčikom bola príjemná a sympatická.V tomto filme hralo veľa hviezd,mňa najviac bavila C.O"Hara ktorá to zahrala so cťou.A ten koniec bol z tých romantických klišé ako prasa. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Díky prasečímu rypáčku a v závěru zopakované ponaučení jde o velmi bajkovité vyprávění moderního střihu. Christina Ricci přitom hraje (svou) nejnormálnější postavu. Jako malá princezna nechápavě bloudí od jedné podivné existence k další a zjišťuje, před jak rozporuplným světem byla dosud chráněna. A její velký princ, James McAvoy, stylizovaný do umělce dandyovského typu? Ten by tvořil sympatický páreček s kýmkoliv. S Christinou jsou přímo k sežrání. Slova „páreček“ a „sežrání“ v kontextu zápletky asi vyznívají poněkud morbidně, ale to těch pár letmých, ve filmu přítomných pozdravů Timu Burtonovi též. Vegetariáni, masožravci, burtonovci – všichni budou nakrmeni. 80% Zajímavé komentáře: Eddard, Mahalik, Dallas ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sympatická rodinná (no, jak kdy) komedie má příběh absolutně prostý. Roztomilá dívenka je tak trochu neprovdatelná a to zapříčiněním dávné kletby, která na její hezounké tvářičce vykouzlila prasečí rypáček. Celý život chráněná před zraky veřejnosti a hlavně senzacechtivých novinářů tak až nyní po zoufalém útěku od přepečlivých rodičů poznává skutečný svět venku a možná i lásku.. Ideální záležitost pro milovníky těch pravých happy-endů. Však jsme ve filmu, konkrétně v pohádce, která úžasně sladila černé prvky (výhradně pro dospělé) s romantickou komedií, která příjemně pobaví a nekomplikovaně si to mete do finiše. Celé se to navíc nese v příjemném oparu, tu a tam okořeněném slušnými situačními gagy. Celovečerně debutující a burtonovsky cinknutý Mark Palansky si nepomáhá samoúčelnými nápady, nešetří barvami a inteligentními momenty. Moc potěší ústřední duo, James McAvoy a Christina Ricci. Sympatický Skot se za poslední léta směle propracoval až k velkým rolí (což náležitě korunoval loňským Pokáním), no a křehká Christina Ricci jako pokaždé potěší, experimentátorka se žánry (naposledy jako nymfomanka v trochu "jiném" dramatu V řetězech) i zde dokazuje, proč patří mezi nejzajímavější herečky své generace!! V netypické (maximálně osvěžující) roli překvapí i Reese Witherspoon, jinak také producentka snímku. 70%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantická pohádka o dívce s prasečím nosem a ušima, která je v první polovině fakt zábavná, příjemná, milá a i ve všech ostatních směrech výborná, i když možná trošku přitažená za vlasy, co se týká chování postav, ale tak je to pohádka, takže to ani nevadí. Druhá půlka už je sice trošku slabší a konec nic novýho pod sluncem, ale stejně se mi to hodně líbilo a Christina Ricci je tady i s prasečím nosem fakt super. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Do některých kin šel film pod "krycím" názvem Scarfy. (Karlos80)
  • Film se natáčel v Londýně, především ve čtvrti Soho. (simply)
  • Pre Reese Witherspoon to je prvý film, u ktorého figuruje ako hlavná producentka a zároveň herečka. (ladko)

Reklama

Reklama