Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Phobia

všechny recenze uživatele

Snažím se trochu zhubnout a protože pohybové aktivity nepomáhají - akorát mi z lehoučkých špeků dělají těžké svaly - rozhodla jsem se pro jiné odtučňovací metody. Anorexie nepůjde, na to moc ráda jím, ovšem taková bulimie, to je jiná! Pěkně se nažrat a pak si strčit lžičku do krku, z toho mě spolehlivě natáhne. Ale existuje ještě třetí možnost: pustit si během přijímání potravy "Taxi 4", to člověka rychle přejde chuť k jídlu! A dost možná i k životu, takže lidem se sebevražednými tendencemi tenhle telenovelovitý, prýakční, rádobyvtipný brak, plný imbecilních dialogů a nesympatických pysků, rozhodně nedoporučuji, pokud to se svým odchodem z tohoto světa nemyslí smrtelně vážně. Vydržela jsem na tu impertinentní pakárnu koukat jen několik minut, než žluč vystoupala moc vysoko a já musela jít zblízka obhlédnout sanitární keramiku, proto se zdržím hodnocení, nicméně můj averzometr nabádá k udělení odpadu. Další mínus pro francouzské odbory... ehm, občany. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem ako je to možné, ale po bezduchej a po humore vyprahnutej trojke sa séria znova trošku postavila na nohy. Aj keď preslávenú cestu taxíkom vidíme v plnej kráse len raz a aj postava Daniela sa stiahla do úzadia, na scénu nastupuje hlavne magor Gibert, smoliar Emil a dokonca aj lepšia zápletka. Očakávaná zmena karosérie však u mňa svoj úspech nezožala, 406-tka bola jednoznačne akčnejšia a coolovejšia. 65%. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

60 % - Člověk od toho dostane přesně to, co čeká, lehkou, vtipnou jednohubku, která se dobře stráví a druhý den se už neví, že byla pozřena. Vytušitelná šablona, která jede na zřetězení vtipných situací. Co na tom, že to jede stále ve stejných kolejích? Marná sláva, Francouzi tenhle žánr umějí. Fotbalovým fanouškům přijde k duhu minirole Djibrila Cissého :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky do trojky je to vcelku povedená vtipná záležitost, plná dobrých akčních scén. Mnoho lidí to zde odsuzuje, ale i tak si toho nevšímám a na trojku se s radostí znovu a rád podívám. Když jsem viděl že má vyjít čtyřka a ještě k tomu se točit kolem fotbalu puknul jsem radostí. Jenže ejhle. Při sledování už není tolik honiček jako dřív, akční scény jsou nemastné neslaná, nudné a hlavně je to všechno natolik bláznivé, že se čtyřka na rozdíl od předešlích dílů vcelku vyjímá. Ne svojí grandiózností, ale tím, že si z ní spíš i tvůrci dělají legraci, páč chvílemi je to nanejvýš zbytečné. Sice se tam pár scén objeví a i jsem se zasmál. To mi ale neutvrdí fakt, že jsem se také neskutečně nudil a divil, jak některé scény dokážou být natočen aniž by se v nich neobjevil kus dobrého vtipu. Jednou to přijít muselo, nejspíš se to stalo nyní. Po pár dnech sem dopisuji fakt, který jsem absolutně zapoměl a přitom mě děsně nasral! Když už je Taxi známé, tak také díky skladbě, která je tak známá už z Pulp Fiction. Proč teda doprdele do tohoto dílu dali tu dementní, prachbídnou verzi od Black Eyed Peas? --- Co se mu proboha stalo? - Prostřelil se uspávací šipkou. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

S přibývajícími díly příbývá i stupidita hrdinů, což je podle mého soudu vidět i na tom, že Marion Cotellard se účasti na čtvrtém dílu zřekla. Kdybych já viděl scénář, tak bych taky zdrhal. Čtvrtý díl je stupidní a možná je to i tím, že jedna z mála inteligentních postav, taxikář Daniel, byl strčen do pozadí a není ani zdaleka tolik vidět jako v dílech předtím. Další díly doufám nebudou na pořadu dne, je to totiž kopání hrobu a to bych tvůrcům za první dva taxi filmy nepřál. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Taxi mělo ve filmu na poznávací značce číslo 2007, odpovídající roku natočení filmu. (SallyZen)

Reklama

Reklama