Reklama

Reklama

Nedaleko od domova

  • Izrael Karov La Bayit
Trailer

Obsahy(1)

Jeruzalém byl do války v roce 1967 rozdělen mezi jordánské Araby, kteří žili ve východní části města, a mezi Izraelce, kteří žili v západní části. Když v roce 1967 Izrael dobyl východní část, vzniklo v Jeruzalémě silné politické napětí. Film sleduje každodenní život Smadar a Mirit, dvou osmnáctiletých dívek, které jsou v rámci povinné vojenské služby zařazeny do jedné hlídky v ulicích Jeruzaléma. Dívky ale mají i svůj vlastní život – romantické vztahy a rozchody. Jednoho dne ale i na ně dolehne jeruzalémská politická realita. I když izraelské ženy slouží běžně v armádě jako muži, Blízko domů je první izraelský film vycházející z jejich hlediska. (FEBIOFEST 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Sowa 

všechny recenze uživatele

Podařený film o životě dívek v israelské armádě. Svoji povinnou vojenskou službu neberou moc vážně, chtějí žít svůj život, bavit se, nepodléhat cizím příkazům. Jen málo filmů bylo natočeno na tohle téma a tenhle je podle mě nejzdařilejší. Na snímku je znát, že obě režisérky jsou také ženy. 4/5 si tenhle snímek určitě zaslouží ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

No takhle, taková ta festivalová záležitost, co se dostala na hlavní soutěže na divokou kartu za exotiku. Jinak je to ale podprůměr; digi kamera, bez rozpočtu, televizní etuda o holkách, co mají to pochybné štěstí dospívat povinnou vojenskou službou státu Izrael. A to jsem fanda téhle země! Nezachrání to ani EITS v závěru… [40%; 2022-02-21 Home sweet home] ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama