Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 6 (1977) (série)


Domov (S06E32)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1977, 22 min

Obsahy(1)

Odchod do domova důchodců není záviděníhodný osud. A potká-li matku, pro kterou její děti nenacházejí místo, je to smutné. Matka - Jiřina Štěpničková má však štěstí a potká policistu - Josefa Bláhu. Trojici nezapomenutelných hereckých osobností doplňuje ještě František Kovářík. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářský příběh, v němž má místo vtipu navrch drama. Nezklamal František Kovářík, ani se nedivím, že po jeho proslovu babička v Domově sociálních služeb nechtěla zůstat:-) Jiřina Štěpničková přesvědčivá i na malém prostoru. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo známý kraťoulinký snímeček z původních Bakalářských povídek. František Kovářík tam hrál z celého filmu tak dvě minutky, ale přesto svým nezaměnitelným intonačním projevem dal všem jasně najevo že to byl opravdu velký herec. Musel jsem se smát když vysvětloval Jiřině Štěpničkové, denní režim ústavu ze všemi jeho praktikami. Velice depresivní snímek, babička Koutná (Jiřina Štěpničková) se nemůže vyrovnat s tím že by měla být odstrčena do Ústavu sociální péče. Policista Josef (Josef Bláha) by ji nejraději viděl právě tam, naopak jeho žena Růžena by ji chtěla mít u sebe doma, už jen kvůli jejich malé holčičce o které se tam u nich tak pěkně babička stará. Moc krátké nato aby se o tom dalo napsat něco více, film nakonec končí poněkud trochu nejasně přípitkem celé rodiny ještě po příjezdu Lukáše babiččina vnuka který ji nabízí že by mohla dočasně bydlet u nich až se vrátí z vojny. Nakonec po připití babička náhle ze svých úst ještě vyřkne dodatek na "Nový domov". ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama