Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zřejmě každý národ má své mýty a legendy popisující jeho vznik a mytologii s tím související. Ani Japonsko není žádnou výjimkou. Podle textu tzv. „Yomotsu-hirasaka" existuje jistý pramen či studna, jež je přímo spojena s podsvětím, a kdo se její vody napije, bude proklet a odsouzen k smrti. A i když to zní pouze jako pohádka, univerzitní profesor Morikawa byl ochoten na tomto mýtu vystavět celý svůj dosavadní výzkum. Jednoho dne však Morikawa beze slova zmizel a později byl nalezen mrtev poté, co spáchal sebevraždu tím, že si vlastnoručně vypíchl oči. Jeho tělo objevila mladá žena Kyoko. Ta také nalezla krátký vzkaz, na němž stála dvě slova - „voda smrti". Náhlá smrt, podivná zpráva a stále dokola se opakující poznámka v profesorově zápisníku stačí, aby Kyoko začala pátrat. Co doopravdy stojí za smrtí Morikawy? Je mýtus o smrtící vodě pravdivý? A kolik dalších obětí bude mít nebezpečná voda na svědomí? (EMIA)

(více)

Recenze (7)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice zdlouhavé, nikam nevedoucí horrorové drama. Pátrání po podstatě vody, která způsobuje postupné halucinace, zmatky v chování a sebezabití. Film obsahuje pár lekaček, nijak výraznýczh, pár rádoby-šokujících odhalení, ty také nezabírají. Má docela dobrý potenciál, ale v celku jako takovém se jedná o dlouhou a nesmyslnou nudu ... Mám filmy tohoto typu rád (od "zombies" po "nakažení" apod.), ale tohle je prostě nuda. Nic vyjímečného ani výrazného ... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Plíživý japonský horror z rodu Infection. Víme, že se děje něco tajemného, ale podstata a příčina onoho jevu nám zůstává stejně jako hlavním postavám většinou skryta. Jen vidíme důsledky a jejich pravděpodobného původce. Mizuchi dovede napínat a zneklidňovat, jenže bez adekvátního vyvrcholení, což společně s předchozími atributy posiluje po zhlédnutí pocit, že jsme viděli docela atmosférické cosi o něčem (o vodě pro mrtvé, dejme tomu), ale ve skutečnosti o ničem. Průměr. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Ako tu už zaznelo film sprevádzalo veľmi ťahavé tempo a dlho som čakal na ten správny hororový flusanec do tváre v podobe poriadnej lakačky ale ničoho takého som sa nedočkal. Sympatickí herci a zaujímavý nápad ale nebolo to dotiahnuté. Škoda, lebo japonci to vedia. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Místy napínavý a spíš jemně zneklidňující než strašící Japonský snímek, kterému by pomohla nějaká jednoznačnější pointa. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Horor o prokleté vodě? Proč ne... Různě infikovaná voda hraje hlavní roli v mnoha katastrofických filmech, tak proč z toho nezkusit udělat něco strašidelného. Obvyklý pomalý rozjezd se zde nekoná. Mizuchi se ihned pokusí získat vaši pozornost poměrně intenzivním úvodem, který mi příliš atmosferický bohužel nepřišel. Tempo po chvilce zvolní a kromě hlavní hrdinky se představí další postavy. Tento rozjezd je možná trochu matoucí a chvilku potrvá než se zorientujete, kdo je důkežitá postava a kdo ne. Brzy se ale rozkoukáte a užijete se několik lekacích momentů. Některé okamžiky jsou od tvůrců až téměř zákeřné, jejich snaha vás za každou cenu překvapit a uvést v úlek je velmi dychtivá. Použití několika málo rychlých prostřihů je podle mého vkusu až nefér, protože se leknete i když víte co se stane :) Atmosféra filmu ale není postavena jen na těchto lekačkách, některé scény, např. žížnívá dívka jsou opravdu kvalitní, bohužel možná nad atmosférou zbytku vyčnívají až příliš výrazně. Nějaká ta nudná pasáž se bohužel najde. Rád bych pochválil některé momenty, ale nechci někomu kazit případné překvapení :) Celá zápletka s prokletou vodou vypadá poměrně jednoduše, ale ono tak jasné není. To by to nebyl japonský horor, že? Proč kontaminovaní lidé ztrácí rozum? Proč je ústřední pár tedy vlastně rozvedený? A další a další otazníky. Poslední okamžiky filmu vám na některé z těchto otázek odpoví a možná vám rozbijí vaše dosavadní teorie vysvětlující dění ve filmu. Pro někoho možná překvapivě Death Water nemá příliš společného s hororem Dark Water jak by se mohlo podle anglického názvu zdát. Konceptem se spíš podobá Kansenu a ve finále zbyde jistojistě nejeden zmatený divák. Mnoho scén je opravdu výtečných a utkví mi dlouho v paměti. Nemůžu se ale zbavit celkově o něco slabšího dojmu než na mně zanechal podoný Kansen. ()

Reklama

Reklama