Reklama

Reklama

Sairen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Spisovatel Yuki Amamoto se se svým synem a dcerou stěhuje na vzdálený a řídce obydlený ostrov. Krátce po jejich zabydlení je přichází přivítat soused a dává jim rady pro život na tomto ostrově. Jednou z nich je rada, která jim přikazuje zůstat v domě a nevycházet ven, když uslyší ostrovní sirény. (Chatterer)

Recenze (35)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ach jo to zase byla Japonská Tragédie a Mé další Asijské utrpení! Film jsem si pustil v domnění, že si zlepším Náladu.. A ono se jedná o další nON SENSE cONversation S komediálními Prvky.. např:Na konci, Stařík mával s lopatou všude možně a říkal si Jaký já jsem FRajer! Policajt zažívající epileptický záchvat střílící do Vzduchu.. Je tohle normální?? Žádná krev, Vražda, Atmosféra, Lekačka, Tenhle film postrádá vše důležité, co horor má vlastnit! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa spolu so svojim otcom a bratom presťahuje na málo obývaný ostrov, pretože brat má zdravotné problémy a dúfajú, že v tomto prostredí sa mu polepší. Ale už čoskoro si uvedomuje, že s celým ostrovom nie je niečo v poriadku, má tajomnú minulosť a so všetkým súvisí zvláštna siréna, po ktorej zaznení sa začnú diať nepríjemné veci a tak urobí všetko preto, aby brata ochránila. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Spočiatku to vyzerá výborne, pôsobí to tak správne tajomne a vyvoláva viaceré otázky, ktorých zodpovedanie môže byť nadmieru zaujímavé a aj následne sa na to pozerá celkom dobre, lenže nanešťastie už čoskoro je jasné, že z tohto nič výnimočné nebude. Po celý čas z toho cítiť veľký potenciál, nájde sa tu množstvo zaujímavých prvkov, ale celé je to podané tak vlažne, že si ma to nedokázalo až tak dobre získať a tak mám z toho skôr len priemerné dojmy. Ale aspoň trochu to vylepšuje záver, ktorý síce nie je šokujúci, ale určite som ho nečakal a tých pár informácií, ktoré ponúkne ma v kontexte filmu zaujali. Po hororovej stránke to tiež pôsobí len takým obyčajným dojmom. Atmosféra je všadeprítomná, ale len taká nevýrazná, napätie som vôbec nepocítil a na tých samotných hororových scénach je najzaujímavejšie, že trvajú pomaly až polovicu času filmu, takže niečo hororové sa tu odohráva často, ale aj tak je to len taký priemer, ktorý neurazí, ale ani moc nezaujme. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe sympatická Yui Ichikawa, ktorá takmer ani nezmizne z obrazu, ale ani tých pár výraznejších zvyšných postáv, ako jej brat alebo doktor nesklamú. Réžia a technická stránka na mňa celkovo pôsobia len priemerným dojmom, síce majú svoje lepšie, ale aj horšie chvíle. Sairen je pre mňa vzhľadom na ten celkový potenciál, ktorý z toho cítiť určite sklamaním, ale inak to nie je zlý film, dej stále ponúka niečo aspoň trochu zaujímavé a aj hlavná hrdinka to ťahá do čiastočného nadpriemeru. 62% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Když je horor bez pořádné atmosféry a sebemenšího náznaku napětí či - nedejbože - strachu, je někde něco sakra špatně. Žádné překvapení, lekačky nebo vybroušená pointa, spíše názorný příklad toho, jak se strašidelné filmy točit nemají. Forbidden Siren tak sbírá body jen za exotické prostředí a absenci (konečně!) dlouhovlasých duchů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fuuuuuha - že 62 % :D Čo to pozerali žiaci v družine?? :) Tento film by som odporučil len niekomu koho by som chcel veľmi nasrať, ALEBO pokiaľ niekto má problémy so spánkom a už si ozaj nevie rady - berie XANAX, OXAZEPAM a iné sračky - TAK TOTO HO ZARUČENE USPÍ TAK, ŽE SA O NEHO BUDÚ BÁŤ AJ RODIČIA ČI SA DO KÓMY NEDOSTAL. Neskutočné sklamanie pre mňa. To hra na PS bola oproti tomuto výhra v ruskej rulete.. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný japonský horor, vraj podľa hernej predlohy. To však posúdiť neviem, keďže som hru nikdy nehrál a poznám ju len z počutia. Čo ma, ale zaujíma je výsledná kvalita oného filmu. A ten sa podaril takmer po každej stránke. Začiatok je síce trocha zdĺhavejší, no spríjemňujú ho rôzne kamerové nájazdy/vychytávky. Celkovo film pôsobí Á-čkovým dojmom (neviem, či to je zásluha vyššieho rozpočtu - i keď ten sa u moc japonských hororov nevidí alebo je to zásluha šikovného režiséra). Atmosféra funguje taktiež na výbornú, dôjde aj na nejaké tie lakačky, a príbeh (čo sa v tomto žánry nevidí až tak často) je taktiež vynikajúci (hlavne posledných pár minút ma dostalo - tentokrát som naozaj vôbec nečakal, že to ukončia takto). K plným 5* tomu síce ešte niečo chýbalo, no pod 4* by som nešiel v žiadnom prípade. ()

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na motivy stejnojmenné hry pro PlayStation 2. (ČSFD)
  • Dívka hrající ženu v červeném (Mai Takahashi) hraje taktéž ve stejnojmené hře, a to Yuri Kishidu. (D3NJI)

Reklama

Reklama