Reklama

Reklama

Když se účastníci nové reality show pod vedením režiséra Murphyho vydají do virginských lesů, netuší, že kromě kamer je budou sledovat oči zmutovaných kanibalů, toužících po čerstvé mase. Tentokrát půjde skutečně o život a ten, kdo prohraje, nepřežije...  Měla to být skvělá rodinná reality show odehrávající se v západní Virginii. Pod vedením režiséra Dalea Murphyho (Henry Rollins), který kdysi sloužil ve speciálních jednotkách, se skupina odvážlivců rozdělená na dvojice pokusí přežít v divočině pokryté neprostupnými lesy. Ovšem záhy se ukáže, že účastníky soutěže nesledují pouze kamery. Nikdo nepočítal s tím, že se ve stínu stromů skrývá rodina zmutovaných kanibalů, kteří baží po čerstvém mase. A hodlají ho ulovit za každou cenu. Nejbrutálnější reality show všech dob začíná, tentokrát půjde skutečně o život. Ten, kdo prohraje, skončí pod rezavým sekáčkem nenasytných lidojedů... V dalších rolích hrají Erica Leerhsen, Texas Battle, Daniella Alonso, Crystal Lowe ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zmutovaná rodinka ošklivých, nadržených a kanibalských lesních skřetů bažících po lidském mase, je zpět a je snad ještě ve větší formě než v jedničce. A i když je dvojka lepší než trochu unylá jednička, je na ní dost znát, že se jedná pouze o videofilm. Debutující režisér Joe Lynch evidentně hororovému žánru rozumí. Před kameru nahnal partičku mladých, hezkých, sympatických a vesměs nepříliš známých herců vedenou zkušeným harcovníkem Henry Rollinsem. Divák je tady svědkem jakési šílené reality show o tučné peníze, ale děj je zde zcela nepodstatný, protože do popředí se dostávají krvavá jatka. Brutalita je prezentovaná v daleko větší míře než v mírné jedničce, ale režisér na diváka neustále pomrkává, aby to násilí nebral vážně, navíc se celý film odehrává ve dne, takže krvavé scény dobře vyniknou. Vedle laciného "looku ", má film pomalejší rozjezd a nejhezčí holka Kimberly Caldwell je zmasakrována hned na začátku. Prostě v podstatě průměrný horor. 60% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle má vypadat opravdový slasher!! Mnou dlouho opomíjený druhý díl mě naprosto posadil na prdel!! Jednička nestála za nic, ovšem tohle je jízda v podstatě od začátku do konce. Lesní slasher, který se mění v explotation až splatter. Neuvěřitelně nadupaná jízda, hektolitry krve, vnitřností, akce, zbraní, kanibalismu, úchyláren... no prostě všeho!! Kamera před ničím neuhýbá, všechno je vidět. Hnusárna dost extrémního ražení, která si samozřejmě vypůjčila jako inspiraci několik kultovek, ale i tak se v ní najde řada nových neotřelých nápadů. Nemohu jinak než dát za plný počet. Tohle jsem fakt nečekal, bavil jsem se od začátku do konce. Velké milé překvapen!! (jen pro příznivce žánru - slasher/gore/splatter/explotation) /85%/ ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jednou řekl Dario Argento: "Když má žena krásnou tvář a tělo, zavraždění jí svědčí mnohem více, než kdyby byla škaredá". Naprostý souhlas, a v tomhle vyniká Wrong Turn 2: Dead End dokonale (například El je výborný kousek). Bohužel je to jediná složka s vykrádačkou klasických hororů bez naturalistických prvků. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Největším tahákem druhého dílu Wrong Turn byl pro mě namakaný intoš Henry Rollins, miláček amerického undergroundu, rockový zpěvák a pisatel syrových minipovídek typu: "Přišel domů z práce, sedl si do křesla a vystřelil si mozek z hlavy.". Sem tam se ve filmech mihne, ale tady dostal konečně větší prostor a zužitkoval ho do mrtě! No ale žádný alternativně kulturní biják od téhle dvojky nečekejte, klasická vyvražďovací řezničina s komediální nadsázkou. Ale určitě originální, to jo, kombinaci survival soutěže s vraždícími zmutovanými kanibaly jsem ještě neviděl... Mutantí herci hrozně přehrávají, méně by bývalo bylo více, ale jinak lahůdkové pokoukání, skvělá zábava a jedna z perel žánru. Nejoblíbenější scény (je jich spousta, tak aspoň tři) - kopulující mutantka s 'obličejovou maskou', mutantská večeře za účasti veganky a s modlitbou v mutantštině a začátek s nesympatickou blondýnou, které nejdřív mutanti ohlodají tlamu a pak ji rozpůlí širočinou; vtipný záběr na padající vnitřnosti a následné rozhození nožek považuju za vrchol filmu. Velké mínus - příšerná ruční skákající kamera; toho kreténa, který ji držel, bych hodil mutantům na hraní... ale to už se zase opakuju. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V niečom to bolo lepšie ako jednotka a v niečom horšie. Jednotlivé vyvražďovačky boli lepšie zvládnuté a pridalo sa na krvi aj gore efektoch. Scenár sa mi zdal tiež zaujímavejší a masky ušli. Na druhú stranu sa však postavy chovali ešte hlúpejšie ako v jednotke a maník z Vietnamu vyznel skôr komicky ako neohrozene. Mutanti sa mi zdali ešte viac nezničiteľní ako predtým. Jedného prejde auto, on sa iba opráši a ide ďalej. Druhý tresne lebkou o kameň, sekne krkom a všetko v poriadku.... Inak celkom spokojnosť. 60/100 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (21)

  • Jak někteří z vás možná spatřili, na konci filmu Wrong Turn přežil jeden mutant. Ten samý hraje v tomto pokračování a na konci filmu ho můžete uvidět také - čili také přežil. (Dines)

Reklama

Reklama