Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Takové silné téma, ještě silnější zápletka a oni to tak domrdaj! Představte si americkou odpověď na 21 gramů, ale totálně bez emocí a dopadu na diváka. Přitom obsazení skvělé, vystavění příběhu v pořádku, jen tam prostě chybí to, proč si zmíněný počin pouštím pořád dokola - totiž ten svíravý pocit prázdnoty, strachu a nekonečného žalu nad ztrátou potomka a zoufalé snahy najít útěchu v pomstě. Sotva za tři... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snaha o minimalisticky podaný příběh s maximem reality ala V ložnici se nepovedl. Reservation Road není typ filmu, který dokáže zaujmout něčím jiným, nežli fantastickými hereckými výkony. Není zde žádný vedlejší motiv, není zde tolik emocí jak by bylo potřeba, ba právě naopak, celek působí docela studeně a až na několik opravdu silných momentů nemá co nabídnout. Při závěrečné scéně už jsem se opravdu neubránil pocitu trapnosti, protože jakkoliv je Mark Ruffalo po celou dobu filmu dobrý a jeho těžké rozhodování a upocené chvilky improvizace mu věříte naprosto do mrtě, což jsem již dlouho neviděl - respektive tak hmatatelně nezažil, tak na konci se jaksi trochu moc utrhl ze řetězu a přehrává jak se jenom dá. Nebýt herců, nemá film co nabídnout a to je na takhle silné téma určitě škoda. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh silný, zaujímavý a plný predpokladov niečo vyťažiť i po dramatickej stránke. No nebolo to celkom ono, čakal som niečo hlbšie a vzhľadom na smutný námet aj niečo emotívnejšie. Asi je to hlavne tým scenárom. Herci boli dobrí, no dejová linka sa často vyberala smermi, ktoré mi vyznievali trochu povrchne a miestami i prvoplánovo podľa vopred nalinajkovanej očakávanej šablóny. Na takú jednohubku, ku ktorej sa už nikdy nevrátim to ale celkom ušlo. Lepší priemer. 65/100 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice vyostřené, velice sugestivní - a přece velice civilní drama dvou rodin ... a dvou mužů. Drama, v němž se všichni protagonisté stávají svým způsobem rukojmími tragické události, která navždycky promění jejich životy. Příběh urputného nelítostného zápasu ... ne tak o budoucnost, jako o minulost - a o přítomnost. Zaklesnuté do sebe jakoby v něm ve zvláštním bezčasí ustrnuly dobro a zlo, pravda a lež, láska a nenávist ... neoddělitelně propojené, navždycky obtěžkané trnovou korunou bolesti ... bez víry a naděje a odpuštění. Protože nelze vrátit ten jediný osudový okamžik ... prchavý zlomek vteřiny - jako mrknutí oka ... jako mávnutí křídel droboučké světlušky. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na vynikající Krejčíkovo drama Svědomí T.George nemá, na to je jeho film příliš vyspekulovaný. Přesto stojí za pozornost už jen kvůli hereckým výkonům J.Phoenixe (otec se nikdy nesmíří se ztrátou jediného syna) a M.Ruffala, jehož duševní muka by mohla jako prevence zafungovat snad ještě lépe než právě startující (nákladná) Renčova kampaň plná automobilových karambolů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama