Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (617)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když jsem se podíval na obal říkal sem si co že to bude za drsňárnu. Joaquin Phoenix sliboval mnohé již svými předchozími rolemi, prakticky herec co v žádné roli nezklamal. Dále vidím na obalu Mark Wahlberg. No to tedy vypadá slibně. Eva Mendes platí za jednu z nejhezčích holek Hollywoodu (holek, protože herečka to opravdu není). Robert Duvall taková ta klasika drsných mužů ze staré školy, co se s ničím nepářou. Film začíná a není to špatné. Role se zdají být rozděleny. Pak ovšem postupem času, když začne váznout akce a prakticky se zde žádné drsňárny nedějí začíná se dostavovat menší zklamání. Největší zklamání nastane v závěru, kde se z oblíbeného tvrďáka Wahlberga vyklube posera. No to už je na mě trošku moc. Názor, že jediná postava je zde Joaquin, je naprosto správná. To co do úst vkládájí scénáristé ostatním herců je prostě prázdnota. Tak film nakonec zdárně doklopýtal do konce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +napětí, akce, Phoenix a Wahlberg, scénář -jedinej problém jsem spatřoval v tom, že látka (téma) filmu ji mi hodně vzdálená a já se filmu vyhýbal (nakonec ale překvapil)/// Asi se nebudu dlouze rozepisovat. Prvně jsem na to narazil, už když to šlo v kině. Protože tam však hrál Phoenix, tak jsem film rád vynechal. Světe div se, on byl nakonec jedním z hlavních tahounů snímku. A vůbec tenhle film mě docela solidně pohltil, takže nakonec velmi slušné 4*/// Celkem 80%/// ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tahle nevyvážená policejní story trpí: a) akutním nedostatkem rázných drsňáků, b) vypravěčským diletantstvím, c) užvaněností. Propříště tedy: Mark Wahlberg se nehodí do rolí hodných taťků, kdyby nebyl Joaquin Phonenix takový machr, těžko bychom mu tu „rodinnou“ motivaci zbaštili, a bratrské vztahy se dají utužovat i v akci, nikoliv u probrečených košil v oblasti ramen. Jo a Departed je taky trochu o něčem jiném… ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání vkládaná do novinky Jamese Graye NOC PATŘÍ NÁM se bohužel nenaplnila: film je, zejména co se obsahu týče, starosvětský do té míry, že až hraničí se sebeparodií. Navazuje na „poctivé“ policejní filmy 70. a 80. let, lpící na tradičních hodnotách rodinné sounáležitosti a učebnicových mravních zásadach, jenže tím, že je bere tak nějak automaticky [tj. rozvolnila se vazba mezi těmito hodnotami a jejich potřebou, stal se z nich ve vzduchu plovoucí karatelský imperativ, dobrý filmařský mrav, tradice, která nemusí odolávat zkouškám času] a navíc je koncentruje do mírně absurdních rozměrů, nadsazuje tyto hodnoty do poněkud nadživotního, mírně trapného tvaru. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemné překvápko. James Gray se docela pochlapil, po předchozím velmi nudném, až televizně působícím ´The Yards´ je tohle tak o dvě třídy lepší. Občas dost napínavé (návštěva v drogovém doupěti, auťácká honička v dešti), občas směšně teatrální, celkově lepší 3*. Bezkrevný Wahlberg hodně upozaděn, Eva Mendes tu plní funkci pouhé dekorace, v podstatě celé to suverénně táhne božan Phoenix, v jeho případě strašná škoda, že hraje v tak málo filmech. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Postava Evy Mendes je tu viackrát "posmešne" označovaná za Portoričanku. V skutočnosti sa herečka narodila v Miami a jej korene pochádzajú z Kuby. (Real Tom Hardy)
  • V záberoch vidíme na niektorých policajtoch, že majú vyšité štíty s americkým emblémom. Tento znak sa ale v 80-tych rokoch nepoužíval, do platnosti prišiel až po vojne v Perzskom zálive ako znak úcty pre padlých. (vander19)
  • Scéna automobilové honičky byla natočena za slunečného dne. Hustý déšt byl doplněn digitálně. (oje)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama