Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

Radko 

všechny recenze uživatele

Čomu tak dať prednosť? Krásnej frajerke, kamarátom z baru, zamestnávateľovi, objímajúcemu Vás temer ako syna, alebo rodine? Upätému, zákony ctiacemu, občas cholericky vybuchujúcemu bratovi a rovnako koženému tatkovi, obom navlečeným v uniforme ozbrojeného zboru? Ono to je ťažké a bez ohľadu na to, že tento film môže vyznieť aj ako agitka na nábor do policajného zboru mesta New York, dôležitejšou pre mňa bola rozhodne rodinná dilema a jej riešenie. Na jej pozadí ma až tak netrápili do očí bijúce logické kotrmelce (hoci napríklad tie s nedôsledným zabezpečením chránených svedkov kľudne môžu zodpovedať skutočnosti - pretože polícii často pramálo záleží na ochrane lumpov, dôležitých len preto aby iní lumpovia mohli sedieť) a dávka amerického patriotizmu pod ochranou Všemohúceho, pri velebení ktorého skladajú sľub noví absolventi policajnej akadémie. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela příjemné překvápko. James Gray se docela pochlapil, po předchozím velmi nudném, až televizně působícím ´The Yards´ je tohle tak o dvě třídy lepší. Občas dost napínavé (návštěva v drogovém doupěti, auťácká honička v dešti), občas směšně teatrální, celkově lepší 3*. Bezkrevný Wahlberg hodně upozaděn, Eva Mendes tu plní funkci pouhé dekorace, v podstatě celé to suverénně táhne božan Phoenix, v jeho případě strašná škoda, že hraje v tak málo filmech. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těhle drsných příběhů už tu bylo tolik, že se to nedá počítat. Tahle novinka se pro změnu veze na vlně skvostného Amerického gangstera a bohužel mu nesahá ani po kotníky. Nebýt Phoenixe, nudou nebudu vědět kam koukat. Rodinný background nemá dostatečnou vazbu a některé reakce jsou tudíž neopodstatněné - resp. nesoucítíte s postavami. Samozřejmě chyba scénáře, nikoli herců. I když zase co si budeme povídat, dobrák Wahlberg se zrovna dvakrát nepředvedl a tatík Duvall taky umí lépe. Dvě scény stojí za to film vidět. Jednak originálně koncipovaná autonaháněčka s výtečnou kamerou a jednak scéna infiltrace (zapalovač). Ruský akcent ruluje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krimi, kterých je dvanáct do tuctu, či chcete-li šedesát do kopy, rezignující na nějakou originalitu hlavně svým žalostným scénářem (nezlobte se na mě, ale být pod ochranou svědků a jít na pohřeb člena rodiny je jako našít si na kalhoty v oblasti rozkroku šipku s nápisem: „Zde jsou mé genitálie, kopněte si"). Navíc Marky Markovi v roli vedoucího protidrogového oddělení nelze věřit ani ten vyleštěný odznak a tak alespoň v rámci rozvoje herecké kariéry Evy Mendes buďme rádi za to, že se posunula z polohy portorikánská matrace do polohy portorikánská dekorace. Grayi pamatuj, že když si vezmeš opici, nesmíš se divit, že ti dům smrdí po banánech.. Stejně jako ty nevím, jak si to vyložit, ale co vím je to, že by si měl líbat Phoenixovu zajímavou tvář a Duvallovy stařecké ruce za udržení We Own the Night nad vodou. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mohl to být nejkrásnější zážitek v mém životě, kdyby přišla Evča za mnou a kdyby špitla do ouška mně "noc patří nám!" Takhle je to ale vcelku průměrná gangsterka, ze které jsem cítil, že se svou průměrnost snaží maskovat hustou mlhou, hustým deštěm, hustými dealery a hustou kšticí královny mezi kočkami s pihou na tváři. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Christopher Walken byl původně obsazen do role policejního šéfa Alberta Grusinskyho. Kvůli potížím s natáčecím rozvrhem se však musel role vzdát. Postava Alberta Grusinskyho tak byla na poslední chvíli obsazena Robertem Duvallem. (Caszidy)
  • V záberoch vidíme na niektorých policajtoch, že majú vyšité štíty s americkým emblémom. Tento znak sa ale v 80-tych rokoch nepoužíval, do platnosti prišiel až po vojne v Perzskom zálive ako znak úcty pre padlých. (vander19)
  • Amada (Eva Mendes) má v jednej scéne na sebe nylonové pančuchy a v nasledovnom prestrihu je bez nich. Takisto aj v scéne, kde Bobby (Phoenix) dáva žene do nosa ohorok, v ďalšom prestrihu chýba. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama