Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roxana (Ester Geislerová) je studentkou sportovního gymnázia a přes své romantické jméno má zatím k životu i obdivným pohledům spolužáka Honzy velmi prozaický vztah. Protože její rodiče žijí na statku mimo město, bydlí Roxana se svou pratetou, moudrou a zkušenou paní, která má pro svou neteř dostatek pochopení. Navíc je spojuje láska k šermu, ve kterém byla kdysi teta velkou přebornicí. Na gymnasium nastupuje nový profesor. Většina chlapců obdivuje jeho šermířské schopnosti, většina děvčat obdivuje jeho samotného, protože je mladý a hezký. Roxana se s ním při své otevřenosti a přímosti, nebo možná trochu i drzosti, hned napoprvé tvrdě střetne. Ale pomalu se ukazuje, že ne každá hádka musí končit ve zlém, a ne každý profesor musí být nepřítelem - zvlášť když umí zacházet s kordem a být galantní jako opravdový Cyrano. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení asi nebude úplně objektivní, protože zjevně nespadám do věkové kategorie, pro kterou byl tenhle film určen. I když, těžko říct, jaká měla být cílová skupina. Já vidím jen trapný příběh a naprosto amatérské výkony neherců, k nimž se nechali strhnout i osobnosti s letitou divadelní praxí. A podle mě byl Filip Blažek dívčím idolem naposledy tak v Nesmrtelné tetě, od té doby dost vypelichal. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V podstate najslabší Královej film, aj keď Plívová natočila aj horšie. Prekvapuje ma, že po vydarenom Artušovi a Merlinovi, nastal u oboch takýto regres. Konzervatívna réžia typická pre koniec 80. rokov, je v 99-om už anachronizmom a ten scenár tiež dosť mimo. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ptám se vás Romano Slepičková, jestli si zde přítomného Petra Holoubka berete z lásky? -Ano, konečně nebudu Slepičková.“. Televizní film o puberťácích a jejich intrikách, v němž chvilkami probleskuje lyrika Věry Plívové-Šimkové (Roxaniny představy). Základem je trojúhelník: Roxana – Holoubek – Honza. Skvělá Jana Štěpánková v roli tetičky. Scénář: Květa Kuršová. Hudba: Václav Zahradník. Režie: Drahomíra Králová. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příběh o puberťácích je ozvláštněný proměnlivými fantaziemi hlavní hrdinky, trochou šermu a Rostandovými verši. Není to špatné, ale obě režisérky mají přece jen na kontě mnohem zajímavější tituly (50%). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama