Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka začíná v pekle, kde se ztratila kniha hříchů. Při jejím zmateném hledání najde čertovský učedník Vašek (I. Marták) botky a zvědavost mu nedá, aby je nevyzkoušel. Jako všechno, co má něco společného s peklem, ani botky nejsou jen tak ledajaké a Vašek se rázem ocitne na světě mezi lidmi. Než se stačí pořádně rozkoukat, přijde o ně, čímž ale přijde i o možnost vrátit se zpět. Botky se totiž zalíbily vesnickému klukovi Jiříkovi (D. Kubín) a donesly do pekla pro změnu jeho. Lucifer (S. Šárský) řádí, protože tak zapeklitou situaci v jeho říši ještě neměli: nevinné dítě v pekle a nezkušený čertovský učedník nedopatřením jen tak na světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

quokam odpad!

všechny recenze uživatele

No nic, no. Zub casu zapracoval na tricich,, mizerne postsynchrony a kun, u ktereho tvurci marne predstiraj, ze mluvi. Radoby vtipne scenky s gatama dolu, bez originalniho napadu. Jo a Lucifer jako hodnej strejda, hlavne titulovan jako jeho spatnost, tak kurnik sopa by uz si tvurci mohli vybrat, no ni? Tak snad priste. ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednoducho katastrofa .... Inscenácia, ako vyšitá z rokov osemdesiatych. Herecké výkony vysoko podpriemerné, až smiešne . Strih katastrofálny a celkové tempo, ako naťahujúci sa sopeľ. Vrcholom bola scéna a la Rosamunde Pilcherova na lúke pokiaľ spieval dementnú pesničku Karel Černoch. A aby som nezabudol - ten ostravsky prizvuk se nedal neslyšet. Cyp aby do toho střelil ! ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak až taková katastrofa to zase nebyla. Ano herecké výkony byly otřesné, ale jinak se to dalo. A vůbec jakékoliv pohádky natáčené v rožnovském skanzenu u nás se musím trochu zastat... to víte rodný kraj je rodný kraj:D Mimojiné jsem viděla řadu mnohem ale mnohem horších pohádek a to teda i zahraničních, nejen českých, které si zasloužily odpad a tahle to teda rozhodně není. 1,5* - ta půlka je za čerta, který se rozplývá nad krásou krajiny. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celá pohádka silně trpí hlavně tím, že si troufla na to být regionální pohádkou. Točilo se v Rožnově, herci byli také místní a bylo to znát. Hlavně dětští herci postrádali byť jen elementární výslovnost. Špatně artikulovali a nebylo jim pořádně rozumět. A výkony těch dospělých také nebyli nic moc. Celá pohádka je navíc postavená na mnoha motanicích. Dokonce tam můžeme najít špetičku humoru, ale to je tak vše. Chybí pořádný děj, špetka dramatu a více humoru. Jako regionální pohádka průměrně obstojí, jinak ale ani náhodou. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Slušný pohádkový základ s řadou scénáristických nápadů a kvalitním vizuálním zpracováním se bohužel neomylně rozplývá v regionálním projektu, jehož herecké zázemí (vyčnívá snad jen Lichý) asi zhruba odpovídá režijní práci s herci. Wronkova hudba po slibném dramatickém vstupu již dále nabízí jen předěly a zapomenutíhodnou Černošskou píseň. Takovéhle tvůrčí přísliby by bylo potřeba (stejně jako v jiných oblastech lidské činnosti) dotahovat do konce i za cenu relativně drobného zvýšení nákladů, jinak zůstává jen kupa pekelné špatnosti do filmového archívu. 2-3* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Štramberku v jeskyni Šipce a v arboretu a dále ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. (aiv)
  • Název je parafrází přísloví: „Ševče, drž se svého kopyta.“ Znamená to být tím, kým jsme, a necpat se tam, kam nepatříme. (sator)
  • Na začátku (zhruba v čase 8:40) pohádky čert vypráví o příhodě staré asi 320 let, kdy do pekla čerti přinesli nevinnou princeznu Máňu, která je nutila tam uklízet a mýt se... Je to narážka na Nezbednou pohádku z roku 1976. (a-ja)

Reklama

Reklama