Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři sta let po škole! Tak zněl ortel vynesený před mnoha a mnoha lety nad Saxánou, studentkou čarodějnické školy v Říši pohádek, která utekla do světa lidí za svou první láskou Honzou Bláhou. Saxána nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxánkou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající tajemství o jejím předešlém čarodějnickém životě. Právě toto maminčino tajemství náhodou objeví dcerka Saxánka, která se nenadálou souhrou okolností a své zvědavosti ocitne v kouzelné Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. Na malou holčičku čekají neuvěřitelná dobrodružství neznámého světa, který se právě ocitl na pokraji zkázy. Odvážná Saxánka za pomoci svých nových pohádkových kamarádů rozplétá zamotaný svět pohádek, který se zlými silami snaží ovládnout komiksový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (655)

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

HETERE XABERE BAX!..... /// No a pak se začnou dít neskutečný věci! (bohužel,… věřte mi) První, co udeří do rypáku je humor. Teda ta trapárna. A pak to ostatní, všechno podivně nepřirozený. Herci, dialogy, příběh. Scénář není horší než (třeba) ten k Bastardům. Dvojce. (hmm, fakt dobrý!…) Přehlídka důchodců, vzpomínky na Arabelu, Saxanu a Jessii. Což je na tom asi to nejhorší. Omlouvám se Kukymu a Svěrákovi, že jsem jim tenkrát dal ,,jen“ 4*. Tohle je neskutečná (do teď nechápu, proč??? (…cokoliv)) studiovka na pozdní nedělní hodinu (viděl bych to tak na 3 a půl hodiny po půlnoci…) pro děti od 2 do 5ti let. Proto - mohu – li doporučit - radši to dětem ani nepouštějte. Místo toho jim dejte pořádnej vejprask (beztak si ho zasloužej a užijou si ho rozhodně víc…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že Naďa Konvalinková potřebuje zhubnout. 2.) Chtěl bych poznat absolutní dno filmu pro děti. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

M.a.t.t. odpad!

všechny recenze uživatele

Nedôstojné pokračovanie námetu, ktorý mal ostať v minulosti a film, ktorého jediným zmyslom existencie je dokázať, že aj česi sa vedia v kvantite použitých počítačových trikov vyrovnať USA. Inak takmer po všetkých stránkach absolútne dno českej rozprávkovej tvorby, ktorého nízko nastavená latka sa len tak ľahko podliezť nedá. ()

Reklama

LION-MR.T odpad!

všechny recenze uživatele

Zůčastnění herci nemájí práci a ani peníze a nikdo je nechce,tak proto byli schopni jít na dno a hrát v tomhle nevím v čem,protože tohle titulovat zle jen těžko. Vorlíček trpí stařeckou demencí,jinak si to nedokážu vysvětlit,takhle sprasit a znásilnit klasiku. Vím,že se nikdy nepovede to co,kdysi,ale právě proto bychom měli nechat pokračování po tolika letech bejt. A ta animace. Když něco kurva neumím,tak to radši ani nedělám. A začínající herečka (pche herečka) Helena Nováčková - už jí tu někdo zřídil profil po jednom filmu,no když se to mohlo stát u omylu českého hororu Čepel smrti,když si tu někdo dosadil své kamarády,tak Helena si definitivně potopila začínající kariéru,možná ani mít nemusela. A v americe to dostane všechny Zlaté maliny - nejhorší ve všem. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Saxanu jsem vlastně na etapy dal během Vánoc, kdy ji v televizi dávali. Dokonce to ani nebyl účel se na ní koukat, spíš to byl osud. Nechtěl jsem na to koukat, ale když už to v televizi běželo, tak jsem to nechal běžet. Bylo mi jasný, že nakonec skončím s odpadem, ale že mi bude tak zle, to jsem fakt nečekal. Pana Vorlíčka uznávám a mám ho moc rád. Proč si ale proboha dává tu práci, aby natočil něco takového? Je to podle mě promarněný čas a bohužel už i Saxána dostala deku druhýho dílu. Propojení kreslené a hrané podoby je příšerný. Neříkám, že animačně je to vysloveně špatné, spíš, že se to k sobě prostě vůbec nehodí. Je to hrozná blbost. Nevím jak děti, ale já bych se v prvních minutách filmu okamžitě ztratil, protože bych měl problém se vůbec čehokoliv chytit. A ta čórka všemožných filmů, co se promítla v příběhu? To mi je vážně až odporný. ()

Traffic odpad!

všechny recenze uživatele

Radši zůstat 300 let po škole, než mít za úkol na tohle napsat recenzi! Takřka nesnesitelná ukázka jakési kameňákovské narace, kdy je film spíš sledem neprovázaných scén, mezi nimiž navíc naprosto zmateně přestřihává, a k tomu všemu je tu vlastně v hlavní roli Bohdalová. Nejhorší je, že ten film jako pohádka rezignuje i na vyjadřování pozitivních hodnot, a když už se nějaké ty negativní snaží jakoby démonizovat, tak je přitom sám jejich ztělesněním. Hnus. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (26)

  • Film se v roce 2012 představil na jednom z nejlegendárnějších filmových festivalů v Cannes. Projekci bohužel navštívilo pouze 10 lidí, přičemž do konce vydrželi jen 2. (gogos)
  • Film dotovala firma Desingbors, která v průběhu natáčení zanikla, poté se filmu ujala firma Pragofilm. (M.B)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama