Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři sta let po škole! Tak zněl ortel vynesený před mnoha a mnoha lety nad Saxánou, studentkou čarodějnické školy v Říši pohádek, která utekla do světa lidí za svou první láskou Honzou Bláhou. Saxána nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxánkou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající tajemství o jejím předešlém čarodějnickém životě. Právě toto maminčino tajemství náhodou objeví dcerka Saxánka, která se nenadálou souhrou okolností a své zvědavosti ocitne v kouzelné Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. Na malou holčičku čekají neuvěřitelná dobrodružství neznámého světa, který se právě ocitl na pokraji zkázy. Odvážná Saxánka za pomoci svých nových pohádkových kamarádů rozplétá zamotaný svět pohádek, který se zlými silami snaží ovládnout komiksový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (656)

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem průser, ale tohle předčilo i mé nejděsivější noční můry. Komu byl tento paskvil vlastně určen?!? Dětem školou povinným? To těžko, když hned v úvodu cca. desetiletý spratek rozebírá "bujné vnady", vylupování bank a vyhazování Prahy do luftu... Teenagerům? Možná, ale ti hodnotí (tedy krom humoru a vulgární mluvy) především efekty a ty jsou příšerné... Dospělým lidem? Pochybuji. Za prvé mají rádi originál, za druhé je to pohádka (respektive měla být) a za třetí to učí jejich potomky věci, které by ještě nějakou dobu znát neměli... Důchodcům? To ani v nejmenším - taktéž mají rádi originál a navíc neuznávají ani komiksy, ani oprsklé a přechytralé děti (a já se jim nedivím)... Dělám to sice nerada, ale gratuluji, pane Vorlíčku. Stvořil jste nechutně předražené pokračování, kterým jste nejen dokonale pošpinil originál, ale zároveň jste kompletně pokřivil význam slova "pohádka". Doufám, že bude brzy trojka - ještě dražší a ještě američtější!;-) ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

K mému překvapení je triková stránka bohužel to nejlepší, co Saxána nového tisíciletí nabízí. Kdyby se nestala chyba i v naprosto všech ostatních prvcích, které tvoří dohromady film, asi bychom nad tím mávli rukou jako nad snaživým, ale úsměvným českým pokusem o prolnutí reálu s animací. Tohle je ale selhání mnohem hlubší - příběh bez dramatického spádu, pokleslé dekorace jak z televize, laciná klávesová hudba, šílený dabing, nulový prostor pro jiné herce než Bohdalová (co třeba ten Hrušínský, nebo skutečná Saxána?) A kde je ta písnička, která by aspoň nostalgicky zachránila kdejakou scénu...? ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je vlastně jedno, jak tohle (zlo)volné pokračování vypadalo před svou modernizací, tvůrci oprávněně cítili průser na sto honů a tak premiéru vytrvale odkládali. "Když bude Lexikon, tak to bude všechno dobrý! A když nebude, tak to bude všechno špatný." Touhle větou jako by čert vystihl celý projekt, ve kterém senilní Vorlíček vykrádá kromě Harryho Pottera mohutně i sám sebe. Nějak se mu to celé chudákovi popletlo s Arabelou. Pana Somra si moc vážím, ale když za ním přišli, měl prostě říct, že roli po Josefu Bláhovi hrát nebude. Film s hroznými efekty, totálně ubitý nevhodně použitým playbackem (natáčení zřejmě trvalo tak dlouho, až Poloczek musel být předabován Vlachem). Co dřív mistrně zahráli čeští herci (učitelka Ludmila Píchová, učitel zmenšování), teď totálně zmršilo 40 specialistů trikové výroby z celého světa. Už dlouho jsem neviděl film, který by byl tak mimo. První pohádka, ve které si postavy nadávají do debilů! ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Kde přišel pan Vorlíček k Heleně Nováčkové, těžko soudit, asi už nemáme moc dětských herců, tahle holčička by se mi líbila spíš v Srbském filmu, tam by nemusela moc mluvit. Ale kdyby to bylo jen o ní, budiž, na jedné malé d.. děvčeti nestojí celý film, ale když k tomu připočítáte scénář ne nepodobný Kozímu příběhu, tam jsem taky nevěděl, o čem to je, digitální triky, které jsou asi děsně cool, ale působí jak pěst na oko, Bohdalku hrající jako v Televarieté, třeskutý "humor" pro všechny věkové kategorie a tuk odkapávající ( doslova) z Konvalinkové..no to je pak zážitek srovnatelný s návštěvou kafilerie po prohýřené noci. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tento film je dokladem nesoudnosti zejména těchto lidí: Černocká, Bohdalová, Vorlíček (jejich taxativní výčet naleznete v závěrečných titulcích). Černocká proto, že chce hrát ve svém věku matku desetileté holčičky. Bohdalová proto, že chce hrát. Vorlíček proto, že znesvětil svůj vlastní legendární film pokračováním, na které bylo už před 30 lety pozdě. Dále je tragikomické, jak tento jeden z nejdražších českých filmů vypadá velice lacině. Všechny postavy před digitálním pozadím mají okolo sebe stejnou auru, jakou míval už Petr Jančařík v Magionu v roce 1987. Dokonce i digitální postavy před digitálním pozadím (!), kde by teoreticky k žádnému klíčování docházet nemělo. O scénáři a o zbytečnosti většiny triků mluvit nebudu, škoda slov. Zhlédnuto z čiré škodolibé zvědavosti._____Za zmínku stojí, že DVDrip se objevil až 14 dní po vyjití DVD, dříve to asi nikomu nestálo za to. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (26)

  • Na trikové části filmu pracovalo na 40 specialistů trikové výroby z celého světa (Kazachstán, Rusko, USA, Maďarsko, Argentina, Portugalsko, Slovensko a samozřejmě i Česko). (ČSFD)
  • Ve filmu hraje i mnoho "neherců", kteří tak nemají hlasovou průpravu a při postsynchronech byli nadabováni jinými herči či dabéry. Heleně Nováčkové coby Saxance  propůjčila svůj hlas Johana Krtičková, Dominiku Ratajovi alias Patriku Hruškovi Jiří Köhler, Pavlu Hasmukovi, který ztvárnil číšníka v jídelním voze Jakub Saic, Ivo Halíkovi, který si zahrál průvodčího, Jaromír Meduna a Julii Nováčkové, Aishi Honzlové a Miroslavě Drozdové, představitelkám malých čarodějek, Pavlína Dytrtová, Patricie Soukupová a Pamela Soukupová. Bronislavu Poloczekovi, který si zahrál pana Viga, pak propůjčil svůj hlas Oldřich Vlach, a to z důvodu, že při postprodukci filmu na tom Poloczek již nebyl zdravotně dobře. (funhouse)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama