Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Že jsem od tohoto filmu nic neočekával jsem byl následně příjemně překvapen poutavou podívanou... zábavné vraždy, vychytávky a myšlení vraha bylo natolik atraktivní, že mě film vtáhnul už od prvních minut. Kevin Costner je stále velký frajer, jež chladnokrevného psychopata zahrál přesvědčivě. Dění ve filmu není tak předvídatelné, jak by se zprvu mohlo zdát, což ode mne dostává velké plus (zahrávání si z divákem se mě velice líbilo). Mnoho výborných sekvencí, které jen tak nevyprchají a když se k tomu přidá dobrý závěr, který mě překvapil dokonce 2x, tak hodnotím 4 hvězdičky... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a návrat Kevina Costnera na pole „áčkové“ filmové zábavy. Ve své postavě zabijáka, který je na veřejnosti velmi váženým mužem, je proklatě stylový, zábavný a přitom v některých scénách z něho solidně běhá mráz po zádech. Jeho „parťák“ William Hurt dokáže zazářit i na minimálním prostoru, což dokázal už v Cronenbergových Dějinách násilí a v Mr. Brooks si svůj part opět náležitě užívá. Škoda jen poněkud plytké a nepřesvědčivé postavy policistky v průměrném podání Demi Moore, k níž se vyprávění stáčí více, než by bylo nutné. Přesto je ale Mr. Brooks více než solidním krimi-thrillerem, kterému není cizí brutalita a ani proklatě černý humor, má zajímavé a jistým zvrhlým způsobem i sympatické postavy a rozhodně dokáže solidně zabavit. Škoda jen té hlavní ženské postavy, která jakoby vypadla z béčka 90. let. 80% ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Hodnotím-li jako film s Costnerem, super překvápko. Vyčpělý Kevin v nečekané roli je vskutku osvěžující. není ale ničím proti Williamu Hurtovi a jeho výkonu. Třetí hvězda Demi Moore je jen slabým zábleskem v pozadí.To je ale vše. Film sám o sobě je těžkopádně slátaný, nápady žádné, idea prostá. Taková light verze napětí pro děti a dietáře ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

"Co by život bez překvapení byl..." . . . Škoda jen, že tenhle vcelku překvapivě zajímavý thriller je díky scénáristově rozšafně přetopené fantazii místy tak trošku přitažený za vlasy a tím zbytečně ztrácí na věrohodnosti. Naštěstí však pak možné drobné výhrady napravují herecké kreace K.C. a W.H coby dvojjediného psychopata Mr. Brookse a jeho alter ega Marshalla, který narozdíl od úspěšného seriozního obchodníka, milujícího manžela a skvělého otce jen "rád jí, šoustá a zabíjí"... . . . Trošku zbytečně překombinovaný děj pak naštěstí nesklouzne do přílišných žánrových hw klišé a staré naučení na závěr, že jablko (jak zdá se... ;-) daleko od stromu nepadne je už jen příjemně pikantní tečkou za napínavě oddechovými dvěma hodinami filmu, nad kterým nemá smysl příliš hloubat a když nebudete, jen tak si ho vrchovatě užijete... - - - P.S. No, i Vy užívejte >života< , pane Brooksi... ;-] - - - - - (Poprvé viděno 1.5.2009 na dvd, komentář zde jako mnohý - 1.5.2009) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Rodinné problémy sériového vraha v praxi. Aneb zabíjej pro potěšení, zabíjej pro svého potomka, zabíjej v rámci sebeobrany. Nebo snad kumulace úchyláku na entou ... Mr Brooks, Mr Smith, odbarvený Steroidman, brunetka s tváří andílka v rouchu dceřiném. Plus pár trablů paní vyšetřovatelky s tučným kontem a mladším nastávajícím exmanžílkem. Wow, to se jen tak na ploše dvou hodin nevidí. A navíc ten propletenec. Zní to šíleně, ujeté je to nejspíš proto, že to celé takhle dohromady funguje a dokonce to nevyvolává salvy smíchu. Divné ... dvě hodiny sledovat řádění vrahů, s nikým nesympatizujete, spíš "hrdiny" nenávidíte a přemýšlíte, co to sakra má znamenat, zda za tím vším visí něco "víc". A pak přijde zajímavě strukturovaná střílečka na chodbě hotelu a jste najednou úplně jinde, vedle z toho, že tohle jste opět nečekali. Pravda tohle tedy opravdu ne. 60% PS Mr. Brooks je zajímavý jen a pouze ve své překombinovanosti, která nabízí široké spektrum hypotetických teorií, co by kdyby. Vzbuzuje tím značné rozpaky pohybující se někde mezi 20% až 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Po úvodní scéně – „Muž roku“ si paní Brooksová sundává v šatně z pravé ruky prsten a dává do šperkovnice, v dalším záběru si sundává opět ten samý prsten, který má už ale být ve šperkovnici. (Pavlínka9)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama