Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jelikož na seriály jsem nikdy moc nebyl (vyjma toho co mám v profilu), tak nemohu hodnotit s Dexterem. Tento film mne uhranul a nepustil ani do svého konce. Tak perfektně vymyšlený scénář a zároveň Costenerův comeback se jen tak nevidí. Update: Po shlédnutí všech tří sérií Dextera snižuji hodnocení o jednu hvězdu. Televizní tvorba na stejné téma je mnohem lepší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nebol som z tohto filmu až taký nadšený, ako poniektorí. Jediné, čo oceňujem je, že K.Costner a aj D.Moore konečne trošku zabodovali. To najlepšie prišlo tesne pred záverom, kde Costner rieši svoju existenciu so svojim "pomocníkom" pri vykopanej jame na cintoríne. Inak ničím výnimočný film, ale na pozretie fajn. Film 60%. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

WTF? Neskutečně směšný film, plný trapných a i v rámci žánru naprosto nevěrohodných postav (policajtka milionářka, chlápek toužící vraždit, maniak na útěku, dcera hlavního hrdiny atd.), propojených tak zoufale špatnými dějovými zvraty, že mě ani vcelku sympatický Costnerův výkon a uživateli čsfd přeceňované šklebení Williama Hurta nedonutí dát víc než dvě hvězdy. Never more! P.S. Může mi někdo vysvětlit, jak to, že má pan Brooks přístup k policejním databázím? Je to snad hacker amatér?!? Spíš se to tvůrcům hodilo do krámu, aby mohli "elegantně" propojit jednotlivé dějové linie. A tak je to v tomhle filmu se vším... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Snad je to tím, že dobrých, nových filmů je hrozně málo, snad se mi Mr. Brooks zkrátka trefil do správné nálady, ale tenhle film se mi jednoduše líbil. Určitě nejde o film bezchybný, připouštím, je to poněkud dějově roztříštěné, nedotažené, zkrátka to smrdí ne zcela využitým potenciálem, přesto mi tenhle nevšední snímek nabídl poměrně neotřelou, sympatickou podívanou, která místy mrazí a místy rozesměje. A rovněž musím pochválit slušné herecké výkony a vyzdvihnout fantastické alter ego v roli jako vždy skvělého Williama Hurta - bez této zábavné postavy by šlo o dílko veskrze průměrné. 72% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kevina Costnera moc nemusím, většinou hrál v takových nijakých romantických filmech (samozřejmě s vyjímkou Osobního strážce a Robina Hooda). Ale tady konečně v nějaké pořádné roli. Je pravda, že jsem se sám sebe musel pořád ptát, proč rozhovory s W. Hurtem ostatní neslyší? To druhé já bylo samozřejmě jen v jeho představách, ale i tak jsem se neubránil pocitu, že když svému druhému já odpovídá, ostatní to slyší. Dále je tu taková faktická chybka, to, že se policistka snaží svému otci dokázat, že je něco víc, bych pochopil, ale pokuď ji její otec opravdu tak nechtěl, proč je tak nechutně bohatá? A btw mi připadá, že mu toho moc nedokáže, když tam mává s 1.5 miliony dollarů (ikdyby jí je tatíček odkázal, tak přece bude chtít být nezávislá, ne?). No a s tím koncem mě pan Bruce A. Evans opravdu naštval. Ale možná i proto, že film je naprosto otevřený, hodnotím 4*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Mr. Brooks je teprve druhým filmovým počinem režiséra Bruce A. Evanse. Svůj debut přitom natočil už před dvanácti lety. (Rafik)
  • William Hurt údajně přijal roli v tomto filmu proto, že se mu líbila myšlenka, že někdo chodí na protialkoholové seance, aby si odvykl zabíjet lidi. (Othello)
  • V jednom rozhovoru se Kevin Costner prořekl, že uvažuje o dalších dvou pokračováních. (Rafik)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama