Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (616)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně silné čtyři hvezdičky. Berg opravdu umí. Začíná to geniální kompozicí archivních záběrů americkoarabských vztahů kombinovanou s počítačovou grafikou. Dokonce bych se odvážil tipnout, že to jsou nejpůsobivější Main Titles letošního roku. Samoný přístup k látce je pak věcný, bez příkras a zbytečností. Herecké výkony byli všechny na vysoké úrovni. Hodně mě překvapila Jennifer Garner, překvapivě "obyčejný" Jason Bateman a ještě musím smeknout před výkonem téměř neznámého Ashrafa Barhoma. Závěrečné akční inferno patří letošní špičce a znovu zdůrazním, že mi klepající se kamera nevadí. No a má posední slova o KRÁLOVSTVÍ? Řeknu jen toto: Nakonec jsme všichni stejní. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky jednoduché, maximálně úsporné, dynamické a příjemně koukatelné bez zbytečného kecání. Rovněž se tu nehraje na ničí stranu. To znamená, že agenti FBI tu nejsou stroje na amerikanismus a zdaleka ne všichni arabové jsou pro Alláha ochotni páchat sebevraždy. Určitá politická nekorektnost tu je, ale natočit film o takto ostrém a aktuálním tématu je už samo o sobě při tak vysokém rozpočtu relativně kumšt, takže tvůrce po této stránce hanit příliš nelze. A nelze je vlastně hanit ani co se technické stránky týče. Tam spíše zaslouží pochválit vrchní producent Mann, neboť když akce, tak je spíše "jeho". Typické vizuální prvky, střihová skladba a hlavně skvostný zvuk a přehlednost. Akce je zkrátka vynikající, syrová, rychlá. Především pak závěrečná desetiminutová přepadovka je nejlepší akcí letošního roku. Ano, lepší než Bourne. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existuje kategorie krásně brakových filmů, kde americký prezident v souboji muže proti muži vyřídí deset teroristů, poté usedne do kokpitu vojenského letadla a přesným zásahem vyřadí raketovou základnu, která ohrožovala celý svět. Podobné filmy jsou průhledné, na nic si nehrají a ve své tuposti jsou často překvapivě zábavné. Bohužel Království do téhle kategorie nepatří. Je to zjevně áčková produkce, navíc úvodní obrazová montáž a scéna atentátu v táboře amerických zaměstnanců nasazují laťku docela vysoko a člověk se těší na chytrý kriminální thriller, aby posléze zjistil, že dobře už bylo, a s každým dalším záběrem snímek zabředává do všech myslitelných klišé akčních filmů. Jádro úspěchu u filmových fanoušků představují v případě Království řemeslně dobře nasnímané akční scény a sice rutinní, nicméně spolehlivé herectví zúčastněných. Z filmového scénáře ale čiší taková lhostejnost k saudsko-arabským reáliím a taková přezíravost vůči místní kultuře, až to bolí, je prostě znát americká civilizační nadřazenost, kdy američtí profíci musí učit své kolegy základům kriminalistického řemesla včetně snímání otisků prstů... Ne, kdepak, ani ty 2* se mi nakonec dát nechce. Celkový dojem: 25 %. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: No, je to spíš takových 3 a půl ***. Trochu jsem se taky nudil. Natočené, sestříhané, zahrané, zrežírované, zprodukované, osvětlené, ošacené a akční to bylo velmi dobře, ale............... podruhé už se na to nepodívám. _______ Měl jsem pravdu, tenhle komentář jsem napsal cca 2 dny po shlédnutí filmu, což už jsou asi dva roky a za tu dobu jsem opravdu film znovu neviděl, tím samozřejmě nechci potencionální diváky odrazovat, to vůbec ne ! Naopak ! Prostě mě film jen ničím nenadchnul, to je vše ........... ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý úvod á la MTV, zajímavé "detektivní" pasáže, skvělá akce (moje nehty by ne-mohly vyprávět), ale celé to nějak nedrží pohromadě. Film příjemně odsejpá, ale když skončí (člověk má pocit, že po třičtvrtě hodině), máte najednou pocit úplného prádzna. Nedokáže to nijak vtáhnout, ničím oslnit, je to prostě jen zajímavý. Největší problém je ale v samotném vyznění filmu - sou ty arabové svině, nebo lidi? Scénář chvilku tvrdí jedno a chvilku druhé, celkové vyznění je ale nejasné. A konec je takovej divnej... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Peter Berg si zahrál jednoho z agentů při výslechu ve Washingtonu. (HellFire)
  • Produkčný tím chcel pôvodne natáčať priamo v Saudskej Arábii, avšak politická a logistická situácia skomplikovala celú situáciu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama