Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

RHK 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené drama Petera Berga o jednotce FBI vyšetřující teroristický masakr v království Saudská Arábie. Bohužel i přes svižný děj a spoustu akce se mi při slovech Allahu Akbar ježí chlupy po těle, což se odráží i mém na hodnocení tohohle thrilleru. Trailer je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/224832-kralovstvi/videa/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Kralovstvi jsem sel s tim, ze podobnej film - Cerny jestrab sestrelen se mi nelibil, ale tohle toci Berg, jehoz filmy mam rad a tudiz jsem doufal. Ale mel sem tusit, ze jmeno Michael Mann tu neni jen tak pro nic za nic. Pokud je ve filmu akce, tak ji asi neni co vytknout, pekne realisticka, krvava a bez nakejch hrdinskejch scenek. Skoda, ze tu je poradna akce jen na konci a krome toho jen par malejch prestrelek. To mezi tim se tvari jak neco mezi reportazi CNN a dramatem ve stylu americani se zas do vseho serou. Takze mi film vetsinu casu pripominal film Michaela Manna, tudiz nuda. Nastesti se precejen sem tam projevi Berg a je tu nejaky odlehceni nebo vtipek. Ze zacatku me film naprosto zahltil desitkama jmen a udalosti, ze jsem mel problem se orientovat a pritom ve vysledku jde o obycejny vysetrovani teroristickyho utoku. Nemuzu rict, ze bych se vylozene nudil, precejen Berg Mannovi uplnou devku nedelal, ale ani me film nak vyrazne nezaujal a krome ty akce se tu vlastne nic moc nedeje. A ani ty herci nejsou nak vylozene sympaticky, nejlepsi je asi Cooper, Foxx spatnej neni, Bateman je zbytecnej, Piven je aspon vtipnej a Garner me rozcilovala. Ale hezky 3* to budou. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Stabilní základy reality, atraktivní téma, zajímavé prostředí, jen ten děj se ubírá příliš "emerickým" směrem, což není úplně ku prospěchu věci. Počátky vyšetřování, učení se pravidlům Saudské arábie, navazování spolupráce je výborné. Zásluhu na tom má převážně svižná Bergova režie, vynikající kamera, vcelku rychlé tempo a vlastně i špetka nečekaného humoru (Jason Bateman), která udržuje svěžest filmu... Nechápu, proč se do vcelku kvalitního thrilleru vkládají vyloženě patetické vsuvky (Jamie Foxx jako otec roku) a nepříliš brilantní rozuzlení... 7/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Naprostá spokojenost. Berg servíruje zajímavý příběh, který se na problematiku západního a arabského světa kouká docela chytře. Vizuálně je film špičkový od první do poslední vteřiny, Foxx je božan a závěrečná akce je něco, co člověka donutí krýt se před kulkami. Nemůžu se dočkat, až to uvidím znova. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Řemeslo výtečné, Berg má akci v malíku, byť to všechno působí tak vypulírovaně, až je to neosobité. Schematismus ve vidění světa se dá unést, je cítit, jak moc se scénárista snažil o plastické vidění problému. Ne že by se to úplně povedlo, celkové vyznění ve stylu "všichni máme rodiny a máme je rádi, takže jsme jen lidi" příjemně otupuje závěrečná pointa. Nevím, jestli to chytře cynické vyznění chtěli tvůrci na poslední chvíli tlumit, volbu hudby jsem vážně nepochopil. Díky hereckým výkonům a opravdu frenetickým a nabušeným posledním dvaceti minutám se Království určitě vyplatí... Zvládnutá žánrovka, ale do brilance Manna či Scotta Peteru Bergovi ještě chybí značná dávka osobitosti. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Dej filmu je založený na viacerých skutočných udalostiach, vychádza najmä z bombového útoku na bytový komplex Khobar Towers neďaleko rafinérií Saudi Aramco v meste Khobar, masakru z roku 2004 taktiež v meste Khobar priamo v rafinériách Saudi Aramco a tiež bombových útokov na bytové komplexy v Rijáde z roku 2003. (Real Tom Hardy)
  • Do kin doručen jako „Sand Trap.“ (HellFire)
  • Komparzisti, samozrejme, neboli arabského pôvodu ale hispánskeho. Aby vyzerali viac arabsky, bol použitý makeup. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama