Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Dva vzájemně neznámí lidé uzavření v jednom autě, v zasněženém lese plném mrtvol. Kolem mrzne, nikdo nikde a do rána daleko. Tma, zima, hutná atmosféra a perfektně obsazené hlavní role. Co tomu ubírá na kvalitě je posledních cca 30 minut a dost odbyté finále, ale celá výstavba k němu je dobře vypracovaná. Je to film, který potřeboval strávit nějakou chvíli navíc na papíře při přípravě scénáře a bylo by to na výrazně vyšší hodnocení. Takhle zůstane na konci pocit, že už bylo potřeba film rychle dokončit a tak se nikdo s výsledkem moc nepáral. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Osobně duchařiny mám rád, protože jsou sestředěné spíše na atmosféru před krví. Wind Chill rozhodně špatným filmem není a z minima se snaží vytěžit maximum, což se alespoň částečně povedlo díky oboum hlavním hercům, kteří se opravdu očividně snaží hrát a docela jim to i jde. Prostředí je však limitováno pouze prakticky na automobil a ke konci tím trpí film stereotypem. Ani úplný závěr mě nijak neoslnil a proto hodnotím jako průměrný film. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ak po sebe postavy vo filme hodinu a pol hystericky vrieskajú, štekajú, skáču si do reči, neustále sa hádajú. Irituje ma to. Závanu smrti pomáha snežná výprava, sympaťáčka Emily Blunt a scenár obsahujúci viacero prekvapivých, zaujímavých momentov. Niektorí užívatelia Závan smrti prirovnávajú k istému hororu, obsahujúceho bielu farbu v názve, ale ja by som to nerobil, daný film mal podľa mňa inú pointu. Režíroval prekvapivo Gregory Jacobs, dvorný spolupracovník Stevena Sodebergha. A Soderbergh mu to pekne krásne produkoval. Spolu s Georgeom Clooneym. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film tváří úplně jinak než nakonec dopadne. Což mě celkem překvapilo, jelikož jsem o filmu věděl úplný minimum. Párkrát do filmu nakoukne i temnější atmosféra. I přesto je tenhle kousek víc ukecanej než akční. Ústřední dvojice mi taky nebyla zrovna dvakrát sympatická takže ten nezáživnej, pomalej a ukecanej ( a ve výsledku v podstatě zbytečnej ) rozjezd byl celkem utrpení. Neříkám, že je to úplnej provar, ale film má na můj vkus hodně chabej scénář a moc nezodpovězených - PROČ ? Kouknout se na to určitě dá, ale za sebe bych to určitě nedoporučil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dva nesympatičtí lidé uvíznou s autem kdesi uprostřed lesa, kde není signál a zřejmě tam straší... Když pominu, jak strašně "originální" nápad to má, stejně je ten film naprosto bez atmosféry a napětí. Navíc se tam objevil jeden zajímavý nápad (nebudu víc spoilerovat), ale zůstal trestuhodně nevyužit. Je to fakt škoda, jelikož potenciál tu byl. Takhle můžu pochválit jen prostředí, herce a prvotní nápad. Jinak je to podprůměrný a lehce zapomenutelný horor. To mi vychází sotva na 2*. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama