Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (283)

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Dobre natočený krokodílí horror. McLeanovi sa miestami darí vytvárať veľmi kvalitné napätie (atmosféru), ale na druhej strane brehu stoja proti nemu nevýrazní herci (niektorí aj trochu nepresvedčiví) a nelogickosť ich postáv (poniektorých z nich). Tieto prekážky režiséra s pribúdajúcimi minútami (ku koncu filmu) ťahajú na samé dno rieky, do temných slano-sladkých hlbín klišé a priemernosti. Celkom škoda. 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné jednání postav, které až na M.Vartana nevypadaly jak z modelingové agentury, solidní konec v Croco doupěti a zajímavé hudební podbarvení (song při closing credits mohl nahradit snad už jen "Schnappi Das Kleine Krokodil").. V žánru zabijácké fauny rozhodně nadprůměr, v subžánru "lidožravý materiál na kabelky" se Rogue nebojím označit za Vládce.. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Teší ma už len fakt, že som čakal úplne podpriemernú záležitosť a dostal som toho o dosť viac. Príbehová premisa síce neponúka nič nové (turistika, výlet, sranda, prvé náznaky problémov, veľké problémy, prvá mŕtvola..), no budovanie atmosféry a následná gradácia ma usadili pevne do sedačky. Hlavne efektné riešenie v prvých 2/3 filmu - v štýle ala Čeľuste, keď prakticky nevidíme to, čoho sa tak bojíme, len občas sa na hladine mihne nejaký ten chvost, prípadne vyprsknutie vody. Vlastne celý film to u mňa balansovalo na hrane medzi 3-4, až posledné tri minúty ma naplno presvedčili, že tie tri sú tak akurát. Rozhodne neľutujem strávený čas s týmto dielkom. Vlažných 70%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přece jenom nejsem divnej, že se mi to líbilo! Totiž, čekal jsem, že tady se svým hodnocením budu zase za exota (vím, jaké tu mají hodnocení ostatní filmy, které jsou o ultra velkých zvířatech). Ale světe div se, tohle MĚ bavilo! Snad poprvé mi v takovémhle typu filmu přišlo, že postavy se chovají normálně, nepokouší se dělat absolutní cypoviny, ale snaží se přežít. A já jim (téměř všem) fandil. Taky nefanděte sympatické blondýně Mitchell, nebo Samovi (tomu říkám kariéra, rok 2007 Krokodýl, rok 2009 Terminátor a pak Avatar). Řeknu to upřímně, do tohohle jsem šel s tím, že po dlouhé době uvidím nějakou sračku (myslel jsem si, že to zde bude v černé barvě) ale jak říkám, mé překvapení nebere konce. Je škoda pouze některých zbytečných věcí (Krokodýl dlouhý asi 12 metrů…) Zatraceně, buď už nemám dobrý vkus, nebo jsem ho nikdy neměl, to nevím, ale 3,5 hvězdy zaokrouhluju nahoru. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Stěna s fotkami krokodýlů v baru je skutečná. (Cheeker)
  • Mia Wasikowska si během jednoho dne natáčení přivodila úpal. (Cheeker)
  • Scény v krokodýlím doupěti se natáčely tři týdny. (Cheeker)

Reklama

Reklama