Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (418)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ta lepší ze Sandlerovek. Dvojice Kevin James a Adam Sandler to umějí rozjet za každé situace a z jejich celkové party herců mi sedí nejlépe. Nevím jestli Chuck a Larry vykrádají Dva a půl chlapa anebo naopak. Ale jako komedii jsem si jí užil naprosto skvěle a jsem si jistý, že si to někdy zopakuju. Téma gayů se zhostili vtipně, neurážlivě a krásně poukázali na mezery ve společnosti. Za mě super. Navíc Dan Aykroyd jako šéf hasičů v New Yorku nezklamal a potěšil! (75 %) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sandler se odklonil od zajetého rodinného hašteření a mírně se vrátil zpátky ke svým trhlejším kouskům. Ačkoliv jsem si v průměru každých 5 minut říkal "what the fuck", bavil jsem poměrně dobře a bez zádrhelů jsem dojel k až příliš očividné pointě. Průměr každopádně zasloužený a mám pocit, že Sandlerem dokonce vítaný. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo jako vychlazená desítka po nedělním pečeném krocanovi. Tam, kde se Chuck s Larrym právě nachází, se okamžitě nakumuluje hromada gagů a komických situací. Adam Sandler si svojí roli náramně užívá, a i když většinu příběhu hraje zástupce čtyřprocentní menšiny, tak v jedné scéně bych chtěl být na jeho místě (ano, má to co dělat s testováním pravosti ňader Jessicy Biel). Kevin James je zase sympaťák každým coulem, jeho Larry stále věrně miluje svoji zesnulou manželku a působí klidněji a umírněněji než bouřlivák Chuck. Všichni herci jsou nehorázně odvázaní. Biel je megakočka, která by rozžhavila do ruda i eskymáka, Buscemi zahraje kohokoliv s neskutečnou vervou a Rhames je třešničkou na dortu. Film se plyně rozjede a pak z něj 70 minut tryskají do všech stran hlášky a situace, kterým se budete upřímně smát. Škoda, že si snímek nefrčí svojí vlastní cestou - po té skutečně zábavné hodince totiž sjíždí na mnohokrát projetou (rozuměj klišovitou) asfaltku. Na závěr se přibrzdí a vcelku zvážní, celkově však film pokračuje ve šlépějích Clicku, protože se jedná o nadprůměrnou komedii s výbornými herci. 85 miliónů dolarů(rozpočet)/182 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že Sandler nabízí divákům humor, který zažili o přestávkách na prvním stupni základní školy. Ukamenujte mě, ale humor, který Sandler v posledních době předkládá (Klik, Zkus mě rozesmát i Larry s Chuckem) jsou spíš hodně veselými pauzami mezi přednáškami těsně před státnicemi někde na vysoké. Tahle sandlerovka je vcelku vkusná a místy skutečně vtipná jízda od začátku do konce (ten je tedy v soudní síni zbytečně patetický, kdy všichni vstávají a dělají věci, kvůli kterým mnozí nesnášejí americké happy-endy – i když jsme v komediálním žánru). Sandler má navíc docela talent na výběr svých hereckých kolegů. Přes stálice (Rob Schneider) se sešel s řadou hereckých es (bravurní Steve Buscemi, spolehliví Ving Rhames, Dan Aykroyd i hlavní parťák Kevin James), vybral i slušné dětské herce a opět si přivzal nádhernou společnici, která se díky bohu zase ráda projde před kamerou ve spodním prádle (Jessica Biel). Napočítal bych hned několik momentů, které si mohli tvůrci odpustit, ale těch povedenějších je výrazně víc.. *** až ****, budeme se lišit, takže 4*.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia, ktorá si drží má svoj rámec inteligentnosti. Homosexuálna zábava a vtipy sa však striktne držali neurážlivého stupňa narážok, čo ja osobne, v dnešnej dobe a úrovni lacných vtipov na tieto témy, veľmi kvitujem. Odvážna minutáž príjemne prekvapí, náznak nudnejšej časti rýchlo osvieži nejaký vtipný moment, či príjemne a vkusne obohrané klišé, ktoré od Sandlera asi vždy znesiem. Spolu s Jamesom vytvorili naozaj vkusný pár k popukaniu a Kevin má ako komik celkom sľubnú budúcnosť. Neskutočne nápomocné a filmu percentuálne pridávajúce boli aj podporné vedľajšie role (Buscemi, Aykroyd a najmä Rhames boli parádni), no a samozrejme Jessica fyzicky, ktorú však svojou údernosťou vtipu (v českom dabingu) predbehol čínsky svadobný šéf. 75%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Když se v čase 19:02 jedna s dívek ptá Chucka (Adam Sandler), zda má něco k pití, že má žízeň, můžeme vidět, že z pokoje vychází 5 dívek, ale o pár sekund později, když jsou dívky u lednice, jsou jen 4. V dalším záběru je však zase dívek 5. (DanielW94cz)
  • Knížka, ze které čte Chuck (Adam Sandler) dětem před spaním se jmenuje „The Puppy Who Lost His Way“. Ze stejné knihy čte učitel Billa ve filmu Billy Madison (1995). V obou filmech hraje v hlavní roli Adam Sandler. (don corleone)

Reklama

Reklama