Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (419)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říkal mi, že naše odpadky jsou málo teplý." Nejsem gay. Ani pravej ani falešnej. Gayové mi nevadí, ale lesbičky mám prostě radši. Z toho plyne, že ačkoli jsou Chuck s Larrym zábavní sympaťáci, tak postel bych raději sdílel s jejich právničkou Alex. Ta byla tak úžasná, že být gayem, tak bych se rychle nechal vyléčit polskou katolickou církví. A po sexu s ní bych si pustil nějakej zábavnej film. Třeba tenhle o hasičským přátelství, protože mě rozesmál i poučil. Já jsem třeba vůbec nevěděl, že Liz Taylor je yetti. A už vůbec jsem netušil, že gayové se hlásí k hasičům proto, aby se mohli sklouznout po tyči. Teď už v tom mám jasno. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Seven One Eight - Fannypack (3:29 ,2. For One Night Only - Bodyrockers (3:00) ,3. There's A Fire - Longwave (3:22) ,4. The Air That I Breathe - The Hollies (4:04) ,5. L O V E - Nat King Cole (2:33) ,6. Can't Help Falling In Love - Elvis Presley[*] (3:01) ,7. Anything You Can Do (I Can Do Better) - Doris Day & Robert Goulet[*] (3:33) ,8. Always On My Mind - The Pet Shop Boys (3:55) ,9. Dancing Queen - ABBA (3:52) ,10. The Rejection (Disco Mix) - Dangerous Muse (3:50) ,11. Groove Is In The Heart (3:53) ,12. Open Arms - Journey (3:19) ,13. Girls Just Want To Have Fun - Cyndi Lauper (3:50) ,14. Too Much Passion - The Smithereens (4:33) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia, ktorá si drží má svoj rámec inteligentnosti. Homosexuálna zábava a vtipy sa však striktne držali neurážlivého stupňa narážok, čo ja osobne, v dnešnej dobe a úrovni lacných vtipov na tieto témy, veľmi kvitujem. Odvážna minutáž príjemne prekvapí, náznak nudnejšej časti rýchlo osvieži nejaký vtipný moment, či príjemne a vkusne obohrané klišé, ktoré od Sandlera asi vždy znesiem. Spolu s Jamesom vytvorili naozaj vkusný pár k popukaniu a Kevin má ako komik celkom sľubnú budúcnosť. Neskutočne nápomocné a filmu percentuálne pridávajúce boli aj podporné vedľajšie role (Buscemi, Aykroyd a najmä Rhames boli parádni), no a samozrejme Jessica fyzicky, ktorú však svojou údernosťou vtipu (v českom dabingu) predbehol čínsky svadobný šéf. 75%. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Nó, s těma hvězdama váhám, váhám, zasmál jsem se jako to jo, ale asi to bude spíš průměr, takové to hlavní téma je zajímavé, ale jak k němu bylo docíleno, to už na mě působilo celkem podivně. Tedy nejsem znalec amerických reálií, ale to, jak se tu ze svazku kvůli pojistce dělá celkem "tradiční" a hodně špatná věc, tak to ten můj výsledný dojem celkem kazilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dva straighti si hrají na gaye. Nadprůměrná komedie s poselstvím. 1) No panečku, chvilkama jsem se vyloženě smál, a to se mi stává dnes už jenom málokdy._____ 2) Nenudil jsem se. Vždy, když jsem začal získávat pocit, že by se to mělo odpíchnout nějak dál, tak došlo k žádané změně. Vzácné to souznění s režisérem._____ 3) Milé chvilkami kapku nevázané špičkování na téma gayové a ti druzí nepřekročilo hranice dobrého vkusu ani se nepřiblížilo k močálu nudy. Vyústění je, pravda, stereotypní a očekávané, ale o překvapení v ději v tomto filmu nejde._____ 4) Na rozdíl od znevažujících poznámek řady komentátorů se domnívám, že film odvádí velmi dobrou práci na poli gayovské osvěty. Komediální rámec činí sdělení filmu stravitelnější, i když pro některé komentátory ono sdělení bylo tím nejméně zajímavým prvkem. Obávám se, že část přispěvovatelů si ani nevšimla, že by film sděloval také něco jiného, než že mají na dvě hodiny vypnout a jen se bavit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Scéna ve škole, kde jeden chlapec udělá roznožku a praští druhého do rozkroku, je odkazem na film Krvavý sport (1988). (Nathaniell)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 120,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 187,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama