Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (419)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říkal mi, že naše odpadky jsou málo teplý." Nejsem gay. Ani pravej ani falešnej. Gayové mi nevadí, ale lesbičky mám prostě radši. Z toho plyne, že ačkoli jsou Chuck s Larrym zábavní sympaťáci, tak postel bych raději sdílel s jejich právničkou Alex. Ta byla tak úžasná, že být gayem, tak bych se rychle nechal vyléčit polskou katolickou církví. A po sexu s ní bych si pustil nějakej zábavnej film. Třeba tenhle o hasičským přátelství, protože mě rozesmál i poučil. Já jsem třeba vůbec nevěděl, že Liz Taylor je yetti. A už vůbec jsem netušil, že gayové se hlásí k hasičům proto, aby se mohli sklouznout po tyči. Teď už v tom mám jasno. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Může to fungovat když dva dlouholetí nejlepší kamarádi a především heterosexuálové uzavřou registrované partnerství kvůli tomu, aby jeden z nich měl na koho přepsat své životní pojištění? Fungovat to může jako výborná komedie a jako perfektní základ pro gejzír super hlášech a vtipných scének, ale rozhodně to nemůže fungovat jako seriózní fyzický a milostný vztah. Ale protože zde jde o tu komediální část společného soužití Chucka a Larryho, tak je vše v naprostém pořádku a film rozhodně směřuje tím správným směrem a já jsem se u toho opravdu hodně dobře bavil. Na to, že jsem příliš netušil, co od toho mám očekávat, jsem se dokonce bavil přímo královsky, nápad to byl vynikající a není zde prakticky žádné hluché místo, při kterém bych se neměl čemu smát, pokaždé se něco vtipného našlo. Ať už to je bitka ve škole během rodičovského dne (jak se v těchhle situacích může hodit, když člověk umí udělat rozštěp) nebo například svatební obřad v Kanadě, tak pokaždé jsem se hodně bavil. A to je u komedie to hlavní, takže v tomto směru byl účel splněn na sto procent. Adam Sandler byl možná až překvapivě příjemný, Kevin James mě pobavil už v Policajtovi ze sámošky a i tady byl okouzlující, a vůbec všichni herci měli něco do sebe. Tohle je hodně příjemná komedie, která utekla až neuvěřitelně rychle a na kterou budu asi ještě hodně dlouho vzpomínat, a z toho důvodu vyzdvihuji tenhle film do nadprůměru a uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci Duganovi respektive Sandlerovi filmografie docela snesitelné, přesto jen stěží průměrná a nepříliš zábavná komedie, o dvou přátelích, kteří se rozhodnout pro (na oko) registrované partnerství k výpomoci jednoho z nich. Čas od času se divák pousměje, ale na dvě hodiny to je opravdu málo a nezachrání to ani Paynův scénář, který se vzhledem k podivnému tématu, dá nazvat inteligentním. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela snesitelná komedie, která v sobě skrývá i okamžiky vtipné. Pravda není jich mnoho, ale jsou tam. Filmy o buzerantech totálně nesnáším a dokážou mě hravě znechutit. Tento film mi však totálně nevadil. Určitě zde bylo pár minut stopáže nadbytečných s čím je přímo spojen výskyt scén nudných. Opravdu nechápu záměry tvůrců, proč dělat komedii takhle dlouhou. Herci byli obsazení do rolí postav na jedničku a za stejnou známku tyto postavy zahráli. Příběh už mě tolik nazaujal. Kdybych to měl říct hodně mírně, tak byl nepravděpodobný. A závěr byl zbytečný vrchol trapnosti. Přes 2* jít nemohu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přátelé si mají pomáhat v jakékoliv situaci. Od toho je přece máme, podají nám pomocnou ruku, poradí nám, vyslechnou nás a také se od nás nechají přesvědčit k nejrůznějším věcem. Larry se stále nedokáže vzpamatovat se smrti své ženy. Ta mu nechala na krku děti a taky je tu problém s pojistkou. Musí ji přepsat na někoho dalšího. Jako nejlepší možnost si zvolí sňátek, ale to nebude tak jednoduché. Proto Larry přesvědčí svého nejlepšího kamaráda Chucka, aby si zahráli na gaye a uzavřeli registrované partnerství. Začnou se objevovat problémy, se kterými se musí oba poprat. Chuck se zamiluje do právničky. Město je sleduje, jestli náhodou jejich sňatek nebyl fraška pro oblbnutí. Pak se objeví problémy, se kterými se musí homosexuálové vypořádat, když výjdou se svou orientací na světlo. Spousta věcí poukazuje i na to, že většina lidí se tváří tolerantně k menšinám, ale když se někdo takový objeví v jejich blízkém okolí, tak ukážou svou pravou tvář. Přesto všechno jde o velmi příjemnou komedii, která častokrát vykouzlí úsměv na rtech a pobaví. Larryho hospodyně byla pěkné číslo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama