Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

lilina133 

všechny recenze uživatele

Človek niekedy stráca niť, že čo sa vlastne práve deje...Dosť neprehľadné, škoda, mohla to byť slušná dráma...avšak takto ostáva len šedinký priemer bez veľkých emócií (jediný svetlý okamžik - keď sa mužské osadenstvo díva na kazetu, táto scénka je z celého filmu najlepšia...)s priemernou Angelinou (čakala som viac, keď už si ulovila fešáka Brada Pitta, ktorý tento film aj produkoval...) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Začíná a plyne zcela obyčejně, diváka se takřka nedotýkajíc. Obehraná písnička, jen další variace na téma islámských teroristů, dalo by se říci. Jenže pak přijde zvrat a v poslední půlhodině vám dojde, proč byla do filmu obsazena Angelina Jolie, a jaké že to poselství vlastně přináší. Připomíná nám, že o hrůzách té části světa, kterou se snímek zaobírá, je potřeba stále hlasitě hovořit a stále na ni upozorňovat. Mám totiž ten pocit, že jen absolutním spojenectvím celého zbytku normálně smýšlejícího světa by se podařilo toto peklo uhasit a ďábly vymítit. Zážitek z filmu by byl o to hlubší, kdyby i přes svou výjimečnost Angelina na obrazovce nepůsobila jako pupek oceánu, a kdyby její dabing ve verzi, v jaké jsem bohužel měl tu čest film vidět, byl alespoň o fous lepší než prachmizerný. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Docela plochý film, bez emocí (snad s výjimkou závěrečné scény), hrající si na polodokument, ovšem v tom mu chybí jakýkoliv silnější aspekt k tomu, aby jste jej jen znuděně neodmávli a neprozívali se až na konec (což je vzhledem k faktu, že čerpá ze skutečných a velmi znepokojujících událostí, docela zarážející). Film ze kterého si vezmete fakt zatraceně málo. Zkrátka film z něhož mi zůstane v paměti snad jen "černošská" Angelina. Ale jako hodinu a půl trvající reklama na Nokii to docela ujde :) Nejprůměrnější průměr, 2,5* ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Mě osobně to nepřineslo žádný silný zážitek, ze kterého bych měl být na větvi. Je to pomalu plynoucí příběh, ve kterém bych čekal na konci pořádnou dávku emocí, místo toho se mi dostal jen konec, který byl hodně vlažný. Rozhodně znám jiné filmy, které umějí z tohoto prostředí vytáhnout víc. Za mě hodně slabota a dávám 40% :( ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Orloff .. Michael Winterbottom opět přestřelil! Zatímco jeho předešlý film Tristram Shandy měl hodně do sebe, A Mighty Heart je dílko ploché, beztvaré a nudné podobně jako Code 46. Pro určitou část světa jistě významný a důležitý film, ale mě nijak neoslovil. Protahované je rýpáni se v politicko-novinářských okolnostech únosu Pearla v okupovaném Karáčí a zabírá většinu děje. Ani doplňkové sledování emocionálního rozkladu jeho ženy, kterou ztvárnila Angelina Jolie, snímek nevytrhne. Angelina, pro mnoho lidí vzor ženské krásy, mě v tomto směru spolehlivě míjí a nechává chladným. S připočtením průměrných hereckých schopností prostě nemá na to „udělat“ sama film. Téma zvolila jistě silné - tvůrčím i hereckým zpracováním bohužel krutě nezajímavé. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je adaptací knihy "A Mighty Heart: The Brave Life & Death of My Husband Danny Pearl" od Mariane Pearl. (HappySmile)
  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)

Reklama

Reklama