Reklama

Reklama

Ach ta zvířata!

  • Velká Británie Animal Behaving Badly
Velká Británie, 2004, 48 min

Obsahy(1)

Ach ta zvířata! (zábavná dokumentární show BBC) Radíme vám nepouštějte teď své domácí mazlíčky k televizi! Ať se jdou dnes raději vyvenčit sami. Mohli by uvidět, jak výstředně se některá zvířata chovají. Pochytili by špatný příklad a naučili by se věci, o kterých se jim ani nesnilo. Například prokletý alkoholismus! V Karibiku si žijí kočkodani opojným životem. Jejich nejoblíbenějším drinkem jsou míchané alkoholické nápoje zdejších turistů. Kočkodany tam dovezli osadníci v sedmnáctém století a oni zdivočeli. Dnes se spoléhají na zbytky z restaurací a svým opilectvím baví turisty v barech. Ti nejzdatnější opilci zde mají největší respekt a stávají se vůdci smečky. Takové záběry jsou zásadně nevýchovné! Jenže zkušenosti s alkoholem má i mnoho dalších divokých zvířat. Například pro včely, symbol píle, je pilné nasávání docela běžnou prácí. Připomeňte si, co nás učili v biologii, když takový sladký sirup zkvasí! Reakce včel na alkohol je pak velmi podobná té naší. Mnohá včelka Mája létající "pod vlivem" je ráda, že trefí domů do úlu. Pro děti je to opravdu špatný příklad! A to v našem dokumentu uvidíme ještě divoká zvířata krást, provokovat, podvádět, bojovat nečekanými prostředky, ale i hrát si, obětovat se, používat nástroje a týmově spolupracovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá reality show ze života zvířat je jedním z nejzábavnějších dokumentů, které jsem měl možnost vidět. Zvířata mají podivné zvyky, o nichž jsem v mnohém neměl ani potuchy, některé jsou opravdu odporné. Škoda jen toho rádoby vtipného komentáře, který se sice občas povedl, ale většinou byl spíše rušivým elementem. Každopádně je tohle poučná show, kterou bychom si neměli nechat ujít... ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Spíše než zajímavosti za každou cenu, cítila jsem z tohoto zvířecího dokumentu snahu o seznace za každou cenu. To vše doplňoval Petr Nárožný rádoby vtipným komentem s humorem za každou cenu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na začátku zábavné, na konci nechutné. Příliš umělé, s dokumentem to má jen pramálo společného. Dobrý komentář Petra Rychlého a lepší Petra Nárožného. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama