Reklama

Reklama

Interview

  • USA Interview (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny briskního konverzačního dramatu, které v roce 2007 režisérsky vysekla herecká hvězda amerického nezávislého filmu Steve Buscemi, jsou dva lidé, kteří by k sobě za normálních okolností pravděpodobně nikdy nenašli cestu. On je zatrpklý ostřílený novinář, který už si všechny kariérní vrcholy prožil, a proto nyní musí psát podřadné články o ještě podřadnějších tématech a lidech. Ona je pak mladá, půvabná a obletovaná televizní hvězdička, která sice nic nedokázala, ale i tak se může vyhřívat pod paprsky slávy. A společně mají udělat rozhovor. Jejich vztah je tedy čistě pracovní. Jenže pak se mezi ně vkradou emoce, které původně rutinní džob kardinálně promění ve slovní zápas o nadvládu a vítězství v povrchním osobním klání, kde jde místo cti spíš jen o hrdost a uraženou pýchu. A čím více během večera napětí eskaluje, tím více si obě strany začínají uvědomovat, jak slepě jeden o druhém doposud přemýšleli. V remakeu slavného nizozemského dramatu z roku 2003 Interview podle van Gogha, mimochodem též uváděného na kanále Cinemax, excelují Steve Buscemi a stále nadějnější hollywoodská star Sienna Millerová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nešukám s celebritami. - Já nešukám s nulou." Má-li politický komentátor se strukturovaně složitým mozkem Pierre vyzpovídat blonďatou telenovelovou hvězdičku Tanyu, která způsobuje dopravní nehody svým vražedným úsměvem, tak to nemůže dopadnout dobře. Já jsem se bavil tím, jak se Pierrovi nechce makat, jak mu Tanya nemá co říct, jak vzájemně mrhají svým časem, jak se postupně sbližují a jak se nakonec ukáže, kdo je chytřejší. Je to sice jenom remakeová konverzačka, ale mě bavila skoro stejně jako originál. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě zcela normálí konverzačka, která je tak akorát dlouhá, aby nezačala příliš nudit. Buscemi i Miller jsou dobří, i když nikterak nevyčnívají. Intelektuálové, cinefilové a jim podobní si film nejspíš celkem užijou (na 4 hvězdy), těm ostatním ale nemá celkem nic moc co nabídnout a nemá proto cenu jít nad 3 hvězdy. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a asi nikdy neuvidím. INTERVIEW jsem shlédl přiznám se pouze kvůli Buscemimu. A neprohloupil jsem. Skvělé herecké výkony. Buscemi byl tradičně výborný, ale kdo by stejnou virtuozitu očekával od Sienny Miller? Příběh byl vtipný, inteligentní a překvapivý, ale v jedné věci souhlasím se Shushikou. Aftershot by byl výborným zakončením téhle zvláštní hry. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

moje sklamanie pramení asi z toho, že som čakal oveľa viac a navyše niečo celkom iné (a to i napriek tomu že som vedel, že celý film sa budú v jednom byte rozprávať Buscemi s Millerovou - v tom problém nebol); prvá polovica má milý humor, Buscemi je výborný režisér a vynikajúci herec (a nielen vedľajších rolí!), Sienna je dobrá herečka a navyše kočka (ach, keby som s ňou bol zavretý v noci sám v jej byte, asi by film, ktorý by z toho vznikol, nebol veľmi podobný Interview . . . ) lenže scenár, ktorý sa celý čas uberá celkom zaujímavým smerom (no v druhej polovici už vyžaduje niečo "vážnejšie", zvratové, prekvapivé no dôležité) zrazu skončí akýmsi podivným "hraním" sa na "prekvapivú" pointu, ktorá z oboch hrdinov, ktorí sa vyše hodiny snažili nabrať sympatie a zapáčiť sa nám, robí totálne nesympatické svine a uhrá film do totálne neosobného "outu". Veľmi ma to mrzelo - aj keď na druhý deň po zhliadnutí (a po veľmi urputnom premýšľaní nad filmom) som dospel k záveru, že TOTO asi bol zámer a téma a teda Buscemi dosiahol, čo chcel - lenže ja som asi čakal inú tému, inú pointu, iné "posolstvo" než len to, že novinári a celebrity si navzájom skrátka nedôverujú a že nič, čo sa o nich povedia či dokonca čo o sebe povedia sami, nie je pravda a že už nedokážu milovať, dôverovať . . . takže vzniklo buď geniálne dielo presne sledujúce svoj zámer a isté vo svojej téme - IBAŽE sa so mnou mierne minulo, pretože som čakal iné (aj keď, priznávam, možno menej pravdivé - a preto zrejme menej bolestivé) rozuzlenie, alebo vznikol film, ktorý si až do konca sám nebol istý tým, čo chce povedať a ako z toho vykľučkovať, čo z neho hlavne v závere cítiť . . . tak neviem, asi si to budem musieť pozrieť ešte raz a hlavne si to s niekym poriadne vyargumentovať :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ambiciozní a zkušený novinář Steve Buscemi versus úspěšná béčková a arogantní herečka Sienna Miller vedou spolu 80 minutovou slovní bitvu plnou osobních zpovědí, ale i záměrných lží v rámci jednoho interview pro prestižní časopis. Zpočátku chladně odtažitý přístup obou hlavních protagonistů se poté co se shodou okolností z luxusní restaurace přesune do bytu herečky se změní ve slovní souboj na ostří meče, kdy oba před sebou otevírají 13 komnatu, ale nelze rozpoznat komu se právě hodí více o sobě zalhat. Mezi herečkou a novinářem postupně vzniká nezvyklý "neprofesionální" vztah jehož rozuzlení je logickým vývojem událostí, protože snímek po celou dobu dost balancuje na tenké struně věrohodnosti. Steve Buscemi (film nejen režíroval ale je i spoluautorem scénáře) a Sienna Miller jsou ve svých rolích naprosto strhující a těžko říct kdo z těch dvou je lepší, ale bude to asi Sienna Miller, protože ze své role dokázala vytřískat víc než bych čekal a její zásluhou se její postava zbavila povrchnosti. Drama Interview jen dokazuje, že čistě konverzační film nemusí být čistá nuda. Mé hodnocení: 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Bratra Pierra (postava Steva Buscemi) hraje Michael Buscemi, který je skutečným bratrem Steva. (don corleone)
  • Fanoušek, který chce po Pierrovi autogram se jmenuje Theo. Jako režisér předlohy. (don corleone)
  • Theo van Gogh, režisér původní předlohy z roku 2003, je muž na fotografii, kterou si prohlíží Pierre v apartmánu Katji. Spolu s ním je na fotce i Katja Schuurman, která hrála hlavní ženskou roli v nizozemském originálu. (don corleone)

Související novinky

Všechny cesty vedou do Varů

Všechny cesty vedou do Varů

29.04.2007

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary svůj 42. ročník odstartuje již 29. června a tedy by bylo na místě trochu poodhalit program nejprestižnější české filmové události. Předběžná filmová nabídka… (více)

Reklama

Reklama