Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník.
Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (5)

ripo

všechny recenze uživatele

Film nazvaný prostě „Emil Zátopek" vypráví o největším sportovci, který se kdy utkal v československých barvách na mezinárodních kolbištích a který svými vítězstvími nad velkými soupeři pomáhal šířit sportovní slávu naší vlasti. — Autoři filmu, scénárista dr František Kožík spolu s režisérem Pavlem Blumenfeldem snesli všechen dosažitelný materiál, aby našim divákům přiblížili nejen Zátopkovy sportovní úspěchy samy, ale aby osvětlili také jejich podstatu. Kromě toho pak dávají nahlédnout do Emilova soukromí, do jeho života na valašské vesnici v mládí, na jeho léta učednická ve Zlíně. Tento snímek zejména bohatostí sebraného materiálu umožňuje našim sportovcům zopakovat si na plátnech kin velká Zátopkova vítězství a osvětluje, v čem tkví jeho úspěchy. Ve filmu je kladen důraz na přípravu, na Zátopkův trening, který svou tvrdou cílevědomostí a poctivostí přináší ovoce úspěchu. Filmový přehled 6/1955 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodně patetický dokument, který jen rekapituluje Zátopkovy úspěchy, ale nesnaží se zdokumentovat, jak k nim došlo. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film přibližuje život a sportovní úspěchy běžce Emila Zátopka. Pomocí rodinných fotografií je rekonstruováno atletovo dětství, nadchnutí pro sport i seznámení s ženou Danou. Snímek představuje Zátopkovy specifické tréninkové metody, vyzdvihuje běžcovu cílevědomost a tvrdošíjnost a prostřednictvím původní zpravodajské metráže připomíná sérii jeho závodních úspěchů (Olympijské hry v Londýně 1948, v Helsinkách 1952 aj.) ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Překvapivě (pro mne) vřele doporučuji, je to výborný dokument zachycující Zátopokovy úspěchy a atmosféru tehdejší doby, aniž by to bylo zmršeno bolševickou propagandou. Opravdu, naprosto neuvěřitelně ani slovo o tom, jak Zátopek vděčí za své úspěchy KSČ nebo novému světovému řádu, který mrdal za paneství, pardon bojoval za mír. ()

Reklama

Reklama