Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to nečekal, tak Yann Samuell nezaváhal a je to on kdo má nabito ostrými (nebál bych se úvodní flashback koláž přirovnat ke Gondrymu). Všechno je o dost srozumitelnější a hollywoodská kolečka jsou promazána, takže se nic 90 minut nezadrháva a nevrže (až na Jesseho Bradforda v hlavní roli - je to fakt dřevo). Ale proč ta snaha? Mám radši tu korejskou ujetost, až někdy nesmyslnost, když se objeví v metru pochodující četa vojáků, otec Neznámé padne na stůl po jednom panáku, výlet na kopec atd. Zasvěcení jistě chápou co mám namysli. 60 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Raz za život, ak máte šťastie, stretnete človeka, ktorý rozdelí váš životný príbeh na dve časti: život pred tým ako ste ho stretli a život nasledujúci... Asi takto nejako sa dá vyjadriť Láska. Zaujímavý a pekný film plný nejasností a šialeností, ktoré sa vyjasnia až takmer na úplnom konci. Takmer celý tento príbeh Lásky mi prišiel až príliš šialený a nepochopiteľný - ale ako to už býva zvykom, nič nie je bezdôvodné a nič nie je až také jasné ako sa na prvý pohľad môže zdať. Škoda, že pointa bola naznačená ešte skôr ako by to bolo vhodné - po nej bol už koniec trochu predvídateľný. Veľkú rolu v tomto príbehu zohral osud, a presne takýto typ filmov mám veľmi rád. Ako bolo vo filme krásne vystihnuté: Osud je most, ktorý staviate tomu, koho milujete. Elisha Cuthbert to zahrala vynikajúco, a bol to veľmi dobrý výber do tejto role. Asi som to trochu pokazil, že som si najprv pozrel americký remake, takže kórejský originál už asi nebude ono - keď budem poznať pointu celého filmu :( Ale aj tak si ho niekedy isto pozriem, keď už ho všetci tak vychvaľujú. ()

Reklama

KOZLIK 

všechny recenze uživatele

Kastrace až je mi z toho blivno, jediný efekt byl ten, že jsem si připomněl scény z originálního snímku, který jak už jsem zmiňoval je emocionálně silný a opravdový, že každého kdo má srdce dostane na kolena. Nedokážu pochopit, že někdo kdo viděl oba snímky může tento paskvil hodnotit pěti hvězdičkami, to mu asi chybí nějaký vjem. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka rozdílu mezi americkou a asijskou kinematografií. Tam kde korejci híří nápady, city a emocemi, američani pouze sterilně kopírují originál bez špetky invence, navíc velmi zjednodušeně a zkratkovitě. A Elisha mě touto rolí přesvědčila o tom, co jsem si o ní myslel od doby kdy jsem viděl Captivity, totiž že její herecké umění se pohybuje jen lehce nad úrovní Jessicy Alba. Což není moc :) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo na velmi zajímavou a originální romantickou komedii. Styl "vyprávění příběhu" se mi líbí. Pak to nabralo takový zvláštní pojetí, kdy Elisha hrála naprostou crazy holku, což už mě tolik nebralo. Ovšem poslední třetina filmu její chování vysvětlila a člověk se navíc dočkal velmi překvapivého závěru. Sice se vloudila chybička, kterou nejspíš každý na poprvé postřehl (je uvedena v zajímavostech), ale to se promíjí. Protože závěrečný dopis a vůbec finální rozuzlení bylo prostě skvělé. 75% (with J.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)
  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno