Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fay, dcéra nemeckého veľvyslanca v Taliansku, žila šťastným, spokojným životom v kruhu svojich najbližších. V osemnástich rokoch stretla grófa Detalma Pírcia Birolliho. Láska na prvý pohľad sa skončila manželstvom. Šťastie milujúcej sa dvojice a ich dvoch synčekov prerušila vojna. Detalmo narukoval. Otec Fay sa zúčastnil na prípravách atentátu na Hitlera - a tak sa jeho najbližší ocitli na zozname Gestapa... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Muff 

všechny recenze uživatele

Nechápu ta nízká hodnocení. Viděl jsem sice jen druhou část, ale ta mi připadala velmi realisticky syrová, krutá, jako celá válka a doba po ní. Možná to bylo ztotožněním s hlavní postavou, která byla přirozeně zahraná (ha, Slovenka). On stačí i takový rozvod a co to s člověkem udělá, když ze dne na den vidí svoje dítě jen sem tam. Jaká hrůza musela být pro rodiče přijít o děti. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že silný příběh inspirovaný autentickým deníkem dcery předválečného německého velvyslance Fey von Hassellové nemusí být ještě zárukou kvality. Jeho zpracování je nedomyšlené a maličko naivní. Válečné drama může být dojemné i romantické, ale nemělo by v náznacích připomínat telenovelu. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Kupříkladu setkání Fay s manželem na jeho sídle - na můj vkus doslova přecpaném vojáky, kteří se tam usadili - proběhlo téměř idylicky ... jako z pohádek Tisíce a jedné noci. On přišel za svou drahou chotí a za svými dětmi velice tajně pod ochranou tmy - a z manželského lože odcházel ještě tajněji, ale až za jasného rána … patrně se vypařil v záři slunečních paprsků. Neříkám, že to tak nemohlo být, ale ta scéna vyhlížela naprosto nereálně ... 2,5* ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Místo válečného dramatu tvůrci natočili romantický film, ve kterém je válka pouze kulisou. Scéna, kterou popisuje pakobylka, je skutečně jako z pohádky, kde se Dobro nevěrohodně vysmívá Zlu. Příběh samotný je silný, ale takovéto zpracování natahovat dvakrát po 90 minutách, to je skutečně zbytečné. Zaujme zmínka, že jeden ze sirotčinců je v Československu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama