Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (500)

Jordan 

všechny recenze uživatele

film, ktorý - nech si hovorí kto chce čo chce - stavia na hereckom/ženskom súperení Portman - Johansson (zlá - dobrá, prolhaná - nevinná, bruneta - blondína: vskutku "oceňujem" prvoplánový casting - a to nielen v hlavných úlohách, ale kráľ musí mať ako jediný bradu, kráľovná bradavicu, matka prísny anglický výraz a otec/gigúrka falošne pôsobiace smiešne fúziky . . .) nie je veľmi originálny po stránke námetovej (historické/kostýmé filmy, kde nejde o boje, akčnosť a veľkovýpravnosť sú v poslednej dobe celkom zaužívané, Shakespeare in Love či Libertine sp toho dôkazmi), to, že historické fakty "strihá" úplne klipovo sa dá ospravedlniť tým, že filmu ide skôr o myšlienku, než o príbeh (fakt, že v danej dobe sa robili intrigy cez posteľ, zapredanie vlastnej rodiny za cenu zapáčiť sa kráľovi), pre mňa osobne to mohlo byť o desať až 15 minút kratšie, lebo to posledné naťahovanie, kedy už len divák čaká "kedy ju konečne popravia" (a ako to bude režijne riešené) je silnejšie, než záujem o to, aké ešte intrigy sa na plátne kombinujú, takže napokon priemerné 3 hviezdičky; a k tomu súboju - herecky aj žensky tentokrát vyhráva natalie (a to nielen preto, že mám radšej mršky ako slušňáčky); b.t.w. odporúčam oveľa viac Coppolovej Antoinettu alebo Margot! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První dvě série Tudorovců zhuštěné do dvouhodinového historického dramatu, které by se mohlo dmout pýchou na televizní obrazovce, nikoliv na velkém plátně. V místy zbytečně roztahaných Tudorovcích jsou všechny ty spletité intriky na královském dvoře alespoň o (podvazkový) řád šťavnatější. Nejen co se týká (zde velmi decentních) erotických scén. Filmu v první polovině chybí také spád, jenž kompenzuje jeho nadbytkem v polovině druhé. Náhle střihy o několik měsíců vyvolávají dojem uspěchanosti. Není-li Králově přízni přáno spočinout mezi mnoha nadbytečnými doplňky výuky dějepisu, pak zásluhou lákavého hereckého obsazení. V duchu nastíněné idey o tom, kdo vlastně mění dějiny, mu jasně dominují ženy. Dospělé, rozumné a cynické (Kristin Scott Thomas, Ana Torrent) i mladé, naivní a věřící v moc svých vnad. Hru Nataliiných „vím víc než ty“ očí a Scarlettiných plných rtů trochu bezmocně sleduje Eric Bana, okolo něhož by se mělo všechno (a všechny) točit. Ale třeba měl pravdu André Maurois, když pravil : „Neexistují nebezpečné ženy, jsou jen slabí muži.“ 70% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Morien, elle, SeanLSD ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Historický dramata z prostředí takový tý smetánky plný intrik, kostýmů, rób atd, to fakt neni nic pro mě, takže jediný co mě mohlo donutit tohle skouknout byla matka, která podobný filmy zbožňuje, což se taky stalo. Sice to nebylo nějaký příšerný, ale jediný opravdu pozitivum, který sem na tom viděl, byl fakt, že nikde jinde se nedá vidět v jednom záběru Scarlett Johansson a Natalie Portman, byl to fakt pěknej pohled. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, Jak dostal Justin Chardwick, režisér tak maximálně několika seriálů, příležitost natočit historickou romanci s třemi hvězdami? Já to nepochopím a je to pro mě i smutný fakt, že film byl skoro i zabit hned na počátku. Režisérské kvality tohoto muže totiž nejsou nijak úchvatné a Shekhar Kapur by si svou možnost asi užil o dost více. I přes herecké obsazení není výsledek nijak působivý ani zajímavý. Celý film je naprosto jednoznačný od okamžiku, kdy přijede král do panství rodiny Boleynových. Eric Bana jako král je velmi dobrý, arogantní a silný, ale někdy i správně emocionální. Oproti tomu Scarlett Johansson nechala svůj půvab doma a dokazuje, že má možná tak velká prsa a to je tak vše (nezlob se na mě, víc si neukázala). Oproti tomu Natalie Portman představuje perfektní ženu dvou možná tří tváří, která se po celý film mění a vyvíjí. Bohužel se není ve výsledku na co dívat, protože příběh je velmi jednoduchý a přímý, možná tak historické události okolo, ale těm se film skoro nevěnuje. To je vcelku zvláštní, když si uvědomíme, že se film věnuje velmi důležité epoše, které změnila tvář Anglie navždy. Slabší 3* nebo silnější 2... tak raději méně, červené pásmo se mi nelíbí... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v nedávném komentáři, shodou okolností také k filmu z produkce BBC, "život je ten nejlepší příběh". To se zde potvrdilo. Film od kterého jsem pranic nečekal, jen dobré drama na dlouhý večer, mě uchvátil výbornou atmosférou, úžasnými hereckými výkony. I když jsem tuto část historie samozřejmě znal a vyvrcholení pro mě nebylo překvapující, i tak jsem napjatě sledoval každý další okamžik, každý další záběr. Možná jsem trochu měkota, když mě dostane takový příběh, ale co se dá dělat, i mé romantické "já" se musí jednou za dlouhý čas ukázat. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • V skutočnosti Anne (Natalie Portman) mala 25 rokov, keď sa s Henrym (Eric Bana) prvýkrát stretli. Keď ju popravili, mala 35 rokov. Medzitým ona a Henry strávili sedem rokov flirtovaním, zbližovaním sa a písaním milostných listov. Potom strávili tri roky v manželstve až do jej popravy. (Arsenal83)
  • Film, rovnako ako väčšina filmových a televíznych adaptácií o Henrichovi VIII. (Eric Bana), zobrazuje kráľa s tmavohnedými vlasmi. V skutočnosti mal Henry ryšavé vlasy. (Arsenal83)
  • Po poprave Anny Boleynovej za ňou smútil len málokto. Pre väčšinu ľudí zostala len uzurpátorkou, ktorá vyhnala zákonitú kráľovnú a dostala za to spravodlivý trest. Nakoniec ale Anna predsa len všetky ostatné manželky Henricha VIII. (spolu ich bolo až 6) "tromfla", keďže jej dcéra Alžbeta sa stala ako Alžbeta I. najslávnejšou a najobľúbenejšou panovníčkou, akú kedy Anglicko malo. (PinkButterfl)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama