Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na ďalší otravný, presaturovaný rodinný filmík plný hračičiek, ktorý však dospelého diváka skôr pochová zaživa než očarí. Okrem Hoffmana a Portman sa v castingu nenájde jediná výraznejšia osoba (avšak treba uznať že tieto dve mená slušne utiahli celý film). Oceňujem aj zopár emotívnych scén, ktoré sa do filmu predsa len predrali (dopisovanie papiermi cez sklo, odchod Mr. Magoriuma) takže sa nakoniec prikláňam k 3*. Súčasné rodinné filmy však nedokážu sprostredkovať takú nadčasovosť a sžitosť s postavami ako tomu bolo za zlatej éry rodinných filmov v 80. a 90. rokoch. Ríša hračiek sa nikdy nestane klasikou žánru akou sú E.T. alebo Free Willy . No na jedno pozretie to bolo celkom príjemné. Najmä druhá, vážnejšia a melancholickejšia polovica. Avšak všetkého veľa škodí a menej trikových scén by filmu výrazne prospelo, takto boli niektoré z nich zbytočne gýčové. Na záver dodám že scéna, v ktorej sa to malé neohrabané šteňa hrá na veľkého businessmana, ma vskutku rozosmiala, to sa skrátka nedalo brať vážne :-) 55% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Shrnout cely film do jedné vety "..je to kouzelné" je spise otravné. Vse je barevné, neco skace, neco chodí a cely je to tak nehorazne hloupy , ze se divim Hoffmanovi , ze to vzal. Jeho Magorium je sislajici postavicka , ktere ve filmu je pres 200 let a najednou ma odejit. Vubec se nevi kdo to je a ani proc jde. Proste odejde. Jak s větou "...je to kouzelné". Tomuto filmu chybí vse , scenar, pointa a to pardon nejaky herecky vykon co vyzdime emoce. Hoffman si sisla , skace a de facto odehraje co ma , kdyz ma umirt tak zadny soucit nebo emoci u me nevzbudil. Portmanova ma byt kdysi talentovanou klaviristkou , ktere to uz nejde , protoze uz pry neni dite. V tomto filmu nemate ani komu drzet palce anebo fandit. Jen jedna scena me mirne pobavila a vycniva z celeho filmu. Kdy ucetni (mutant) je pozvan chlapcem na prohlidku jeho klobouka. Scena dale pokracuje a z ni opravdu na me neco pusobi. Bohuzel cely pribeh o obchodu co pak trucuje a jine blbosti , ktere zrejme zaplacly i tak maly scenar , nebyly ani jinak vysvetleny ani jinak podany. A ten konec? No comment....otazkou je nema tohle byt spise Magorie nezli obchod hracek pana Magoria? Chtel jsem dat toto do odpadu , ale preci jen ty barvicky na me zapusobily. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Bohužel už nespadám do věkové kategorie, pro kterou je tento film určen. K jeho sledování mě zlákalo hlavně obsazení Dustina Hoffmana a Natalie Portman. Leč roztomilý pohádkový příběh o kouzelném hračkářství a jeho hodných majitelích pro mě jaksi nemá svůj půvab. Absence jakéhokoli konfliktu (byť jen toho pohádkového dobro – zlo) bere i pozitivní potenciál tradičních zápletek. Jediný motiv zůstává v tom, že starý pán chce odejít do důchodu (ze světa), na což se všichni a všechno připravují. Jako celovečerní film scénáristicky naprosto nedostatečný. 35% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ríša hračiek klame ako obsadením, tak plagátom. Obsadenie sľubuje inteligentnú zábavu v štýle takého Pixaru, plagát iba infantilné inferno pre deti. Je to nakoniec niečo medzi. Film ničím nezaujme, iba ak tým, že Natálka je pekná aj s krátkymi vlasmi. Ale to si stačí pozrieť aj fotogalériu. Na druhej strane Ríša hračiek ničím neurazí, nebudete zhnusení, ako trebárs z Chipmunkov. Je to záležitosť pre trochu odrastenejšie deti. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tomhle filmu pro děti je úžasný obchod a všechny ty blbůstky, které si v něm dokázali autoři navymýšlet a realizovat. Jinak příběh ničím neohromí a Dustin Hoffman vystačí s divnou maskou a dětinským výrazem. Zajímavější je Natalie Portman, která vlastně poprvé hrála ve filmu pro děti, a celkem slušná hudba. Mírný nadprůměr. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • K filmu byla vydána doprovodná kniha „Říše hraček – filmový příběh“, která zodpovídá spoustu otázek, které z filmu nejsou patrné. (MartinMasek)
  • Dustin Hoffman vymyslel účes, silné obočí i šišlavý hlas pana Magoria. Když tento hlas poprvé předvedl režiséru Zachu Helmovi a 2 producentům, pěkně je vyděsil. (HappySmile)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Magic Shop" (Kouzelný obchod). (HappySmile)

Reklama

Reklama