Reklama

Reklama

Život sportovního redaktora Erika Kermana (Josh Hartnett) lze přirovnat k napínavému zápasu - rychlý rozjezd, mnoho překvapivých zvratů a dramatický závěr. Jednoho dne se však rozhlédne a zjišťuje, že byl ze středu dění postupně vykázán na střídačku. Záchrana přichází jako blesk z čistého nebe. Jeho příběh na titulní stranu se mu začíná rýsovat před očima…Erik věří, že našel zapomenutou boxerskou legendu Roberta Satterfielda (Samuel L. Jackson),o kterém si všichni myslí, že je mrtev. Strhující příběh „šampióna“, který skončil na ulici, vynáší jeho pohasínající hvězdu na výsluní. Bohužel je jen otázkou času, kdy se ukáže, že jeho touha vystoupit ze stínu úspěšného otce, byla silnější než snaha ověřit si fakta. Z honu za úspěchem se stává osobní výprava, kde je zkoušce podroben reportérův vztah k rodině i jeho životní priority. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Další ze sportovních filmů, tentokrát po Americku. No, nebudu to protahovat, Japonci jsou v tomhle žánru mnohem jistější (skvělý Ping Pong a Waterboys). Možná je to tím, že Reportér se bere strašně vážně a je zase strašně podle skutečné události. To nic nemění na tom, že je to sterilně zrežírované bez špetky invence. Na druhou stranu je příběh poměrně zajímavě rozvíjen (až na to přeamerikanizované finále, ne - nebrečel jsem). Dalším plusem jsou určitě herci, Hartnett je vpoho, Teri Hatcher si svou mini roli pořádně vychutnala a Samuel byl skvělý, ale ten jeho přízvuk byl na vraždu už po deseti větách. Jacksonův Sattlefield to řekl na začátku a já souhasím - "I´m about 60 %." ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pištící Samuel L. Jackson a dumající Josh Hartnett. Ani po pomalu se vlekoucích dvou hodinách nechápu tu dokola omílající spojitost vztahů otce se synem napříč generacemi. Některá moudra jsou po lehkém zamyšlení dost pitomá a sám film jich pár stihne i vyvrátit. Příběh to není špatný a druhá hodina aspoň nabere trochu na dramatičnosti. Filmu by slušelo víc emocí, ale novináři asi musí být bez emocí a objektivní, tak se to bohužel asi přeneslo do filmu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je bez diskuze dobrý. Bohužel ho hatí ten tatínkovský motiv. Hratnett je pořád ještě ten typ hezouna, který zkrátka musí do té otcovské role dorůst. Tady v ní působil poněkud křečovitě. Další věcí je slabá stránka většiny filmů a tou je nepochochopitelné chování hlavního hrdiny. Tak sakra pokud jsem jen trochu příčetně myslící novinář, tak si ověřím totožnost toho, o kom píšu. Takhle jsem z toho získal pocit, že pokud bych Hartnettově postavě nakukal, že jsem jediný přeživší z rodiny cara Mikuláše, tak bych měl místo na titulní straně jisté. Naopak kladem, a to výrazným, je Samuel L. Jackson, který byl naprosto výtečný a celý film, jako už mnohokrát, dokázal vytáhnout z bahna průměrnosti. 70% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Spíše mi to přišlo jako komediální film, neb mi to v hlavě nahazovalo spíše úsměvné glosy k dialogům mezi novinářem a bývalým boxerem. Psychologie postav rozhodně odpovídá romantickému filmu, než dramatickému. Jednou se na to kouknout dá, a po druhé, pokud si chce člověk své připomínky oživit....Novinář je rád, že potkal někoho, o kom by mohl napsat článek. Ten někdo je prý bývalý boxer, ze kterého se stal bezdomovec a je pro smích dětem a výrostkům. Takovýchto filmů je moc, ale pro usínání je to docela vhodný film. Ideální film je taky pro ty, co zatím vuiděli boxerský pytel jen na monitoru. Neškodí, aby si ho koupili, a mydli do něj. Jde jen o to, jak dlouho to vydrží, a pak se to projeví i prakticky... http://www.youtube.com/watch?v=1LKPiWJJJAM&feature=relmfu ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh s výbornými hercami, medzi ktorými jasne vyčnieval Samuel L. Jackson, Hartnett nevadil a seriálové hviezdičky Morris( Cold case) a Hatcher( Desperate housewives) potešili. Postavu Polly( Rachel Nichols) však mohli vyškrtnúť - tá tam bola úplne zbytočná(aj keď je pekná) a stopáž by bola znesiteľnejšia. Aj toho moralizovania bolo trochu veľa...Možno keby sa okresala línia okolo Kernanovej rodiny a film sa sústredil viac na Champov vzťah s Kernanom, dopadlo by to lepšie. Aj keď sa mi teda film nepáčil "Mucho grande"(ako by Champ povedal), určite nie je zlý a má svoje veľmi dobré momenty a má Samuela. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Při dialogu v čase mezi 9:17 až 11.00 je na ploše monitoru v pozadí prohlížeč Seznam. (ČSFD)
  • V budově společnosti Showtime je možné vidět plakáty jejich úspěšných seriálů Dexter (od r. 2006) a Tráva (od r. 2005). (Stanley619)
  • Předlohou pro postavu Erika Kerna (Josh Hartnett) byl novinář Los Angeles Times John Joseph Moehringer. Případ s falešným Bobem Satterfiledem nakonec neměl nijak závažný dopad na jeho kariéru. Moehringer se v roce 2000 stal dokonce držitelem Pulizerovy ceny. (Candice)

Reklama

Reklama