Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská hvězda Whoopi Goldbergová, držitelka Ceny Americké akademie, a Donald Faison jsou hlavními aktéry této neuvěřitelné komedie. Vypráví o muži, jenž vyrostl v italsko-americké rodině a nyní se poprvé setkává se svými biologickými rodiči. Renato vždycky věděl, že se liší od ostatních. Ale teprve když Afroameričanka Thelma konečně najde ztraceného syna Leroye, Renato, tedy vlastně Leroy, pochopí proč a řítí se do problémů etnického sebeuvědomění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla taková průměrná nic neřešící komedie, která dokáže pobavit, dokáže možná i zaujmout a dokáže vyplnit celou hodinu a půl, aniž by nějak výrazněji nudila, ale přesto nevybočuje z průměru. Není tu nic, podle čeho bych si měl tento film výrazněji zapamatovat a proč by mi měl utkvět v hlavě na nějakou delší dobu. Ale samotný nápad je velice zajímavý a myslím si, že více z toho asi ani vytěžit nešlo. Dá se říci, že všichni zúčastnění se snažili a vytěžili ze sebe maximum, ale na lepší než průměrné hodnocení tenhle film prostě nemá. I když se nedá říci, že bych se u této komedie nudil nebo mi připadala nesmyslná, přesto to vnímám jen jako film k pobavení a zabavení na těch 90 minut, nikoliv jako nějaký přínosný příběh. Ale co mě překvapilo je fakt, že Whoopi Goldberg zde k mému údivu nepůsobí nijak rušivě a dokonce mi přijde, že do toho filmu a do své role perfektně zapadá. V jiných filmech se mi většinou nelíbí, ale tady jsem s ní neměl problém. I ostatní herci dělají, co mohou, a hrají docela dobře. A některé scénky jsou zde opravdu excelentní a dost jsem se u nich pobavil. Prostě tohle je nenáročná komedie s cílem pobavit, ale vyšší ambice tenhle snímek mít nemůže. Takže za sebe uděluji tři hvězdičky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a lehce zamotaná oddechovka s jednoduchou zápletkou a tak trochu i multikulturní gulášek, kde jsou všechny ingredience správně nadávkovány. Právě ta multikulturnost je jádrem celého příběhu a drží ho při životě, aby fungoval tak jak má, ale mohl být trochu víc šílenějěší. Tady se to přímo samo nabízelo. Ale na druhou stranu je lepší, že to dopadlo pouze takto. Mohl z toho vzniknout pěkný paskvil. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Žadnou hloubku v Hluboko pod kůži diváku nehledej. Vypni a nech se unášet vyladěným scénářem, který chrlí jednu perlu za druhou! Neokoukaným obsazením (až na Whoopi samozřejmě) a naprosto crazy dějovou linkou v podobě černého Itala, objevujícího svoji staro-novou rodinu, rap a jemně klišovitou lásku... ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle typ komedie baví, je to trošku ztřeštěné a zároveň to otevírá oči..Renato/Leroy je bezvadnej, ve spojení s živelnou Whoopi je to velmi dobře koukatelné, zábavné ..Je to skok, přejít ze spořádané rodiny do stylu života v černošském prostředí ..Jak se nakonec všechno otočí, když se "vrátí na svou stranu"..jeho brácha Dana je bourák, ne že by Leroyovi pomohl ale on díky němu pochopí, jak svět bílých nahlíží na barevné .. ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Za jednoduchým až malinko přihlouplým příběhem a pod komediální slupkou se skrývá pravé "multi-kulti" jádro filmu, které naprosto nevinně naráží na problematiku etnickou i náboženskou. Škoda, že film nedovedl z tohoto tématu vytřískat trochu víc. Občas podivný střih, výborné herecké obsazení vč. pro mne dosud neznámých tváří, příjemná stopáž, která by mohla být klidně i o trochu delší, několik opravdu moc pěkných nápadů ve scénáři a především dotknutí se ožehavého tématu příjemnou formou, mne přimělo k tomu, abych z jinak průměrného tříhvězdového filmu udělal lehký nadprůměr. Čtyři hvězdy s odřenýma ušima (70%). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama