Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicole Chang (Shirley MacLaine) pracuje jako kabaretní tanečnice v hongkongském nočním klubu. Tady ji také jednoho večera osloví londýnský zloděj Harry Dean (Michael Caine), který má spadeno na sošku čínské císařovny Li-ssu z proslulé sbírky arabského milionáře Ahmada Shahbandara (Herbert Lom). Harry totiž vymyslel geniální plán, jak se vzácného artefaktu zmocnit – aby získal pozvání do milionářova bytu, použije jako návnadu právě Nicole, která jako by z oka vypadla Ahmadově zesnulé manželce. Jenže i dokonalý plán může mít své chyby… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Považoval bych za ohromnou čest oblafnout šejka o nějaký to ropný pole, ale neudělám to, protože jeho agenti by na mě vyskočili z první misky hranolek a našli by to ropné pole schovaný v mým konečníku. Také Harry znal šejkovy možnosti a tak s ním evidentně nehrál na rovinu. Sochu mu ukradl, neukradl, prodal ji, neprodal ji a kdoví, zda-li přitom zbohatl, nezbohatl. Mne tato klasická loupežničina hodně bavila a navíc se musím přiznat, že ačkoli Shirley McLaine nikdy nepatřila mezi TOP 1000 vítaných návštěvnic mé postele, tak, zejména v němejch pasážích, na mne působila naprosto neodolatelně. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vskutku příjemná podívaná, která má perfektní atmosféru, napínavý a poutavý děj, skvělé herecké trio MacLaine, Caine a Lom, lákavé prostředí a vkusný hudební doprovod. Gambit je opravdu snímek na úrovni klasiky Jak ukrást Venuši. Decentní humor je výborným kořením parádní zlodějské podívané, u které se divák se slabostí pro filmy z 60. let rozhodně pobaví. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělý film. Prvních pětadvacet minut se Gambit nezdá nijak výjimečný, ničím originální... Jenže pak přijde minuta šestadvacátá a vy zjistíte, že celá loupež, kterou jste právě sledovali, se odehrála jen v mysli Harryho Deana, tak trochu arogantního podvodníka s tváří Michaela Cainea, který se bude po zbytek filmu přesvědčovat o tom, že výborný plán a realita jsou dvě sakra odlišné věci. Tak. A teď se opovažte říct, že ta rozjezdová pětadvacetiminutovka byla neoriginální. Caine jako (téměř) vždy bezchybný, Shirley MacLaine je neskutečně roztomilá osoba, jejíž postavě věříte každou polohu (a že jich vystřídá!), a geniálního Herberta Loma asi nemá smysl nijak komentovat - dobře se bavící herec si zkrátka s přehledem zahrál dobře se bavícího milionáře. Scénář nacpaný úžasnými dialogy nešetří humorem a nenudí ani na vteřinu, velice se mi líbily i dvě (doufám, že úmyslné) narážky na Casablancu (věta "Vypadá to na konec krásného přátelství" v závěru a scéna s "bogartovským" Harrym popíjejícím pivo u stolku na trhu). Jarreho soundtrack, který jsem dosud neznal, jsem si hned zařadil mezi jeho nejlepší kusy. Jak říkám - Gambit je jednoduše skvělý. ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Já tuto tvář komedií miluju, kouzelná stylizace, kouzelný Caine a nejlepší byl (pozor, nastínení zápletky, pokud si chcete film vychutnat co nejvíc, už tady nic nečtěte!!!) přerod MacLaine z naplánované figurky do skutečnosti. Fakt jsem to netušila, že je první loupež jako a říkala jsem si, co se teda bude ve zbytku filmu dít a kdy už Nicole promluví! A nejhezčí je to, že na ledovou královnu se pěkně zírá, ale skutečná ženská dokáže pomotat hlavu mnohem důkladněji! ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Zlatá šedesátá. Gambit je stylově provedená a hladce ubíhající zlodějská podívaná, která si vystačí s několika sympatickými herci a jedním na první pohled dokonalým plánem, který se - jak už to tak bývá - trochu zvrtne a donutí všechny zúčastněné k vtipné a nápadité improvizaci. Ronalda Neama jsem znal především jako spolutvůrce legendárního Dobrodružství Poseidonu a svou režijní lehkostí mě tady mile překvapil. Michael Caine si pak v roce '66 užíval hotové filmové posvícení (zdravím Alfieho), které ho vykoplo mezi hereckou elitu. Shirley MacLaine už v ní dávno byla (právem) a sympatický herecký výkon předvedl i Herbert Lom, který ze svého milionáře nedělá žádného podivína, ale naopak ho profiluje jako sympatického a inteligentního chlapíka se smyslem pro humor. Good job a jsem zvědavý na remake pod tvůrčím dohledem bratrů Coenů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se ve 42. minutě objeví v pozadí na ulici prodejna Baťa. Zajímavé je, že celý film byl natáčen v Kalifornii. (nocturne)
  • Ve filmu je vidět stejný zabezpečovací systém pro umělecké dílo jako ve filmu Jak ukrást Venuši. Oba dva filmy vyšly ve stejném roce (1966). (PetraRuze)

Související novinky

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

28.03.2011

A je tady další sázka na jistotu. Oscarová sestava v remaku klasiky ze 60. let, to nemůže selhat. Pokud jste viděli krimikomedii Gambit z roku 1966, tak víte, že byla o britském zloději (Michael… (více)

Reklama

Reklama