Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtelný virus vyhladí stovky tisíc životů ve Velké Británii. Aby britská vláda zabránila dalším smrtím, rozhodne se postavit zeď, která zadrží nakažené v zemi vzniku epidemie, Skotsku. Ten, kdo se pokusí o útěk, zemře. Sama zeď je tak masivní bariérou, že se nikomu nepodaří dostat ven. Ani dovnitř! Skotsko bylo zavřeno před zbytkem světa – navždy… Za 25 let je virus jménem „Sekáč (Žnací stroj, Žnečka)“ úplně zapomenut. Jenže teď začal v Londýně znovu vylézat na povrch. Vláda nemá na výběr a musí za bariéru poslat elitní jednotku, jejíž úkolem je objevit práci doktora Kana, který byl už jen kousek od objevení léku na „Sekáče“. To, co je čeká za zdí je záhadou, pekelným prostředím ruin. Co objeví, však přesahuje nejdivočejší představy kohokoliv z nás. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (797)

Shit 

všechny recenze uživatele

Musim se předem omluvit za jedno, možná dvě sprostý slova v komentáři, ale jiná cesta asi nebude, protože tohle je zasraně kurevská ultimatní akční řežba, ze který mam posraný gatě ještě teď. Je to nepřetržitá hodinu a půl dlouhá hyperdrsná superakce, se spoustou exrémě zběsilých honiček a s úžasně svižným soundtrackem a miliardou dokonale úchylných a krutě vypadajících záporáckých řezníků, který chcípaj po stovkách a každej naprosto parádně stylově a ještě z nich většinou zbyde jen krvavá sračka na zemi a to všechno zasazený do nádhernýho a mýho zamilovanýho postapokalyptickýho světa. Božská záležitost a jednoznačně nejlepší béčko posledních 10ti let. Jinak samozřejmě nějaký chyby z nepozornosti a nebo nelogičnosti se tady najdou,ale na to totálně seru, protože tohle je famózní akční béčková zábava, která tady několik let nebyla a strašně chyběla. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure roku 2008. A není náhodou, že pochází právě z Británie. Ostrované v posledních letech s železnou pravidelností ukazují světu, že si může dovolit to, co Hollywood už dlouho ne a dává to jasně najevo. V minulých letech dostávali kolegové zpoza velké louže drtivé verdikty v oblasti sci-fi (Sunshine, Potomci lidí), nadvláda mezi horory však trvá již delší dobu (Pád do tmy, 28 dní poté, sakra a vlastně i Jezero smrti - proč ne). Soudný den je jiný, je jiný než většina akčních/sci-fi/horor/post apokalyptických filmů, které jsem v poslední době vidět, je to reklama Marshallových schopností, ve které dokazuje, že dokáže natočit fantasy, horor, akční film i dokument (prvních 10 minut) a vše spojit do jednoho fungujícího celku. Spousta mých přátel film odsuzuje, pro mě je to GP roku. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Masívní vykrádačka zejména RESIDENT EVILA 2, ÚTĚKU Z NEW YORKU a ŠÍLENÉHO MAXE 2 (celý seznam by byl velmi dlouhý, člověka až jímá paranoia z toho, jak je mu tu všechno odněkud povědomé) s nulovým vlastním vkladem a tragickým střihem nijak zajímavých akčních scén. Ovšem vykrádačka, která si na béčko jen nehraje/neparoduje, ale která jím skutečně je a to béčkem příjemně svižným, brutálním, se sympatickým body countem a s akčními scénami, co mají vzdor nenápaditosti a mizernému střihu povětšinou slušný drajv. A ani ta ostentativní nekorektnost není tak otravná, jak tomu u podobných filmů obvykle bývá. Gratuluju Rhoně k hlavní roli v jaké jsem ji chtěl dávno vidět. Snad už se brzo dočkám i u Agáty Hanychové :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Potomstvo Williama Wallace (aka Mela Gibsona) a Mad Maxe (zase ten Gibson, no fuj Mele, styď se) ve verzi pro rok 2035 tančí céčkový kankán v klubu Grindhouse za přispění áčkové produkce v rytmu Známky punku. A já se k Marshallově zběsilému pogování přidal. Až dětinsky rád, jako malé robě při prvním setkání s Krtečkem. Údajný matoucí střih mi na překážku nebyl (na rozdíl od Descentu) a tak bych vyčetl snad jen zbytečně dlouhou předehru k zběsilé jízdě, která je odstartována přesně v ten moment, kdy se zjeví první pankáčské kšíro. Takže nedělejme z punka tupce, protože každé zboží má svého kupce. A Soudný den jich snad bude mít dostatek, aby to Neila do budoucna neodstavilo od dalších projektů. Byla by ho škoda, zvlášť kdyby častěji předváděl tak jasně pětihvězdičkové záležitosti jako je ta čtyřicetiminutová pasáž od útěku z nástupiště přes adaptaci Twainova Yankeeho z Connecticutu na dvoře krále Artuše až po závěrečnou honičku v Bentleym. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joo Tak tohle je něco pro MNĚ!! Nekompromisní Akční,Syrová, Brutální Řezba od začátku do Konce !! Ze začátku Virus= Nákaza..Zbylo pouze pár přeživších, ale to už bohužél nebyli LIDÉ! Byli to Zvířata, Barbaři, Divoši a Kanibalové !!! Fakt hnusné Hovada s Pankáčem ! Rhona Mitra absolutně mou neznámá Herečka, se stala Akční Hvězdou ! Milla Jovovich se může jít Zahrabat i se svým RE! Zamiloval jsem si ji hned jak zřídila Dvoumetrového Týpka obrněného Pancířem a palcátem !! V Závěrečné PůlHodině jsem zažíval příjemné Vyvrcholení a Extázi, protože něco takového jsem ještě neviděl !!Ve filmu se vystřídalo několik žánrů, krví se nešetřilo, nikdo se s nikým nesral, Žádný Slitování !!! !! Já kdybych byl Miliardář tak takové filmy si nechávám dělat na Zakázku !! Řadím to do top 10 Akčních Řezeb, co jsem kdy Viděl !! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Automobil, kterým Eden ujíždí motocyklům, je Bentley Continental GT Speed. Firma Bentley se na natáčení nepodílela a producenti zakoupili 3 vozy celkem za cca 150.000 USD. (TomikZlesa)
  • Vozidla vylepšená ocelí, pancířem a ochranými skly byla skutečná. Navrhování zabralo 5 týdnů a jejich postavení 10 týdnů. (TomikZlesa)
  • Původním záměrem bylo natočit klasickou postkatastrofickou sci-fi, které frčely po úspěchu Mad Maxe v sedmdesátých letech. Dva roky byl scénář u ledu a nápady v něm jen bobtnaly, až nakonec vykrystalizovaly ve velkolepý projekt. (Rodriguez)

Související novinky

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama