Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Dead End je to sice stupidní, ale ne debilní. A to je velká výhra. Jde o zábavný film, který si hraje s klišé žánru a je to dostatečná sranda, aby nevadilo, že mnoho věcí zde, ať náměrně, nebo ne, nedává smysl. Jen škoda, že Andrea neumí pracovat s jinou atmosférou, než s tou uvolněnou přepjatostí - pár vypjatějších momentů je poněkud zmařeno. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Černočerně vražedná komedie a první film,ve kterém hraje David Schwimmer v podstatě kladného hrdinu a neleze mi přitom na nervy.Můj oblíbenec Simon Pegg určil směr snímku pomocí dvou vět:"Mám plán." a "Je to naprosto nenásilnej podnik,nikomu se nic nestane."Následuje řada nešťastných a tragicky končících příhod,u kterých jsem se výborně bavil a které perfektně podtrhuje zoufale nevinný pohled Charlieho,jenž se díky jednomu chybnému rozhodnutí ocitne ve vleku událostí.Mám rád černý humor a vzhledem k tomu,že tvůrci nezkazili závěr frenetickým potleskem a zářivými úsměvy,hodnotil bych za čtyři hvězdičky,ale za bonusy jsem udělil pátou.Bonusy:Alice Eve,vražda lízátkem,Engel a Mimi Rogers s Pink Floydy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku teda fakt ako nič moc, skôr chaos, u ktorého človek nevedel, o čo poriadne ide. Ale potom sa to zrazu rozbehlo a to bola neskutočná vec. Čierna komédia ako hrom v podaní Davida Schwimmera a Simona Pegga v roliach dvoch kolegov, ktorí sa rozhodli niečo urobiť so svojím životom. Film jede v dobre známych šlapajách komédií, v ktorej sa jeden zúfalec spojí s blbcom, ktorý má plán ako "ľahko" prísť k peniazom. Všetko sa samozrejme pokazí a mŕtvol bude neúrekom. Aj keď je táto štruktúra značne opozeraná, snímka po väčšinu stopáže skvele baví, vďaka prepracovanému scenáru, dobre napísaným postavám, ktoré majú vždy schované nejaké prekvapenie, skvelým gagom a prekvapivému koncu. Práve ten sa mi páčil najviac. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám plán." To nezní dobře. V černých komediích totiž plány obvykle příliš nevycházejí a i v této nakonec nula od nuly pošla. Přitom neúspěšný spisovatel Charlie, profesionální zvedač telefonů Gus a Miss Poupě Wyomingu pouze zlehka vydírali církevního hodnostáře. Co by se na tom mohlo pokazit? Asi tak všechno a já si celkem užil předčasný pohřeb falešného faráře, vdovu se zaťatou sekerou v hlavě i zvídavého poldu na záchodě, ale tak nějak jsem čekal, že bude víc srandy a méně mrtvol. To je však můj problém, který nevznikl poprvé a bude-li se někdy v budoucnu opakovat, tak to určitě nebude naposledy. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pozor na (nezletilé) zákusky. Vypadají tak lákavě a „nevinně“, ale jakmile (je) jednou okusíte, není cesty zpět. Žánrový mišmaš, který překvapivě (to jak scénáristicky, tak herecky) drží poměrně pohromadě, přičemž ani v samotném závěru se nesesype jako domeček z karet. Byť pravda, je to o pověstný fous.....Helenky Fibingerové. 73% S dovětkem, pro příště bych poprosil (notně)„přičernit“ a neměl bych výraznějších námitek. Na druhou stranu, zaplaťpámbu resp. Jean-Baptiste Andrea (i) za tuhle „light“ verzi. P.S. pevně věřím (doufám), že stávající papež Benedikt XVI. resp. J. Ratzinger odstupuje (dobrovolně) pouze a jenom kvůli chatrnému podlomenému zdraví a nikoliv vatikánskému předplatnému osvětovného oběžníku „víra (v) lolitky“.... P.P.S. chudák N. McElhone. Ta holka má smůlu na „trouble men“. Nebo je to trochu jinak, tj., je sama přitahuje resp. je jimi přitahována...? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)
  • Film byl natočen za 32 dní. (Othello)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama