Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenec Schwimmer mě docela překvapil. Tím jak vylezl z přátelské škatulky "Ross" a rovnýma nohama skočil do černého humoru profesionálního odklízení nemrtvé mrtvoly. V tu chvíli v reverendově domě se film solidně rozjel, mě to chytilo a těšil jsem se na ONE MAN – ONE SEPTIC SHOW. Jenže, kam čert nemůže, tam nastrčí bábu. Zde nastrčil ne moc dobře zahranou mrchu Jossie. Ta se sice pěkně uvedla zručnou prací se sekyrkou, ale jinak mě moc nezaujala. Kdyby aspoň při závěrečných titulcích proběhlo pár hezkých ilustrativních obrázků, jak na ní zapracoval ten Oregonský hrobař, kterého si stopla, ale bohužel ne. V jejím případě tedy opravdu nula od nuly pošla ... A toho agenta s cukrovkou a inzulínem píchaným do pneumatiky bych ze scénáře vyškrtl taky. Jo a ještě tu zbytečnou manželku - policistku. Takže by mi tam zůstal Simon Pegg a ... a kdo? No právě! Málo platné: Pegg bez Frosta je jako knedlo-zelo bez vepřo. A dietně kuřecí Schwimmer vepřo prostě nenahradí. Nicméně komedie to je, a černá je dostatečně. S odřenýma ušima na čtyři hvězdy. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Než ďábel zjistí že jseš mrtvej, Fargo, Kiss Kiss Bang Bang, Sbal prachy a vypadni a mnoho dalších filmů, kde základ je stejný, tedy partička loserů vymyslí jednoduchý, mírně ilegální plán na získání většího množství peněz, který však vzápětí při realizaci naprosto poserou a dostanou se do velmi vážných problémů. Nula od nuly pojde je jedním z těch opravdu černohumorných zástupců tohoto mého oblíbeného schématu. David Schwimmer a Simon Pegg jsou vskutku výborně sehraná dvojice hňupů a navíc je skvěle doplňuje krásná Alice Eve (nechápu proč není uvedena v záhlaví, mnozí si jí pak v komentářích pletou s Nataschou McElhone, která tu sice také září, ale v miniaturní roli policistky-manželky). Film je velice svižný, ani na chvilku vás nenechá vydechnout a každá promarněná minuta je na celkové orientaci znát (86 min včetně dlouhých úvodních a zavěrečných titulků je nic), vtipná scéna střídá bizarní a tvůrci se mi ještě ke všemu silně trefili do vkusu velmi dobrým výběrem písní. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní černohumorný thriller. Jeden z nespletitějších a nejatraktivnějších scénářů v tomhle žánru vůbec. Nejen že ústřední trojice je zábavná sama o sobě, potěší i vynikající hlášky a nepředvídatelné zvraty objevující se každých 5 minut, divák je doslova šokován a fascinován scénaristickými perlami, které režisér tasí a já film spolkl i s navijákem. Paráda pro tyhle filmy mám slabost. 90% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i smíšením komedie a thrilleru může vzniknout skvělý a zábavný film. Tvůrci do toho šli vyloženě po hlavě a nechali všechny postavy plavat v takových sra*kách( myšleno i doslovně), že se z toho nakonec dalo vyždímat možná i více, ale i tak je toho víc než dost. No jen považte, celkem jednoduchý plán na oloupení nadrženého reverenda se nádherně zvrtne, onen kněz se ukáže být protagátorem toho nejtvrdšího porna, jeho manželka je vraždící psychopat a její tajný milenec jakbysmet. To máme rázem zaděláno na pořádně ztřeštěný a vražedný příběh. A taky že ano. Big Nothing se sice nikdy neprokope do té první ligy, jeho příběh je možná až moc přeplácaný, chvílemi dost křečovitý a v konečném součtu nepřináší ani nic moc nového, ale pořád se jedná o královsky vtipný, přiměřeně morbidní a krásně plynulý snímek s výborným hereckým obsazením. Kdybych chtěl hledat chyby, určitě bych spoustu našel, ale to si tahle komedie prostě nezaslouží.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Srandovní báchorka, kterou natočil francouz v lehce britském stylu s atypickou plejádou herců. Napůl krimi, napůl komedie s notnou dávkou černého humoru. Everybody betrays everybody, akorát že velmi nestylově a v loosers provedení. Že tenhle počin nastartoval kariéru Alice Eve je asi každému jasné, ale že si to tady tak neskutečně užívá už být nemusí. Přece jen o malinko více, než její kolegové. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)
  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama