Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Bylo zatraceně fajn vidět Davida Schwimmera zase v něčem hrát. A když mu navíc zdatně sekundují Simon Pegg, Alice Eve a Natascha McElhone, tak je to ještě o to lepší. No a jelikož jméno Simon Pegg znamená i pořádnou porci ztřeštěné zábavy, tak předpoklady zabavit Vás na onu rozumnou stopáž 86 minut, má snímek více než dobré. Musím se přiznat, že k tomuhle filmu jsem se dostal úplnou náhodou při "surfování" po TV kanálech a to nenadálé hromadění mrtvol a přehnaných událostí mne zaujalo natolik, že jsem zůstal u téhle žánrovky jako přikovaný až do konce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +vtip, je to prostě sranda, scénář a děj -český dabing, hlavně mi neseděl v češtině Simon Peg (můj oblíbenec), jinak skoro nic/// Tak tohle je blbina. Ale je vážně super. Snaží se být originální a přináší spoustu zábavných a netradičkních scének. Možná ste některé už viděli jinde, ale tady jsou snad všechny. A to jak se to semele, to je docela síla. Nebudu ale nic prozrazovat, tenhle film si užijte. Je to taková krimi komedie, nebál bych se to ale označit za thriller. A takový mix jsem ještě neviděl./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie s hodně nelítostným humorem. Trochu to připomná Mělký hrob, jenom je to o hodně cyničtější. David Schwimmer jako zarostlý nervózní exot, který i s doktorátem z pedagogiky musí makat na callcentru, mě hodně bavil, Simon Pegg je ale postava číslo jedna. Potěšilo mě, že si tentokrát tvůrci - narozdíl od hodně nových komedií - odpustili dlouhou stopáž a sebemenší náznak moralizování. ...actually, I quite liked Gus at the first sight... Gus: "Welcome to hell, dickhead." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý, zmatený a trochu ztřeštěný příběh, kterému na kvalitách hodně dopomáhá dvojka Simon Pegg a David Schwimmer a jelikož oba herce mám hodně rád, doufal jsem, že Velké Nic bude komedie, u které se často a rád zasměju. Zasmál jsem se, ale ne tak často jak bych chtěl a jak by nejspíš tvůrci očekávali. Příběh je vskutku velice jednoduchý později prošpikovaný vraždami, což mu neubírá na kvalitě ale rozhodně přidává na zmatenosti, která filmu disponuje po celý průběh. Naštěstí to není zas tak dlouhé, tak se to bez sebemenších problémů rozhodně dá v pohodě snést. I tak bych to nemusel vidět dvakrát, jako komedie mě to neoslnilo a už vůbec ne jako thriller. --- Vytáhli tělo mladý holky z jezera. - Bože, sebevražda? - Kdyby si uřízla nohy a ruce a potom se uškrtila... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jean-Baptiste má nakoukáno, nápady mu nechybí, jejich realizace také nevázne a po Dead Endu opět potvrzuje, že v něm rozhodně něco je. Simon s Davidem je skvěle sehraná dvojka sympaťáků a Natascha jim to nijak nekazí. Zpočátku se tak zdá, že jediným zádrhelem bude scénář, který jako by dělal čest svému originálnímu, a ostatně i distribučnímu, názvu. Jenže od scény se septikem se černohumorně ztřeštěná dějová linka stává hlavním tahounem. Nula od Nuly pojde tak sice ve výsledku není ničím zázračným či snad originálním, ale zábava to je prvotřídní. Připomnělo mi to krásné chvíle u Mělkého hrobu, byť reálně toho společného mnoho nemají. Takový ten film, od kterého čekáte big nothing a ejhle, ona je to vlastně velmi příjemná záležitost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)

Reklama

Reklama