Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (247)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Měl jsem takovou předtuchu, že ten film bude kravina. A taky že jo. Byl to ten nejpředvídatelnější film, co jsem kdy viděl. Ale víc mě sraly takový ty detaily, který nedávaly smysl nebo jsem nad tím kroutil hlavou a říkal si: "kráva blbá". Třeba to, jak všechno pro sebe okecává, aby byla víc podezřelá, nebo rozsypává nebo je nervní nebo to, že píše fixem na velkej papír, aby to divák všechno viděl. A taky všechno dělá tak, aby to odpovídalo té její předtuše. To je pak jasný, že se nic nezmění. Mrazilo mě v zádech, když jsem si každejch 5 minut uvědomil, že ta ženská je totální kráva blbá. Klišé plno. Nelogičnost (kněz s nachystanou knihou o předtuchách, nehoda se měla stát na 220 kilometru, takže to muselo být přímo u té cedule 220km a plno takovejch).Nebude spoiler, když řeknu, že to může skončit jenom jedním ze dvou způsobů: buď že nakonec přežije nebo chcípne. Já osobně jsem fandil tomu druhýmu. Ženská nakonec dostala to, o co si celou dobu koledovala. Myslím, že je to film tak trochu pro blbé publikum. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která má sice zajímavý námět, ale tak nějak jí chybí tah na branku, větší napětí nebo překvapivé rozuzlení. Sandra Bullock je skvělá, ale z průměru tentokrát nadprůměr neudělala. Potěší také hudební složka. Předtucha je takovou jednohubkou, kterou zhltnete, rychle strávíte a... za krátký čas už nevíte, že jste ji konzumovali. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pointa křičela dopředu, rozuzlení se také dalo uhodnout snadno a Sandra Bullock si kariéru chtěla zničit jen chvíli předtím, než přišel její vrchol. Předtucha se zkrátka potvrdila - zápletka připomínala příběh jako vystřižený z Věřte nevěřte roztažený na několikanásobnou délku a kvalita tomu odpovídá. Pozitivní dojmy přináší jenom scenáristicky topený McMahon a dojemný soundtrack. To všechno je ale na směšném konci, který k předchozím dedukcím nesedí snad v ničem, tak trochu zbytečné. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dvě věci zde musím napsat, abych vysvětlil své hodnocení - za A) s tímto filmem je to jako na houpačce. Začínáme úplně dole, u hlubokého dna, kdy jsem chvíli přemýšlel i nad vypnutím. Pak, cca uprostřed filmu se věci začaly vyvíjet lépe a snímek mě opravdu bavil. Bohužel jen do chvíle, kdy se "vysvětlilo", proč má postava Sandry Bullock ty vize. Těchto pár vět bohužel posunulo film zase zpátky ke dnu. Nebudu tu spoilerovat, ale věřím (jak příhodné…) že každý rozumně uvažující člověk nad tím bude ještě půlhodiny kroutit hlavou. Za B) Tenhle film přišel strašně pozdě. Kdyby se natočil kolem roku 2000 a k režii by se dostal M. Night Shyamalan, který v té době uměl s podobnými náměty pracovat, a prakticky v té době ještě jeho filmy za něco stály, mohlo by jít o stejnou parádičku, jako např. (právě Nightův film) Vyvolený. Takhle se jedná o hodně podprůměrný film s místy solidně přehrávající Sandrou (sorry, Sandro, mám tě rád, ale na tohle se fakt občas nedalo ani dívat). Ale musím se k něčemu přiznat - na konci jsem málem brečel. Ne proto, že by konec byl nějak dojemný, ale proto, že se k takovému námětu, který by se dal zpracovat tolika jinými, lepšími cestami (od paranoidního dramatu po psycho-thriller) dostal někdo, kdo absolutně nerozumí… ničemu. Nejsem filmový teoretik, ale jako fanoušek opravdu živě vidím, co by s tímto provedli jiní, mnohem zručnější režiséři, ale to už jsem vlastně psal, tak už jen dodám - 40 %. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

12 % - Něco tak scenáristicky nezvládnutého se hned tak nevidí. Zajímavý námět s mysteriózním přídechem je totálně zavražděný absolutní neschopností scenáristy, který příběh utopil v bažině nesmyslných nelogičností, které musejí zarazit i tříleté dítě. Nikam to nesměřuje, jen se to motá v kruhu, který vyvrcholí absolutně nulovou pointou, takže člověk si pak nutně musí klást otázku, proč to celé sledoval. Jednu hvězdičku jedině za Sandru. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • První anglicky mluvený film Mennana Yapa, německého režíséra, producenta a scénáristy tureckého původu. (ČSFD)
  • Julian McMahon hrál v seriálu Čarodějky, kde jeho postava chodila s čarodějkou, která měla předtuchy stejně tak, jako zde jeho manželka Sandra Bullock. (HappySmile)

Reklama

Reklama