Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Fay nařídil zabít jednoho ze skupiny pěti kamarádů / gangsterů, protože se ho pokusil zavraždit. Za úkol to dostane dvojice jeho kamarádů, druhá dvojice se rozhodne tomu zabránit. Ke střetu dojde u něj doma a po divoké přestřelce se dohodnou, že společně provedou ještě poslední zakázku a potom vyrovnají své dluhy... (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

kitano 

všechny recenze uživatele

Filmove databazy, casopisy, komentare, trailery, vsetky tieto veci okolo filmu su super, ale tak isto maju aj svoju negativnu stranku. A su to hlavne prehnane ocakavania od filmov, a potom vec co sa casto stva mne, a to ze si vytvorim o filme ,ktory som este nevidel absolutne milny obraz. To sa mi stalo aj s Exiled. Z celeho toho humbuku okolo sa mi vytvoril v hlave obraz prilis vazneho a prilis komplikovaneho thrilleru - a to mi popravde ako predzvest zabavy prilis nepripada. A preto aj ked som vedel ze raz si ten film pustim, moc sa mi do toho nechcelo. Az som raz tak urobil....a som prekvapeny. Hlavne koli tomu, ze je to uplne iny film, ako som ocakaval. Kazdy jeho prvok podlieha filmovej zabave. Je to hlavne pribeh o piatich kamaratoch. Presnejsie o piatich gangstoch a ich priatelstve az na smrt. Mozno to znie lacno, a vsak je naozaj jednoduche nechat sa uniest, jednoduchym a posobivym pribehom z podsvetia, kde zivot ma svoje vlastne zakony, kde ked spravite jeden chybny krok a uz nieje cesty spat, kde otazka zivota a smrti je urcena rychlostou, akou dokazete zmacknut kohutik. Ano, ja som sa nechal uniest, a naplno som si to uzil. Naviac vysoky bodycount, pocetne prestrelky a litre krvi, to smrdi menom John Woo. Akcia sice nieje taka zbesila a krvi a mrtvol zdaleka nieje tolko, avsak ziadny sucasny film nepripomenie krvaky majstra Woo tak, ako tento. Vdaka zato Johnny. A hlavne nezabudnite, ze je to len FILM. (9/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wo se vrátí. Woa chtějí zabít. Woa kamarádi chrání a za Woa taky zaplatí. Zkrácený obsah, který je roztáhnout na 100 minut, v kterých jsou 3-4 výborné přestřelky, hodně humoru a ještě malá snaha o poctu všem westernům. Amerika je plná reklamy ve filmu, ale právě jí roste v HK konkurence. Pokud by Redbull zaplatil pár yenů navíc možná by se dalo Exiled nazvat reklamou na pití s obsahem takového množství cukrů, že při zásahu kulky se plechovka neporušeně odrazí směrem, který bude střelec chtít. Akce tu není realistická, i když se tak tváří. Herecké výkony jsou postaveny na dobrých hercích, kterým stačí pouze nosit brýle, mít naučený westernovský postoj pro střelbu a pohled tvrďáka (co má i nahý neprůstřelnou vestu na hrudi:)). Režisér pravděpodobně dorazil na natáčení pouze na pár akčních scén a zbytek za něj udělal pomocný režisér nebo někdo, kdo šel zrovna kolem. Komu nevadí humor v akčních filmech, který dokáže zabít každou sebelepší předcházející akční scénu, toho tento film pobaví a ostatní odejdou po pár minutách nebo budou shánět nějaké alkoholické pití po sále. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No prostě nemůžu jinak, naprosto úžasná gangsterka, která sice neni nějak extra originální nebo respektive neni vůbec originální, ale je natolik bravurně a hustě od Johnnyho To natočená (rozuměj - spousta dokonalejch přestřelek), až sem z toho byl natolik unešenej, že sem měl z tý radost chuť skákat salta, ale naštěstí pro mě i pro vybavení bytu, sem si to rozmyslel. Navíc jako dva hlavní tu jsou Anthony Wong a v obvykle záporný roli perfektní Simon Yam. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Johnny To v najlepšej forme. Existenciálny mafiánsky opus o následkoch porušenia rozkazu využíva motív "cesty" hlavne k znovuobnoveniu priateľstva piatych gagsterov z mladosti. Estetický a štýlovo krásny mix eastern a westernových žánrových prvkov (slow motion, detaile tváre, strnulé ikonické polohy v dôležitých okamihoch, hojné užitie gitary a harmoniky) dýcha nezameniteľnou, núka sa až povedať retro opojnou atmosférou ultimatívnych rozhodnutí a osudovosti. Zároveň popri neustálej práci s diváckym očakávaním vývoja štandardných situácii do žánru vnáša aj nebývale množstvo úsmevných vsuviek, ukazujúcich gagsterský život aj z uhľa pohľadu, keď sa odložia zbrane. ()

kohaku 

všechny recenze uživatele

Po cca 15 minute jsem podrimoval, pak se po dalsi ctvrthodince probudil a bavil se slusne se tvaricim odvarem Killera a jinych Wooovek, kde jedinou nadhodnotou, v porovnani s filmy pazravce paratek, byl misty dobry humor a nepredvidatelne chovani postav. Hudba znela skvele, zejmena v prvni casti - tz. behem prvnich 15 minut, pote si z filmu pamatuju pouze mackani kohoutku bambitek, snerovani ruznych casti tel po strelach a jednu lehkou devu, ktera se vzdy jako zazrakem objevila ve spravny cas na spravnem miste, aby mohla nekoho okrast. Zaverem snad jen, ze EXISTENCIALNI je v tomhle 'opusu' mozna jen role/poslani/uloha devy z pohledu historickeho, film jistojiste opravdu nicim hlubokym neni a nebude. Jinak to ale byla zabava : ) ()

Galerie (14)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama