Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává v temném prostředí hongkongského podsvětí, které ovládá jistá organizace. Každé dva roky nastává volba předsedy této organizace. Lam Lok, nynější šéf, je jedním z kandidátů na post předsedy a hodlá se o místo ucházet i tentokrát. V úvahu ale přichází i mladičký Jimmy, který do města přijíždí za obchodem. Zprvu se tomuto postavení Jimmy brání. Nástávají však jisté okolnosti a Jimmy je nucen tuto kandidaturu přijmout. Volba předsedy se blíží a začíná i velký boj, ve kterém oba soupeři využijí všech prostředků k dosažení svého cíle. (smith22)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

pm 

všechny recenze uživatele

Výborná "Volba 2" Johnnieho Toa je jedním z mála příběhů, u kterých bych ocenila další pokračování, přestože všechny ty dvojky a trojky mě normálně znechucují. Režisérovy tradiční a oblíbené stylistické stereotypy podporují naraci, osudy zúčastněných mi tedy nejsou lhostejné, naopak bych ráda viděla jejich další vývoj, přestože je logický a umím si ho představit. Film je nejen společensky kritický, ale místy i žánrově podvratný, proto ani na okamžik nenudí. Navrch dost cením, že J.To umí zajímavě využít Looise Kooa, takže si divák ani neuvědomí jeho (v jiných filmech zřetelné) herecké mantinely. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Election 2 je na tom filmařsky stejně jako první díl, snad jen vztahy jsou v obrazcech prezentovány ještě jasněji a s větší intenzitou. Propojuje jednotlivé postavy pomocí obdobných činností, aranžuje do stejných situací s tím, že vztahy se mezitím proměnily (a vytváří napětí, protože o proměněných vztazích ma jasno např. jen jedna postava a divák). Znovu se zaměřuje na hlavní postavy (Jimmy a Lok) a jejich prostředky, kterými se propracovávají k dosažení svých cílů. Lokova charakteristika je daná, vývoj prodělává Jimmyho charakter. Na něm a jeho vztazích snímek líčí obecnější roviny volby mezi loajalitou a přátelstvím proti moci a bohatsví. Dochází k nejrůznějším volbám a rozdělení cest (ve filmu symbolicky naznačené - viz Jimmy vs. Jet). Vyústění filmu dává varovný signál o setrvání ve společnosti, kde se jinak než nasilnými praktikami nelze prosadit. Organizace si tě přizpůsobí k obrazu svému (Jimmyho monstrózní stín poté, co se aktivně zapojil do špinavých způsobů). Tradiční triádnická loajalita už neexistuje, je přebitá touhou po penězích. PS: Podle mě jeden z nejdůležitějších (nejpolitičtěji zaměřených) filmů v období po roce 1997 v Hong Kongu. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Špičková první část příběhu byla jen odrazovým můstkem pro toto vyvrcholení. Louis Koo zde dostává víc prostoru a předvádí svou životní roli asijského Michaela Corleone. Election 2 narozdíl od prvního dílu směle potvrzuje svůj Cat3 rating. Scéna v psinci je nezapomenutelná. Hohnnie To přislíbil třetí část na rok 2015 tak uvidíme co z toho bude. Lépe než v Election 2 to snad ale už ani nejde. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pro mě též lepší než jednička. Je zajímavé sledovat, co je schopen uvnitř organizace zdánlivě neutrální gangsterský komplic udělat kvůli výtahu k moci a naplnění svých obchodních záměrů, přičemž krůček po krůčku dokonale naplňuje definici toho, za koho nechce být považován. Jak se již zmínil Adrian, dvojka přitvrdila. V jedničce zaujalo vynalézavé ztrestání zatlučením člověka do těsné bedny a jejím opakovaným skopáváním ze svahu dolů. Ve dvojce je tato technika ještě trumfnuta přetahováním gangsterských poskoků z jiné skupiny psychologickým terorem v těsné cele s agresívním vlčákem. Boj o moc v triádách je ještě drsnější a nelítostnější a policie v podstatě jen statuje. Jet ve mně vzbuzuje naději, že se dočkáme v budoucnu třetího dílu, což bych vzhledem ke kvalitativnímu posunu mezi jedničkou a dvojkou kvitoval jedině s povděkem. 9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rovnaký princíp ako v prípade prvého dielu. Samozrejme tu už nejaké postavy poznáme a preto máme možnosť vidieť čo z nich spravila chamtivosť a túžba po moci. Triády v tom najlepšom možnom prevedení, kde sa znova dozvedáme aké to je byť členom organizácie, čo má svoj kódex, pravidlá a je vybudovaná na storočných tradíciach. Spôsob vrážd je rovnaký ako v prípade prvého dielu. Premyslené, chladnokrvné a nápadité. Rozhodne to stojí za pohľad. Znova prirovnám ku Kitanovmu Outrage, ktorý funguje na rovnakom princípe, len s Yakúzou. Johnny To znova na krátkej minutáži vytvoril pútavú fresku ľudskej zvrátenosti, ktorá rozkladá skutočné hodnoty. Lok už nie je ten istý človek akého sme mali možnosť sledovať v prvom diely. A aj jeho konkurent Jimmy sa nám pred očami mení, podľa toho ako sa menia pravidlá hry. Vo svojom žánri rozhodne nezabudnuteľná séria. A jedno z tých nepodložených potvrdení že Johnny To vie, a preto to robí. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama