Reklama

Reklama

Královna koření

  • USA The Mistress of Spices (více)

Obsahy(1)

Tilo (Aishwarya Rai) vlastní obchod s kořením v Kalifornii. Neprodává zde však jen přísady do jídel, ale pomáhá svým zákazníkům splnit jejich největší přání. Je královna koření a ovládá tajemné magické síly.Pomocí těchto sil, tak uzdravuje, šíří moudrost a léčí smutky. Až do té doby, kdy do obchodu a jejího života vstoupí osamocený Doug (Dylan McDermott) a Tilo pro něj nemůže najít to pravé koření. On v ní totiž probudí city, které ji magické síly zakazují a ona je postavena před rozhodnutí, které změní nejen její život. Musí se vzdát lásky nebo schopnosti pomáhat ostatním… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

To, na co tento film svým titulkem lákal, to i splnil. Romantiku, nejomamnější vůně orientálních koření,a lásku jako nejsilnější koření, to vše zabalené do krásy v podání hlavní představitelky. I přes pohnuté osudy návštěvníků krámku, na mne dýchl klid a vnitřní duševní rovnováha, která může člověku dát novou sílu do života. Již vím, proč je v Indii více než miliarda lidí. Hezký a příjemně plynoucí film, který si své 3 hvězdičky plně zaslouží. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal jediné, že to bude barevné a voňavé. Což nakonec i bylo. Jinak se bohužel filmu podobně pohádkovou stylizaci jako třeba v "Čokoládě" namíchat nepovedlo. Co se ovšem namíchat povedlo, je dokonalý interkulturní hybrid, který ovšem skončil tak trochu bez chuti. Paul Mayeda Berges tentokrát dostal "příležitost" od své ženy, režisérky a producentky Gurinder Chadhy - mj. autorky filmu Bride & Prejudice, které normálně píše scénáře, a které i režie jde nejspíš o něco lépe. ()

Reklama

Šakal

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se hypnotizován koukal do těch nádherných uhrančivých zeleno - modrých očí hlavní ženské představitelky Aishwarya Rai. Od ní bych si bez mrknutí oka nechal namýchat i prudce jedovatou směs koření a následně ji dobrovolně požil :o) A samotný snímek, o čem že to vlastně bylo....., tak to bohužel vůbec nevím :o) Tuším, že hlavní roli hrálo koření :o) p.s. nikdy bych nevěřil jak sexy může být, když krásnou holku v nádherných rudých šatech položite na chilli papričky :o) .....jako So raní probuzení během snídaně vůbec né špatné....... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka o okouzlující čarodějce s kořením, která se v rozporu s dávným slibem, zamilovala. I jako žena musím uznat, že na Aishwaryu Rai je skvostný pohled. Zejména do jejích nebeských očí. Ani Dylan McDermott není k zahození. Navíc spousta starověké moudrosti, vůně skořice a máty .... Doporučuji všem, co mají rádi romantiku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Umírněné oproti předchozímu filmu Aish Moje velká indická svatba. Proto mi to patrně také více sedlo. V konkurenci anglicky mluvených filmů s Aishwaryou Královna koření obstojí výborně. Skvěle jí klestí cestu do celé angloamerické provenience. A jako další pozitivní vedlejší efekt samozřejmě vnímám posílení vlastní lásky ke koření :) Pointa je, že autorka scénářů obou prvních anglosaských filmů s Aish je podepsána také pod Blafuj jako Beckham, což má něco do sebe. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Scénáristka Gurinder Gadha společně se svou matkou vyrobila všechny manga a naložené mrkve, které jsou k vidění ve skladu koření. (HappySmile)
  • Když Tila (Aishwarya Rai Bachchan) dává napít hlavnímu hrdinovi, on si jednou lokne, ve sklenici zůstává ještě půlka obsahu, povídají si a on odkládá skleničku, která je prázdná. (Chip89)
  • Režisér Paul Mayeda Berges obsadil Aishwaryau Rai do role Tilo, když pracovala na Mojí velké indické svatbě (2004). Dal jí tehdy přečíst scénář, jí se role Tilo zalíbila, a tak ji obsadil. (HappySmile)

Reklama

Reklama