Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řada středních škol v USA přestala v sedmdesátých letech sponzorovat maturitní plesy poté, co jim zákon uložil povinnou integraci žáků. Místo toho vznikly oddělené školní plesy pro černé a bílé, které si financovali sami studenti. Nikdo se proti tomu třicet let nepostavil, až si maturanti jedné střední školy v malém městečku Mercier v Louisianě odhlasovali, že uspořádají ples společný. S myšlenkou přišla sedmnáctiletá černošská studentka Brianna McCallisterová, jejíž nápad se ale stal příčinou roztržky občanských postojů obyvatel města a případ se dostala až na titulní stránky celostátních novin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Liduskaa 

všechny recenze uživatele

O veřejně uznávaném rasismu ve městě, kterému se postaví až sedmnáctiletá maturantka, která chce až bude jednou vzpomínat mít své přátele ze třídy na na jedné fotce a proto chce zabránit oddělenému plesu...Chtěl by tam vůbec někdo dobrovolně žít??? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ernest R. Dickerson  natocil zatial dva svoje najlepsie filmy : Juice 1992  a Bulletproof 1996 so Sandlerom. Tento film patri v ramci jeho hodne nevyrovnanej filmografie do slusneho priemeru. Ocakaval som  dalsie cernosske vyplakavanie  o US realiach a dostal som celkom slusny namet  na film. Herci nic moc, ani znamejsie drzky pan reziser nezohnal   : 62 % ()

Reklama

jajinka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na segregaci obyvatel jednoho města. Rasové předsudky a zákazy míchání skupin. Pro odlehčení atmosféry jsou ve filmu použity vznikající a léta přetrvávající vztahy.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama