Reklama

Reklama

Mushishi

Trailer 2

Obsahy(1)

Hlboko v horách sa spustila búrka. Snehové záveje zatarasili cestu na trh do mesta, a tak je jeden pocestný so striebornými vlasmi nútený uchýliť sa k dobrosrdečným neznámym ľud'om v dedine, ležiacej hlboko v údolí, v ktorom ani vietor neprerušuje ticho. Pocestný sa predstaví ako Ginko, Mušiši, ľudový liečiteľ, a od hostiteľky sa dozvedá, že pri takýchto búrkach miznú dokonca i zvuky ľudského hlasu. Zvuk požierajú parazitické entity nazývané Muši, ktoré sa stiahli do dedín, pretože sneh pohltil väčšinu zvukov. Ginko cestuje a lieči ľudí od Muši. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

Zíza 

všechny recenze uživatele

2 hodiny a 11 minut na něco čekám, něco, co mě „zvedne ze židle“. Nakonec mě ze židle zvedlo znudění a to několikrát. Film jsem musela stopovat, procházet se po bytě, pokecat s rodinkou, projít net, abych vůbec byla schopná ho dokoukat. Dokoukat s tou nadějí, že něco přijde a bude to obstojné. Ach, já naivní! Všechno bylo tak zdlouhavé, ani záběry na krajinu nezahřály u srdce. Nic nenadchlo. Jen pozvolná smrt v zapomnění. A pak po všem tom zdlouhavém a pomalém utrpení, kde nic nemělo smysl a všechno bylo takové fádní a nahodilé, přišel konec, který oběť dokonale a bolestně usmrtil. Seriál, podívejte se na seriál! Přečtěte si mangu! Tohle spalte. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem mírně na rozpacích. Kdo nezná anime (popř mangu), se asi nebude moc orientovat, kdo zná, ten už většinu viděl (hádám, že většinu, protože anime jsem ještě nedokoukala - šetřím si ho, protože nechci aby skončilo:)). Chyběla mi tu ta atmosféra, kterou má anime. Bez ní to působí dost nudně. I postava Ginka mi přijde, že má trochu jiný charakter. Ale jako pokus o zpracování předlohy to nehodnotím zas až tak záporně, mohlo být podstatně hůř. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Animé seriál byl bohovsky dobrej, ale tento hraný film prostě vůbec nefunguje. I když se odehrává film v přírodě, která je krásná, tak postrádá tu záhadnou atmosféru seriálu. Celou dobu jsem si říkal, proč je to tak špatné? Asi po hodině a půl jsem si uvědomil, že to je tím, že OST neudělal opět Masada, tak jako u seriálu:P Celkově je to natahovaná nuda. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Anime som nevidel a mangá poznám akurát tak exotické ovocie, takže nemôžem porovnávať a koniec koncov som i len rád. Holdujem mystickým filmom a fantasy, ale toto sa vlieklo a vlieklo...No kurevská nuda, čo vám poviem. Dával som to na tri razy. Je to ten typ filmov, ktorý je lepšie pozerať s notesom a robiť si poznámky, inak sa veľmi ľahko stratíte a ak nie, tak na konci odpadnete veľmi vyčerpaní rovnako, ako oni. Nič iného nerobili, len preberali negatívnu energiu a potom vyfluslí odpadávali! V podstate, ked' sa objavili záverečné titulky, bol som nekonečne šťastný! ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vcelku podařená záležitost...jenže to nestačí. Jak je anime výtečné, tak je film pouze průměrný. Omezení dané živými herci a prostředím nedovoluje ten správný vhled a navození atmosféry. Navíc příběh nebyl kompaktní...v anime to fungovalo, zde nikoliv. Pro všechny doporučuji: shlédněte anime (přečtěte mangu) kvůli souvislostem a poté se podívejte na film...ale riskujete zkreslený náhled, protože anime je prostě o několik tříd výš. Celkové hodnocení: 4,5/10. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama