Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cenu Emmy nominovaný Matthew Perry predstavuje bezprostredného a inovantívneho učiteľa, ktorý odchádza z malého mestečka učiť na jednu z najťažších Harlemských škôl. Aby si však našiel cestu k študentom a prebudilv nich plný potenciál, musí použiť veľmi nekonvečné metódy... Na základe skutočného príbehu. (Zion)

Recenze (56)

Juto 

všechny recenze uživatele

Dej je veľmi jednoduchý: učiteľ z malého mesta sa presťahuje do New York, kde učí problémové deti.  Matthew Perry nám ako publiku dáva všetky prvky svojej osobnosti, ktoré sme si zamilovali v seriály ,,Priatelia" a zároveň môže predviesť svoje schopnosti ako dramatický herec. Rovnako dobre hrá komediálne aj dramatické scény. Filmy, ako je tento, nie sú žiadnou novinkou, ale je to jednoduchý príbeh, ktorý sa skrýva za týmto filmom v kombinácii s kúzlom Perryho, čo mu umožňuje vyniknúť od ostatných. 8/10 ()

drederik 

všechny recenze uživatele

Matthew pomalu ale jistě vystrkuje hlavu ze škatulky komediantů. A jde mu to náramně. Z vcelku "obyčejného" příběhu Rona Clarka dělá něco víc než jen TV film podle skutečné události. Já být Ronem tak vrním blahem, že si mě střihl právě Matt. Hodnotit film celkově mi přijde jako nosit vodu do mlýna, beztak si myslím, že většina lidí si to pustí hlavně kvůli Perrymu a kdo tak učiní zklamaný nebude. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli bych se na tento snímek vůbec díval, kdyby zde nehrál Matthew Perry. Ale nejspíše ne. Naneštěstí je Matt můj oblíbený herec, takže jsem příběh Rona Clarka zhédl. Postava Rona Clarka je inspirována skutečnými událostmi, o to těžší bylo jistě její ztvárnění. Ale Matt s tímto nelehkým úkolem poradil velmi dobře. Hodnotím 3,5* ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Učitelů idealistů, kteří se museli porvat s bandou zprvu nepoddajných studentů, tu už bylo nesčetně (z těch méně známých filmů doporučuji třeba Džungli před tabulí nebo Panu učiteli s láskou), a zatím posledním do party je Ron Clark. Na tohohle sympaťáka sice nikdo netahá nože, protože vyučuje jen v televizním filmu, stejně jako ostatní ale musí důrazně stát za svým přesvědčením, že si každé dítě zaslouží pozornost a vzdělání. A přestože se scénář drží přesně v těch mantinelech, které od filmu čekáte, sympatický kukuč Matthewa Perryho a dobře obsazená děcka z toho dělají moc příjemnou záležitost, která vás pobaví i dojme. Ohrané? Možná. Stojí to za podívání? Určitě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„... a tak sme vás zvolili za najhoršieho učiteľa mesta.“ TRIUMF: PRÍBEH RONA CLARKA je inšpirovaný skutočnými udalosťami a žánrovo spadá do školských drám (PÁNU UČITEĽOVI Z LÁSKY, NEBEZPEČNÉ MYŠLIENKY, 187). Bohužiaľ, titulnú rolu hrá Matthew Perry. Na svete je/bolo veľa umelcov, ktorí sa smutne preslávili drogami (Poe, Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr.), ale tie ich nikdy neobrali o talent. Obávam sa, aj keď je to kruté, že Perry nikdy žiadny nemal. Bol skrátka sympaticky chandlerovský („Priatelia“, TAKMER DOBRODRUHMI, LEN BLÁZNI SA PONÁHĽAJÚ), ale vo vážnejšej úlohe mu to takmer vôbec nepristane a patetické scény/dialógy a Ernie Hudson (KROTITELIA DUCHOV 1-2, RUKA NA KOLÍSKE, KONGO) to nezachránia. Slušný pokus o dojatie diváka, ale to je asi tak všetko. Ono je to dosť zvláštne, pretože zastávam a výrazne pretláčam teóriu, že komici sú väčšinou výborní dramatickí herci (kdežto neoplatí, že vážni herci sú vynikajúci komici). Treba ale teda obávam sa asi zdôrazniť slovo "väčšinou". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Existuje akademie Rona Clarka v Atlantě, kde se úspěšně vyučuje podle jeho unikátních osnov a pravidel. (bosan)
  • Příběh Rona Clarka je natočen podle skutečné události, která se odehrála v roce 1998. (bosan)

Reklama

Reklama