Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny tohoto nízkorozpočtového hororu jsou Nicole a Jess, mladý milenecký pár, který si vyrazí na romantickou cestu po Americe. Cestou se zastaví na opuštěném odpočívadle, kde se přítel hlavní hrdinky za záhadných okolností ztratí. Zoufalá Nicole brzy zjistí, že na odpočívadle není sama. Objeví se tajemný muž v jeepu se snadno zapamatovatelnou SPZ, který jí začne děsit. Dívka nachází útočiště na místním WC, kde jsou všude na stěnách šokující nápisy obsahující již známou SPZ. Později objevuje zmrzačenou dívku, která jí povypráví o tajemném řidiči. Nicole si uvědomuje že z této "hry" již není úniku... (kery-)

(více)

Recenze (91)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra. Tohle je zajímavý a k tomu docela divný film. Na jednu stranu to je svým způsobem jen další tzv. silniční horor. Na druhou stranu to je docela zajímavě natočené, vůbec to není nudné, má to hodně dobrou hlavní hrdinku, která se chová poměrně realisticky, logicky, zbytečně nehysterčí a má v daných situacích často rozumné nápady (i když pravda, já bych se toho odpočívadla tak zuby nehty nedržel). Taky mě dost pobavilo, jak ji scénárista docela logicky a rozumně (v rámci příběhu) donutil svléknout se do podprsenky (takže to nevypadá jako klasické hororové laciné gesto). A k tomu je to navíc duchařina, která celému filmu dodává neuvěřitelné kouzlo a je do něj zakomponovaná trochu nezvykle, až jsem po skončení filmu říkal, co to do prdele bylo? Má to nějaké své chyby, ale když to sečtu a shrnu, je to dost zajímavý snímek, už i proto, že jsem po jeho skončení musel přemýšlet o jeho pointě a asi si to každý divák a divačka vyloží po svém ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Naozaj slabučké dve hviezdy namiesto jednej sú iba za dve scénky - svojskú rodinku z karavanu nápadne pripominajúcu tú z masakru v Texase a za moment ktorý spomína vo svojom komentári Klay. Rozhovory Nicole so šerifom boli kapitolou samou o sebe a vôbec asi od 20 minúty človek dúfa že Nicole skape čím skôr. Poteší že to nie je úplne cez kopírak ako väčšina podobných hororov, snaha o oživenie príbehu však príliš nevyšla a chýbala tomu lepšia pointa. Snáď v druhom pokračovaní... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Hej!!!! Kreténe, tohle jsou ženské záchody!!!!......... Celkem jsem se i divil, že šla v tom RestStopu na tak hnusné záchody. Být soudnější, vydržím čůrání i sraní raději někde v přírodě. CITÁT - Jsi můj osobní démon......... Ale on je ten záchod strašně důležitej a tak tam prostě hlavní hrdinka musí. Je to ve scénáři. Abych řekl, napsal, pravdu, nějak mě to nebaví. Takový divný až praštěný. Vyjímkou je na malou chvilku Tracy - vypadá jak Glumm....... Mučící scény moc nemusím, neholduju jim a tak jsem nucen sem tam přivřít očko a když už ho tak přivírám, ptám se sám sebe, nemám ho nechat rovnou zavřené a nemám to raději vypnout. Ten příběh mě celkem nebaví. CITÁT - Není to člověk, je to nějaké monstrum........... Je to prostě blbost. Místo aby hlavní hrdinka sebrala všechny své síly a utekla, rozhodne se raději "jí přidělený hajzlík" demolovat. Nařekl bych, že je to road movie, spíš nějaké záchodové blues, něco jako WCmovie. Nevadí, že to nemá moc logiky, ale ke konci už je to moc. Spousta trapných situací a záporů až z toho bolí hlava. To od toho nechápavého kroucení sem a tam. CITÁT - Nicol, jsi úplně v hajzlu............ Nevím jak vy ostatní, ale já se na konci válel smíchy. To nešlo jinak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co bylo démonem mých rodičů? To jsem byla já..." Co je problém tohohle filmu? Že je to prapodivná fantasmagorie, kterou si lze vykládat různě. Co bývá jindy plus, je zde přítěží. Zpočátku typická buranská vyvražďovačka (jezdit po Americe je zřejmě o život)jakých vznikají spousty (ale proč ne, když bude mít patřičný říz) se mění v jakési podobenství (za své hříchy bude každý po zásluze potrestán - ta utekla z domova, ta kradla peníze apod.), že si jeden myslí cosi o pekle, a nakonec je z toho jakási asijská bubákovina s dlouhými vlasy. Tak nevím. Pár dobrých scén (vrtání a spol), jako celek však mizerie. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad obyčajný horor o mladej dvojici, ktorá sa počas výletu dostane na ceste do kolízie s podivným pick-upom. Neskôr zastavia na osamotenom odpočívadle, kde si dievča odskočí, po návrate však zisťuje, že auto spolu s jej fešákom záhadne zmizli a opäť sa objavuje aj pick-up, ktorého vodič dáva najavo, že o tom vie niečo viac. Dievča sa ukryje na odpočívadle a z nápisov po stenách pochopí, že ide o maniaka, ktorý v okolí vyčíňa už dlhé roky. Postupne sa však začnú diať čoraz čudnejšie veci a ju čaká nielen boj o život, ale aj o zdravý rozum. Ako som spomenul; na prvý pohľad je to obyčajný horor akých tu už bolo veľa a kto ho bude brať iba v tejto úrovni, ostane zrejme sklamaný. Filmom sa totiž prelína viacero hororových subžánrov; od road suspense k slasheru a exploitationu až k duchárčine, vďaka čomu je miestami značne neprehľadný a môže vyvolávať nezvládnutý dojem. Pre správne pochopenie však treba "ísť" s dejom, zapojiť trochu predstavivosti a uvedomiť si, že tu prakticky všetko má svoj zmysel, na čo poukazuje aj (po)záverečná scénka medzi titulkami a alternatívne konce. Film má totiž komplexný, i keď trochu prekomplikovaný príbeh, v ktorom sa tvorcovia zrejme občas nevedeli rozhodnúť akým smerom sa vydať a tak sú viaceré miesta čudnejšie než by bolo vhodné a kazia to aj niektoré nudné úseky. Každopádne však ide o slušný, strašidelný a občas drsný horor s podivným spracovaním. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama